به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی دهرویه عصر سهشنبه در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده گنبدکاووس افزود: هم اکنون این طرح که از سال ۱۴۰۱ شروع شده در محلات «افغان آباد، آخوند آباد، بدلجه، مصلی، رسالت و امام اعظم» درحال اجرا است.
وی کاهش آسیبهای اجتماعی را از دیگر اهداف اجرای طرح ۲۰۲۰ در محلات کم برخوردار گنبدکاووس دانست و اضافه کرد: آسیبهای اجتماعی تهدید جدی برای سلامت خانوادهها بویژه نسل نوجوان و جوان است که باید با انجام اقدامات پیشگیرانه مبتنی بر طرح و برنامه مناسب آنرا کاهش دهیم.
دهرویه اضافه کرد: هر یک از ادارات و نهادهای گنبدکاووس بویژه آموزش و پرورش، بهزیستی، کمیته امداد، ورزش و جوانان، هلال احمر و مراکز آموزش عالی باید متناسب با جامعه هدف خود و نیز با استفاده از نقطه نظرات کارشناسان مجرب و دانشگاهی یک طرح و برنامه برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و کاهش آن تدوین و اجرا کنند.
فرماندار گنبدکاووس بابیان اینکه طرحهای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی باید با استفاده از ظرفیتهای شهرستانی، قابلیت اجرا داشته باشد، ادامه داد: در اجرای برنامهها و در صورت فراهم بودن شرایط میتوان از ظرفیتهای استانی، ملی و تجربیات موفق در این حوزه نیز استفاده کرد.
وی اظهار کرد: همافزایی بین ادارات و نهادها و پرهیز از موازی کاری در اجرای طرحهای مرتبط با کاهش آسیبهای اجتماعی امری ضروری است ضمن اینکه باید در تدوین طرحها، مناطق روستایی گنبدکاووس که ۵۶ درصد جمعیت شهرستان را تشکیل میدهند نیز دیده شوند.
دهرویه توجه به محلات و روستاهای کم برخودار، افزایش سطح امید و نشاط در جامعه، آموزش و اطلاع رسانی را در کاهش آسیبهای اجتماعی مهم دانست و گفت: اجرای برنامههای شاد و مفرح از جمله برگزاری مسابقات ورزشی و بازیهای بومی و محلی در این حوزه، اثرگذار خواهد بود.
وی همچنین برلزوم رعایت دستورالعملهای بهداشتی پیشگیری از بیماری «آنفلوآنزا» از سوی شهروندان گنبدی تاکید کرد و افزود: عادی انگاری در این بخش ممکن است موجب همهگیری این بیماری ویروسی و حاد تنفسی شود.
رییس مرکز بهداشت گنبدکاووس هم در این جلسه گزارشی از وضعیت بیماری آنفلوآنزا در این شهرستان ارائه کرد و گفت: از ابتدای آذر امسال تاکنون ۱۸۳ نفر که به مراکز درمانی مراجعه و نمونه آزمایش دادند به این بیماری مبتلا شدند که بیماری حدود ۲۱ درصد آنها از نوع A بوده است.
عبدالرحیم پالیده افزود: برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری تاکنون ۲ هزار و ۱۳۶ نفر از گروه های پرخطر بویژه بیماران خاص (دیابتی و دیالیزی)، قلبی و عروقی و زنان باردار گنبدکاووس واکسن آنفلوآنزا با تعرفه دولتی دریافت کردند.
شهرستان گنبدکاووس بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که در سه نقطه شهری و حدود ۱۷۰ روستا سکونت دارند.