شناسهٔ خبر: 70943281 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

تجلیل از مدیران برتر مدارس شاهد؛

مطالعه زندگی‌نامه بزرگان حاکی از اهمیت تعلیم و تعلم است

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: با مطالعه زندگی‌نامه بزرگانی مانند امام خمینی (ره)، شهید مرتضی مطهری و ... می‌توانید دریابید که چطور با تعلیم و تربیت در محضر بزرگان خود به جایگاه بزرگی رسیدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا تجلیل از مدیران برتر مدارس شاهد به همت بنیاد شهید و امور ایثارگران با سخنرانی سعید اوحدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، مصطفی آذرکیش، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، یعقوب سلیمانی، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید، موسوی مقدم، نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید با اجرای عبدالله روا سه شنبه‌دوم بهمن در هتل پارسیان برگزار شد.

سردار یعقوب سلیمانی، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: امام خمینی (ره) می‌فرماید مدارس شاهد باید کانون تربیتی نسلی باشد که هم در عمل هم در تقوا سرآمد باشد. امروز در ۱۴۰۶ مدرسه شاهد، شما نقطه ثقل و سکاندارانش هستید. باید در راستای فرمایشات امام، فرزندان شاهد را به شکلی تعلیم و تربیت کنید که در تقوا سرآمد باشند. چون این مدارس امانتدار خون شهدا هستند.

او افزود: باید تمام مدارس کشور به گونه‌ای عمل کنند که کودکان این سرزمین تربیت اسلامی داشته باشند. در جای دیگر امام می‌فرماید مدارس شاهد باید جایی برای تربیت نیروی متعهد و متخصص هستند. این مراکز باید با حفظ روحیه ایثار و شهادت در پیشرفت علمی کشور پیشتاز باشند.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید عنوان کرد: مدارس و دانشگاه شاهد نماد، یادگار و راه شاهد هستند. این مراکز باید با تربیت نیروهای متعهد، متخصص و محکم برای آینده انقلاب و نظام باشند. اگر امروز این سلامتی و ایستادگی وجود دارد، این جامعه از گذشته تا امروز بر ایستادگی و مقاومت استوار است.

حجه‌الاسلام رمضان موسوی‌مقدم، نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان گفت: با مطالعه زندگی‌نامه شخصیت‌های بزرگ می‌توانید دریابید که چطور با تعلیم و تربیت در محضر بزرگان خود به جایگاه بزرگی رسیدند. امام خمینی (ره) خودش را شاگرد استاد بزرگ آیت‌الله شاه‌آبادی می‌دانست و می‌گفت من در مکتب ایشان تعلیم و تعلم آموختم و از روش‌های عرفانی و بینش عمیق معنوی او آموختم و در این مسیر گام به گام جلو آمدم تا به مراحل عرفانی، عملی و نظری دست پیدا کردم.

او ادامه داد: مرتضی مطهری می‌گوید من تحت تاثیر اساتید خودم هستم از جمله علامه طباطبایی چنان تاثیری بر من گذاشت که در تمام رفتار، عرفان عملی و اخلاق من هم نقش و جایگاه ویژه داشت.

نماینده ولی فقیه بیان کرد: حسن‌زاده آملی در جمله زیبایی تعریف می‌کند که من در طول زندگی‌ام؛ از ابتدا که تعلیم را شروع کردم تا آخرین روزهای زندگی همواره تحت تاثیر روش، منش، گفتار و کردار عملی و علمی استاد، معلم و الگوی خودم آیت‌الله الهی قمشه‌ای بودم. از این نمونه‌ها می‌توانید فراوان مشاهده کنید.

آذرکیش در ادامه این مراسم گفت: یکی از برنامه‌ها و راهکارهای جدی تدوین شده در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، الگوی مدرسه تراز سند تحول بنیادین است که برای این امر امسال ۱۰ درصد مدارس عادی دولتی و ۵۰ درصد مدارس خاص اعم از نمونه، شاهد، سمپاد و غیردولتی در قالب الگوی سند تحول بنیادین قرار گرفتند که برای این‌که در مدارس به اجرا دربیاید به توانمندسازی معلمان و مدیران نیاز است.

او ادامه داد: همکاری خوبی سال‌هاست که میان بنیاد شهید و آموزش و پرورش در قالب مدارس شاهد وجود دارد که برنامه تجلیل از مدیران برتر مدارس شاهد می‌تواند کمکی برای افزایش همکاری‌ها و پیاده کردن برنامه‌های دیگر بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باشد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: وقتی یک جشنواره در قالب مدیران برتر برگزار می‌شود، نمادی از همبستگی را دنبال می کند که آغاز تعهدی است تا در سایر مدارس تحول ایجاد شود. به طوری که رئیس‌جمهور نیز اهتمام ویژه ای به نظام آموزشی دارد و یکی از هفت برنامه وزارت آموزش و پرورش توجه به مدیران برتر با شاخص‌های نوآوری و خلاقیت در سال آینده است.

سعید اوحدی، در این جشنواره با گرامی‌داشت یاد و خاطر شهدا و امام (ره) و خیر مقدم به مدیران مدارس شاهد و ایثارگر و گرامی‌داشت ایام بعثت حضرت محمد (ص)، گفت: در هیچ آیین، مذهب و تفکری در بشریت همانند اهمیت بعثت پیامبر (ص) نداریم و بزرگ‌ترین روز در مسیر عاقبت‌بخیری انسان‌ها روز مبعث است.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به مقام و جایگاه پیامبر اکرم (ص) و اهمیت علم‌آموزی و یادگیری، خاطرنشان‌کرد: فلسفه خلقت انسان رشد و شکوفایی انسان تا مقام خلیفة‌الله است، خداوند فرمودند مسیر بهشت از طریق علم امکان‌پذیر است و هدف نهایی انسان رسیدن به بهشت است.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهارداشت: خداوند هیچ حد و مرزی برای علم از نظر مکان، زمان و جنسیت قائل نشده است. امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: گنجایش هر ظرفی با قرار دادن چیزی در آن، تنگ و اندک می‌شود به جز ظرف علم که هرچه در آن علم قرار گیرد، گنجایش بیشتری پیدا می‌کند.

معاون رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت تعلیم و تربیت دانش‌آموزان شاهد و ایثارگر، تصریح‌کرد: مدیران مدارس شاهد و ایثارگر امانتدار یادگاران شهدا هستند. خداوند توفیق بزرگی به شما داده است که در خدمت دانش‌آموزان شاهد و ایثارگر هستید.