شناسهٔ خبر: 70939880 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان:

ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان استفاده نشده است

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: امکانات سیستان و بلوچستان کم نیست، اما مشکل این است که از ظرفیت‌ها استفاده نشده و استعدادها به فعلیت نرسیده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان، آیت‌الله مصطفی محامی امروز _سه‌شنبه دوم بهمن_ در همایش ائمه جمعه در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: پیامبر (ص) مربی است و با ابزار تبشیر و انذار انسان‌ها را تربیت می‌کند، با تبشیر امید ایجاد می‌کند و با انذار ترس را نشان بیان می‌کند.

وی افزود: ائمه جمعه باید با استفاده از تمام ابزارها بشارت و انذار دهند و با الگوگیری از پیامبر (ص) برای مردم پدری کنند و افراد را در مسیر هدایت قرار دهند.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان ادامه داد: ائمه جمعه باید احساس پدری را نسبت به مردم داشته باشند و بر آنان پدری کنند، باید درد مردم را بشناسیم و بعد درمان آن را پیدا کنیم و در رابطه با مشکلات آسیب‌شناسی کرده و در صدد رفع مشکلات باشیم.

محامی بیان کرد: رواج فرقه‌های انحرافی نیز آسیب است اگرچه که کم است، اما این فرقه‌های انحرافی مثل وهابیت به‌گونه‌ای اسلام را تحریف می‌کنند که اکثر شیعه و سنی را کافر قلمداد کرده و در اینجا دشمن سود و جامعه اسلامی ضرر می‌کند، بنابراین باید مواظب بود این فکر انحرافی رسوب و رواج پیدا نکند.

وی اذعان کرد: رسوب انواع شبهات آسیبی است که ذهن جوانان را فرامی‌گیرد، ما باید به آن‌ها فکر کنیم و آماده پاسخگویی به شبهات باشیم شبهات را باید حل کرد این عقده را باید از دل افراد بیرون کرد و به آن جواب داد.

امام جمعه زاهدان بیان کرد: آسیب دیگر فاصله گرفتن جامعه از ارزش‌های اسلامی و زیست مؤمنانه است که باید دید چند درصد از مردم ما به ارزش‌های دینی آگاه هستند و چقدر از ارزش‌های دینی در جامعه پیاده می‌شود، اگر در جامعه فساد، بی‌اخلاقی، رشوه، بی‌حجابی و بی‌عفتی و… رواج پیدا کرده به این معنا است که ما از ارزش‌های دینی فاصله گرفتیم و باید دنبال این ارزش‌ها برویم.

وی با اشاره به اینکه امروز برخی از ناسپاسی‌ها نسبت به انقلاب اسلامی را شاهد هستیم، گفت: این انقلاب نعمت بزرگ خدا است که باید آن را قدر بدانیم و البته عموم مردم ما این را قدر می‌دانند، روحانیت نیز قدر این نعمت را می‌داند.

نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان افزود: باید دید که در قبل از انقلاب چه داشتیم و الان چه دستاوردهای داریم، ما قبل از انقلاب چند مسجد، مدرسه، استاد، عالم دینی و… داشتیم و این نعمت کمی نیست.

وی با اشاره به رواج خشونت‌های قبیله‌ای و شخصی در استان بیان کرد: با توجه به آیات قرآن سوال است که چگونه این اتفاقات و جنایات در جامعه رخ می‌دهد، باید در این زمینه فرهنگ‌سازی کرد، آمارهای منتشر شده مناسب نیست به راحتی بر اثر درگیری‌های مالی خونریزی و کشتار می‌شود، بنابراین باید فرهنگ‌سازی شود.

محامی با اشاره به انواع آسیب‌ها در جامعه و افراط و تفریط در توجه به خدمات انقلاب اسلامی، بیان کرد: افراط این است که بگوییم همه چیز خوب است و تفریط آن است که همه چیز را بد ببینیم و همه چیز را به اختلاس خلاصه کنیم، اما باید انصاف را در نظر گرفت خدمات را باید گفت و نسبت به آن شاکر و سپاسگزار بود و نسبت به نقص‌ها نیز باید مطالبه‌گر باشیم.

وی تأکید کرد: ائمه جمعه باید به دنبال حل مشکلات دنیا و آخرت مردم باشند ائمه زبان گویای مطالبه‌گری به حق مردم باشند.

نماینده ولی‌فقیه در استان با اشاره به درخواست ائمه جمعه برای بازدید از طرح‌های توسعه‌ای استان خاطرنشان کرد: خدمات نظام را باید گفت تا مردم دلگرم شوند و اگر فقط از مشکلات بگویید مردم مأیوس می‌شوند، باید خدمات و مشکلات را دنبال کرد تا انگیزه حرکت و کار ایجاد شود در همه جای کشور همین است باید پیگیری کرد تا مشکلات مردم در استان دنبال شود، امکانات سیستان و بلوچستان کم نیست، مشکل این است که از ظرفیت‌ها استفاده نشده و استعدادها به فعلیت نرسیده است باید تلاش کرد و کارهای انجام شده باید دیده شود؛ علما، معتمدان، شخصیت‌های دانشگاهی و… باید از طرح‌ها دیدن کنند، این پیشنهاد خوبی است که در قالب راهیان پیشرفت می‌تواند انجام شود.

وی بیان کرد: استان ما با دیگر استان‌ها فاصله قابل‌توجهی دارد که باید جبران شود، یکی از کاستی‌هایی که در کل کشور با آن روبرو هستیم در زمینه آموزش و پرورش و کمبود مدرسه است، در این زمینه باید نهضت مدرسه‌سازی را به راه انداخت، در استان باید از افراد متمکن بهره گرفت و این مسیر را باید ادامه داد، چرا که مدرسه‌سازی از نان شب نیز واجب‌تر است و باید مردم را به این سمت سوق داد.

محامی خاطرنشان داد: به طور مکرر در خطبه‌ها گفته شده و باز هم باید گفته شود که در این استان فرهنگ کار آسیب‌دیده و جوان ما حاضر نیست کار کند، شغل‌های کاذب و پول مفت فرهنگ کار را دچار آسیب کرده و باید فکری به حال آن کرد همچنین فرهنگ همکاری نیز آسیب‌دیده است ما جدا کار می‌کنیم، اما حاضر نیستیم با هم همکاری کنیم.