جوان آنلاین: بسیاری از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه که به دور از لنز دوربینها، در رسانهها بازتاب پیدا نمیکرد اکنون آتشبس فرصتی فراهم کرده تا ابعاد گسترده این نسلکشی در معرض دید جهانیان قرار گیرد. استفاده از ۱۰۰ هزار تن بمب، تخریب ۹۰ درصدی و پودر شدن اجساد ۲ هزار فلسطینی، تنها بخشی از سیاهه جنایتهای اسرائیل در غزه است، تا جایی که سازمان ملل برای بازسازی این باریکه، مدت چند دههای را پیشبینی کرده است.
درحالی که با آتشبس در غزه حملات گسترده ارتش اسرائیل متوقف شده، ابعاد نسلکشی ۱۵ ماهه به قدری زیاد است که خارج شدن از زیر آوارهای آن مدت مدیدی زمان میبرد. با اجرای آتشبس از روز یکشنبه، رسانهها با حضور فعالانه در سراسر غزه جزئیات نسلکشی مغفول مانده در جنگ اخیر را روایت میکنند تا جهانیان بدانند که صهیونیستها چه بر سر فلسطینیان و غزه آوردهاند. به گزارش شبکه المسیره، دفتر رسانههای دولت فلسطین در غزه روز سهشنبه آمارهای جدیدی از جنگ وحشیانه و نسلکشی رژیم صهیونیستی منتشر کرد. بر این اساس در طول ۴۷۱روز جنگ، رژیم صهیونیستی مرتکب ۱۰هزار و ۱۰۰ مورد قتل عام در غزه شده است. در مجموع در این جنگ، ۲هزار و ۹۲ خانواده فلسطینی با تمام اعضای خود به شهادت رسیدند و از آمار خانوارهای غزه در ثبت احوال به طور کامل پاک شدند. تعداد شهدای این خانوادهها ۵هزار و ۹۶۷ شهید ارزیابی شده است.
شمار شهدای جنگ علیه غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به ۴۷ هزار و ۳۵ نفر و شمار مجروحان نیز به ۱۱۱ هزار و ۹۱ نفر افزایش یافته است. شمار افراد مفقود نیز به ۱۴هزار و ۲۲۲ نفر رسیده است. در نتیجه این جنگ ۴ هزار و ۵۰۰ مورد قطع عضو رخ داده که ۱۸درصد از آن درباره کودکان بوده است. همچنین ۷۰ درصد قربانیان قتل عام صهیونیستها در نوار غزه کودکان و زنان هستند. ۳ هزار و ۵۰۰ کودک به دلیل سوءتغذیه و کمبود مواد غذایی ناشی از تجاوز و محاصره رژیم صهیونیستی در خطر مرگ قرار دارند. در جریان تجاوزات رژیم صهیونیستی ۲۲۰ پناهگاه و مرکز آوارگان مورد هدف قرار گرفت. رژیم صهیونیستی ۲میلیون و ۸۳۵ هزار متر شبکه جادهای و ۶۵۵ هزار متر شبکه فاضلاب را منهدم کرد. علاوه بر این، ۲۷۶بیمارستان، مرکز و مؤسسه بهداشتی و ۱۳۶دستگاه آمبولانس طی ۴۷۱ روز جنگ منهدم و از خدمت خارج شدند.
۲ دهه زمان برای آواربرداری
آنچه جنایتهای اسرائیل را گسترش داده است، ریختن ۱۰۰هزار تن بمب و مواد منفجره از سوی ارتش رژیم صهیونیستی بر سر مردم غزه بود که این باریکه را به ویرانه تبدیل کرده که به اذعان سازمان ملل ۹۲ درصد غزه تخریب شده است. به گزارش رویترز، طبق ارزیابی سازمان ملل، برای بازسازی غزه پس از جنگ میان اسرائیل و حماس، هزینه۳۸ میلیارد دلاری لازم است. بر اساس این گزارش، ارزیابی سازمان ملل از خسارتهای وارده نشان میدهد که آواربرداری ۵۰میلیون تن آوار بر جای مانده از بمبارانهای اسرائیل ممکن است ۲۱ سال به طول بینجامد و هزینهای بیش از ۲/۱ میلیارد دلار نیاز داشته باشد. همچنین وزارت بهداشت فلسطین تخمین زده ۱۰هزار جسد زیر آوار مانده باشد. یکی از مقامات برنامه توسعه سازمان ملل نیز یکشنبه گذشته گفت که غزه در نتیجه تحولات جنگ، ۶۹ سال پسرفت داشته است. به گزارش دفاع مدنی غزه، بیش از ۳۰۰ هزار خانه تخریب شده یا بهشدت آسیب دیدهاند. طبق گزارشی که از سوی سازمان ملل پیشتر منتشر شده بود، بازسازی خانههای ویرانشده غزه، حداقل تا سال ۲۰۴۰ زمان خواهد برد، اما ممکن است چندین دهه بیشتر نیز به طول بینجامد.
این برآوردها برای بازگشت حیات به غزه و روند بازسازی آن تنها به ۱۵ ماه جنگ مربوط میشود از آنجا که کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل مدعی است که به محض پایان آتشبس دوباره حمله به غزه را ازسر خواهد گرفت، لذا در صورت تداوم درگیریها، موج تخریب و ویرانیها گسترش خواهد یافت تا شاید پروسه یک قرن هم برای بازگرداندن زندگی عادی به این منطقه کم باشد.