به گفته مسیح کشاورز، با توجه به نیاز شدید به برنج در ایام پایانی سال، ضروری است که ۴۰۰ هزار تن برنج وارد کشور شود.
کشاورز گفت: برنج دومین محصول پرمصرف غذایی در ایران است که ۴۰ تا ۵۰ درصد از نیاز آن از طریق واردات تأمین میشود. در صورت عدم واردات به موقع، سفره خانوارهای ایرانی، به ویژه دهکهای کمبرخوردار، با تهدید جدی مواجه خواهد شد.
وی افزود: سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، طبق قیمتهای تعیینشده توسط کمیته ارزی وزارت جهاد کشاورزی، سقف قیمت برنج وارداتی را مشخص کرده و وزارت جهاد کشاورزی نیز مسئول توزیع آن است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج ادامه داد: اگر بعد از عرضه برنج در بازار، نرخ ارز تغییر کند، مابهالتفاوت قیمت به برنجهای فروخته شده تعلق نخواهد گرفت. همچنین، به دلیل مطالبات ارزی واردکنندگان از نیمه دوم امسال، بانک مرکزی باید با همکاری وزارت جهاد کشاورزی نسبت به تخصیص ارز به محمولههای وارداتی معوق اقدام کند.
کشاورز همچنین به تأخیر چندماهه در تخصیص ارز برای واردات برنج اشاره کرد و افزود: واردکنندگان که با منابع مالی خود اقدام به واردات کردهاند، با مشکلات زیادی روبرو شدهاند و هزینههای سنگینی را متحمل میشوند. به گفته وی، در حال حاضر اختصاص ارز ترجیحی به واردات برنج امتیاز محسوب نمیشود، زیرا تأخیر در تخصیص ارز، هزینههای اضافی زیادی برای واردکنندگان به دنبال دارد.
وی در پایان از دولت خواست اگر قادر به فراهم کردن شرایط برای تبعیت بانک مرکزی از دستورالعملها نیست، ارز برنج را از ارز ترجیحی به ارز تجاری تبدیل کند تا واردکنندگان بتوانند بدون دغدغه تأمین ارز، واردات خود را تسریع کنند و هزینههای اضافی را کاهش دهند.
∎