شناسهٔ خبر: 70942295 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

رشد نقدینگی در طی ۳۰ سال گذشته ۲۸.۳ درصدبوده است

نوبخت گفت: نقدینگی در طی ۳۰ سال گذشته همواره با رشد ۲۸.۳ رو‌به‌رو بوده و این نقدینگی منجر به افزایش تقاضا شده است.

صاحب‌خبر -

امروز اولین برنامه میزگرد شبکه خبر به بحث ناترازی بودجه با حضور محمد رضا نوبخت، رئیس‌ سازمان برنامه در دولت دوازدهم وداود منظور رئیس سازمان برنامه وبودجه دولت سیزدهم بحث و بررسی شد.

در این برنامه محمد رضا نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت دوازدهم گفت: نقدینگی در طی ۳۰ سال گذشته ۲۸.۳ درصد همیشه رشد داشته است و این نقدینگی منجر به افزایش تقاضا می‌شود. 
وی ادامه داد: بنابراین همواره  ۲۸ تا ۳۰ درصد افزایش تقاضا مواجه هستیم اما عرضه ما که از طرف تولید است هیچگاه از ۳ تا ۴ درصد بطور متوسط افزایش پیدا نکرده است که نتیجه آن ۲۴ تا ۲۵ درصد نرخ تورمی است که به جامعه تحمیل می‌شود.

 نوبخت اظهار کرد: اصل درآمد دولت مالیات است و در صورت عدم پوشش باید به سراغ واگذاری دارایی سرمایه‌ای برویم همچنین بررسی ها نشان داده است که  در سه سال گذشته تورم پایین نیامد و بالای ۴۰ درصد بود.

در ادامه این برنامه داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت سیزدهم گفت:درآمدهای نفت عمدتا در اختیار دولت نیست.زمانی که درآمد نفتی تحلیل پیدا می‌کند فشار آن به سایر منابع تامین اعتبار منتقل می‌شود، مثل مالیات.مهمترین اقدامی که در کشور شده است تقویت نقش مالیات‌ها است.

وی ادامه داد: پس از خروج از برجام وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد و با ورود ویروس کرونا درآمدهای دولت را متاثر از آن گردید.

رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت سیزدهم اظهار کرد:از زمان تشدید تحریم‌ها بخصوص از سال ۹۷ متغیرهای اقتصادی تحت تاثیر قرار گرفتند.برخی تصور می‌کنند که که در دولت‌های مختلف اراده‌ای برای رفع تحریم‌ها نبوده است، همه دولت ها با توجه به تاکید رهبر انقلاب تلاش کردند کشور را از تنگنا خارج کنند.
وی افزود:سال ۱۴۰۰ شهید رئیسی با جدیت پای مذاکره رفتند و بجایی رسید که کار باید تمام می‌شد اما یکمرتبه آمریکایی‌ها زیر میز زدند.این در حالیست که ایران همیشه بدنبال رفع تحریم‌ها بوده است.