شناسهٔ خبر: 70945710 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

گفت‌وگو|

بازگشت پرماجرای ترامپ به کاخ سفید

کارشناس مسائل آمریکا، گفت: مواضع اخیر دونالد ترامپ درباره کانادا، کانال پاناما، گرینلند و مکزیک نشان از وضعیت اقتصادی نامناسب آمریکا و تلاش برای گرفتن امتیازهایی از این کشورها است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز دوشنبه ۲۰ ژانویه، یکم بهمن، در سخنرانی خود در مراسم تحلیف اظهاراتی را درباره کانال پاناما، گرینلند و خلیج مکزیک مطرح کرد.

ترامپ درباره خلیج مکزیک، گفت: نام خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییر خواهیم داد.

رئیس‎جمهور آمریکا درباره کانال پاناما، اظهار کرد: کانال پاناما را احیا خواهیم کرد.

وی درباره گرینلند نیز مدعی شد: آمریکا برای امنیت بین‌الملل به گرینلند نیاز دارد.

در همین حال کاخ سفید اعلام کرد: ترامپ فرمان اجرایی را امضا کرد که به وزیر امنیت داخلی دستور داد نام خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییر دهد.

ترامپ همچنین در یک کنفرانس مطبوعاتی، استفاده از ارتش آمریکا را برای بازپس‌گیری کنترل کانال پاناما یا تصاحب گرینلند رد نکرد.

در همین رابطه امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا، در گفت‌و‌گو با میزان به بررسی اظهارنظر‌های دونالد ترامپ درپی بازگشت به کاخ سفید پرداخت.

پشت‌پرده مواضع ترامپ درباره پاناما و کانادا؛ اقتصاد آمریکا با چالش‌های بسیاری مواجه است

بحران اقتصادی؛ مشکل اصلی آمریکا

ابوالفتح با اشاره به اینکه اقتصاد آمریکا به‌شدت تحت فشار قرار دارد، گفت: در این رابطه می‌توان به بدهی وحشتناک تا کسری بودجه سنگین، کسری تراز بازرگانی، تهدید شدن بازار‌های مصرف آن در خارج و قرار داشتن بازار‌های داخلی در اختیار بیشتر رقیبان خارجی اشاره کرد.

کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه آمریکا برای حفظ جایگاه برتری خود در جهان نیاز دارد تا یک دوپینگ سنگین اقتصادی انجام دهد، اظهار کرد: این دوپینگ سنگین اقتصادی با اقتصاد ملی آمریکا امکان‌پذیر نیست.

ترامپ درصدد وارد کردن شوک به اقتصاد آمریکا

وی با اشاره به اینکه ترامپ با تسخیر برخی سرزمین‌ها قصد دارد یک شوک به اقتصاد آمریکا وارد کند، بیان کرد این تسخیر ابعادی عظیم دارد؛ کشوری مانند کانادا در جنبه‌های مختلف از کشور‌های بزرگ جهان است و دارای اقتصادی قوی و معادن بزرگی دارد است؛ گرینلند هم به همین نحو دارای معادنی غنی است.

ابوالفتح با بیان اینکه کانال پاناما هم نقش عمده و راهبردی در تعاملات بین‌المللی و تجارت جهانی دارد، ادامه داد: ترامپ با دست گذاشتن بر روی اینها قصد دارد تا اقتصاد آمریکا را از زیر فشار خارج کند.

وی با اشاره به اینکه ترامپ برای هر یک از این مناطق بهانه‌ای مطرح کرده است، عنوان کرد: درباره مکزیک اتهام قاچاق را وارد می‌کند، درباره کانادا از نپرداختن هزینه سخن می‌گوید، برای پاناما عدم ناتوانی در کنترل کانال را مطرح کرده و درباره گرینلند نیز از مشکلات امنیتی سخن به میان آورده است.

توهم ترامپ درباره حمایت در داخل آمریکا

ابوالفتح بیان کرد: ترامپ در حال حاضر احساس می‌کند که در داخل آنچنان از حمایت برخوردار است که می‌تواند نظم بین‌المللی را به‌شکل اساسی برهم بزند و قواعدی را که وجود دارد، تغییر دهد.

وی با اشاره به اینکه بحث اصلی در این زمینه بحث اقتصادی است، یادآور شد: ترامپ در حال حاضر درباره امنیت گرینلند ابراز نگرانی می‌کند اما امنیت گرینلند دست دانمارک است که عضوی از ناتو است و خود آمریکا در تامین امنیت ناتو نقش دارد.

کارشناس مسائل آمریکا، اضافه کرد: درباره بهانه ترامپ برای کانادا باید گفت این تنها کانادا نیست که به ادعای وی در حال سود بردن از آمریکاست، اکنون کره جنوبی، ژاپن، تایوان و بسیاری دیگر نیز به همین شکل هستند و ترامپ باید اینها را نیز ضمیمه آمریکا کند.

ابوالفتح با اشاره به اینکه آمریکا دچار مشکل اقتصادی است و قصد دارد به نحوی کمک دریافت کند، تصریح کرد: آمریکا با مسالمت و یا با اعمال فشار می‌خواهد از کشور‌هایی مانند کانادا کمک دریافت کند.

پاناما؛ محتمل‌ترین گزینه درباره تهدید‌های ترامپ

وی درباره این موضوع که تهدید‌های ترامپ تا چه حد عملی خواهد شد، بیان کرد: از بین موارد ذکر شده ضعیف‌ترین و محتمل‌ترین مورد پاناماست و تنها با وقوع یک اعتراض، نیرو‌های آمریکایی به این کشور لشکرکشی می‌کنند؛ پیش‌تر نیز یک بار این کار را کرده‌اند.

ابوالفتح، ادامه داد: درباره گرینلند و کانادا تهدید بسیار سنگین است و بعید به نظر می‌رسد که ترامپ دست به چنین اقدامی بزند.

کارشناس مسائل آمریکا بیان کرد: مقام‌های آمریکا اد‌عا می‌کنند که رفاه در بسیاری از کشور‌های جهان به واسطه این کشور است و اکنون بر این عقیده هستند که دچار مشکل اقتصادی شده‌اند و باید این کشور‌ها به هر طریقی و در هر قالبی (از تعرفه گرفته تا تجارت و امنیت) به آمریکا کمک مالی کنند تا این کشور موقعیت خود را در جهان حفظ کند.

تهدید‌های ترامپ درباره غزه به چه معناست؟

ابوالفتح در بخش دیگری به تهدید‌های ترامپ دربار ه غزه و درخواست برای آزادی زندانیان، بیان کرد: برای مردم غزه که پیش از این نیز وضعیت جهنم وجود داشته است، ترامپ قرار است چه کاری انجام دهد که بایدن و بنیامین نتانیاهو انجام ندادند؟

وی عنوان کرد: بایدن و نتانیاهو تنها از بمب اتمی در غزه استفاده نکرده‌اند، وگرنه میزان بمباران غزه از هیروشیما هم بیشتر بوده است، اینکه بمب اتمی هم استفاده نکرده‌اند به دلیل مردم غزه نبوده بلکه تشعشات اتمی چنین اقدامی اراضی اشغالی را هم آلوده می‌کند.

کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به ادعای ترامپ درباره «به راه افتادن جهنم» در غزه، یادآور شد: اینکه ترامپ تهدید می‌کند که جهنم به راه می‌اندازد، چه جهنمی را می‌خواهد به راه بیندازد؟ غزه همین الان نیز جهنم روی زمین است.

ابوالفتح، تصریح کرد: بخشی از ماجرا هم رژیم صهیونیستی است؛ اگر تاکنون همه زندانیان آزاد نشده‌اند بخش عمده آن به دلیل رژیم صهیونیستی بوده است و این رژیم مانع‌تراشی می‌کند.

انتهای پیام/