شناسهٔ خبر: 70945878 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دنیای رنگارنگ و شگفت‌انگیز آبزیان در شهرستان محلات

خمین - ایرنا - گرچه محلات به عنوان پایتخت گل ایران معروف است اما این شهرستان با پرورش ماهیان زینتی دنیایی رنگارنگ و شگفت انگیز آبزیان را در کنار گلخانه‌های رنگین و عطرآگین خلق کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، شهرستان محلات که در جنوبی‌ترین نقطه استان مرکزی واقع شده است بعنوان قطب تولید ماهیان زینتی از نظر تولید در جایگاه دوم و از نظر تنوع گونه‌های ماهیان زینتی در جایگاه اول کشور قرار دارد.

تکثیر و پرورش ماهی‌های زینتی در بیش از ۱۸۰ کشور دنیا رواج دارد و مبادلات اقتصادی در این تجارت پرسود، سالانه ۲۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

پرورش ماهیان زینتی، علاوه بر اشتغالزایی در حفظ تنوع‌ زیستی و افزایش جاذبه‌های گردشگری موثر بوده و از این طریق نقش بسزایی در جهش اقتصادی بسیاری از کشورهای توسعه یافته دارد.

اگرچه بخش‌های مختلف شیلات همواره مورد توجه و تاکید مسئولان برای اشتغالزایی و رشد و توسعه اقتصادی بوده اما، پرورش ماهیان زینتی به‌دلیل زودبازده بودن جایگاهی ویژه برای علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری دارد..

پرورش ماهیان زینتی، صنعتی پرمنفعت است که با اندک سرمایه می‌تواند مولد اشتغال و محرک درآمد بالا باشد

دنیای رنگارنگ و شگفت‌انگیز آبزیان در شهرستان محلات

استان مرکزی به ویژه شهرهای جنوبی آن از جمله محلات و دلیجان به‌عنوان خاستگاه‌های تولید و صادرات صنعت ماهیان زینتی مطرح است به‌طوری‌ که ۱۶ درصد از مجموع تولید ماهیان زینتی کشور متعلق به شهرستان محلات است و این شهرستان از نظر تنوع تولید ماهیان زینتی رتبه نخست و از نظر میزان تولید بعد از اصفهان، جایگاه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.

پرورش آبزیان زینتی در بام گل ایران که کلکسیونی از جلوه‌های طبیعی گلزارها و گلخانه‌های زیبا را در خود جای داده است ،علاوه بر درآمدزایی و شغلی پرمنفعت می‌تواند جاذبه گردشگری تلقی شود و به شکوفایی این صنعت نیز در جنوب استان مرکزی کمک کند.

فعالیت ۱۳ واحد پرورش ماهیان زینتی در محلات

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محلات گفت: هفت میلیون و ۸۳۰ هزار قطعه ماهیان زینتی امسال در این شهرستان تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی شد.

عباس ارشدی با اشاره به اینکه تولید و تکثیر این ماهیان زینتی در ۱۳ واحد پرورشی صورت گرفته است، افزود: پرورش ماهیان زینتی برای بیش از ۱۲۰ نفر در این شهرستان فرصت اشتغالزایی ایجاد کرده است.

وی مهمترین گونه‌های ماهی زینتی در این واحدها را شامل دالر، پرت، اسکار، دیسکوز، سنکو، مونی، فلاور و آنجل عنوان کرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محلات توضیح داد: این شهرستان از نظر تنوع تولید ماهیان زینتی رتبه اول کشور و از نظر میزان تولید بعد از اصفهان در جایگاه دوم قرار دارد.

ارشدی یادآور شد: عملیات اجرایی شهرک ماهیان زینتی در این شهرستان به‌ عنوان بزرگترین قطب پرورش ماهیان زینتی در کشور ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی ادامه داد: ۶۲ میلیار ریال برای تکمیل شهرک ماهیان زینتی این شهرستان با پیمانکار قرارداد منعقد شده است.

دنیای رنگارنگ و شگفت‌انگیز آبزیان در شهرستان محلات

مدیر جهادکشاورزی محلات با بیان اینکه این شهرک در زمینی به مساحت ۱۲ و نیم هکتار و در ضلع شرقی دهکده گل این شهرستان در حال ساخت است، اظهار کرد: ۲۴ قطعه زمین برای شهرک ماهیان زینتی در محلات پیش‌بینی شده و فراخوان واگذاری قطعات اعلام همزمان با تامین زیرساخت‌ها اعلام می‌شود.

ارشدی هدف از ایجاد نخستین شهرک ماهیان زینتی کشور در محلات را حمایت از تولیدکنندگان و افزایش سطح کمی و کیفی محصولات در شاخص استاندارد ملی با قابلیت صادرات دراین شهرستان ذکر کرد.

صادرات ۱۳۴ هزار و ۴۷۰ قطعه انواع ماهیان زینتی از محلات

به گفته رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان محلات گفت: ۱۵ میلیون و ۷۶۸ هزار دلار کالای غیر نفتی از ابتدای امسال تاکنون از این شهرستان به کشورهای هدف صادر شد.

محمدجمالعباسی اظهار کرد: ۱۳۴ هزار و ۴۷۰ قطعه انواع ماهیان زینتی به ارزش ۴۱ هزار دلار بخشی از صادرات این شهرستان را تشکیل می‌دهد.

وی ادامه داد: صادرات آبزیان زینتی از محلات به شکل مستقیم به کشورهای عراق و ترکیه صادر می شود.

دنیای رنگارنگ و شگفت‌انگیز آبزیان در شهرستان محلات

به گفته مدیرکل جهاد کشاورزی استان مرکزی، تنها مجتمع تولید ماهیان زینتی کشور در شهرستان محلات در حال احداث است.

علی صفری خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی این مجتمع، رتبه اول تولید ماهیان زینتی کشور به استان مرکزی و شهرستان محلات اختصاص خواهید یافت.

مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهادکشاورزی مرکزی با اشاره به راه اندازی پایانه صادراتی ماهیان زینتی در شهرک ماهیان زینتی محلات گفت: ظرفیت پیش بینی شده صادرات سالانه پنج میلیون قطعه است.

حسن اکبری اظهار کرد: با توجه به نیاز استان و پیشنهاد سازمان جهاد کشاورزی، پایانه صادراتی ماهیان زینتی با محوریت بخش خصوصی در شهرک ماهیان زینتی محلات احداث می شود.

وی هدف از احداث این پایانه صادراتی را تکمیل زنجیره ارزش افزوده برای تولید ماهیان زینتی استان، ایجاد یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های تخصصی حمل و نقل صادراتی ماهیان زینتی با متمرکز نمودن خدمات صادراتی نظیر بارانداز، بسته‌بندی، گمرک، بیمه، دامپزشکی، قرنطینه، نمایشگاه دائمی و از همه مهمتر کاهش هزینه‌های پنهان بیان کرد.