به گزارش ایرنا، مهمترین محور گفت و گو در نخستین نشست مجمع نمایندگان استان اصفهان با استاندار که روز سهشنبه در استانداری برگزار شد، طرح«مسکن ملی» و «چالشهای حوزه بهداشت و درمان» بود.
نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی در این نشست به چالشهای تأمین مالی پروژههای ساختمانی و زیرساختی در حوزه انتخابیه خود اشاره کرد و افزود: وضعیت اقتصادی کارگران و توانایی آنها در پرداخت هزینههای طرح نهضت مسکن باید بررسی شود.
حسینعلی حاجی دلیگانی افزود: نبود تناسب بین درآمد اقشار ضعیف جامعه و اقساط وام مسکن در نهایت پای دلالان را به این حوزه وارد میکند و این موضوع نیازمند چارهیابی است.
نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بویین میاندشت نیز در این نشست از تعلل در اجرای سامانه ریلی اصفهان الیگودرز انتقاد کرد.
حجت الاسلام اسماعیل سیاوشی افزود:با اتصال شهرها و خروج آنها از بن بست ارتباطی، میتوان ضمن ارتقای زیرساختها مشکلات آب و دیگر مسائل را در آینده حل کرد.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: بدلیل عدم وجود زمین مناسب برای مسکن ملی در این شهرستان، شهرهای همجوار بویژه فولادشهر می توانند در این زمینه کمک کنند.
رمضان رحیمی دشتلویی افزود: در گذشته، مسکن ملی و مهر برای مردم فلاورجان پیشبینی شده بود و اکنون نیاز به پیگیری تأمین مسکن برای خانواده های پرجمعیت احساس میشود.
وی با بیان اینکه طرح تفصیلی برخی از شهرها هنوز ابلاغ نشده و این موضوع مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده است، افزود: راههای بلاتکلیف این شهرستان، نیاز به تعیین مالکیت و مشخص شدن مسوولیتها دارد.
رحیمی افزود: بافت فرسوده شهرستان فلاورجان هم نیازمند توجه ویژهای در زمینه اختصاص وام مسکن است.
به گفته وی، طرحهای نیمهکاره عمرانی این شهرستان که برخی از آنها ۲۰ تا ۲۵ سال پیش آغاز شده، به وضعیت بحرانی رسیده و تصمیمگیری برای تکمیل یا تعیین وضعیت آنها ضروریست.
نماینده اقلیت ارامنه جنوب ایران در مجلس نیز گفت: در حال حاضر ورود و خروج به اصفهان با ترافیک سنگینی مواجه است و استمرار این وضعیت برای آینده زیرساختهای جادهای نگرانکننده است
گقارد منصوریان افزود: وضعیت آسفالت و خطکشی جادههای ورودی استان هم نیاز به رسیدگی فوری، بررسی و اصلاحات دارد.
نماینده مردم نجفآباد و تیران و کرون نیز در این جلسه اظهار داشت: مولدسازی در برخی استانها بخوبی به نتیجه میرسد و این مساله در اصفهان نیز باید تسهیل شود.
ابوالفضل ابوترابی به چالشهای موجود در مسیر تأمین منابع و نبود هم افزایی بین دستگاههای مختلف اشاره کرد و افزود: نگرشها در این زمینه باید تغییر و به سمت ارائه راهکارهای منطقی و عملی حرکت کند.
وی تصریح کرد: حذف موانع و پیچ و خم های مولدسازی نیازمند اهتمام ویژه دستگاه های نظارتی است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس نیز در این نشست گفت: در بهارستان با جمعیت حدود ۲۰۰ هزار نفر، هیچ بیمارستانی وجود ندارد و مشکلات بهداشتی و زیرساختی در آنجا بشدت احساس میشود.
حامد یزدیان به ضرورت اجرای طرحهای مسکن به موازات بهبود زیرساختها مانند آموزش و بهداشت در این منطقه تأکید کرد و پیشنهاد داد تا با تبدیل جادههای اصلی به آزادراه و جذب سرمایهگذار، شرایط بهتری برای دسترسی به مرکز استان فراهم شود.
وی به اعمال هزینههای مضاعف درمان از سوی برخی پزشکان اشاره و بیان کرد: پرورش پزشکان مجرب بر مبنای شاخصههای اخلاقی و اتخاذ سیاست های انگیزشی در سیستم آموزشی ضروریست.
توسعه طرح های مسکن بدون توجه به معضل کم آبی اصفهان
دیگر نماینده مردم اصفهان در پارلمان کشور نیز در این نشست به چالشهای توسعه مسکن در اصفهان و تأثیر مهاجرت بر این موضوع اشاره و بیان کرد: دستورالعملهای وزارت مسکن برای شهرهای مهاجرپذیر باید بومیسازی شود.
مهدی طغیانی افزود: آورد طبیعی زایندهرود ۸۵۰ میلیون مترمکعب در سال است در حالی که ۴۰۰ میلیون مترمکعب آن به مصرف رسیده و این وضعیت با ساخت مسکن جدید وخیمتر خواهد شد.
وی پیشنهاد داد تا شرط مدت اقامت پیشین برای مهاجران غیربومی ِمتقاضی احداث مسکن در این کلانشهر افزایش یابد.
نماینده مردم اصفهان همچنین به مشکلات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی ناشی از افزایش جمعیت مهاجر در شهرهایی مانند شاهینشهر و بهارستان اشاره کرد و افزود: این وضعیت نگرانکننده ممکن است به معضلات امنیتی و زیرساختی منجر شود.
وی افزود: طرح های مسکن باید مختص مردم بومی اصفهان باشد و به تامین آب نیز بعنوان یک چالش جدی در این بخش توجه شود.
طغیانی گفت: آلودگی ناشی از پالایشگاه اصفهان به مردم آسیب میزند، در حالی که سهم استان از سودهای مالی صنایع نزدیک به صفر است.
وی به مشکلات بیمارستانها و کمبود تجهیزات درمانی مانند «ام.آر.آی» اشاره و از توزیع ناعادلانه منابع بخش بهداشت و درمان انتقاد کرد.
طغیانی با انتقاد از توزیع ناعادلانه بودجه گفت: اگر اعتبارات استان افزایش یابد، میتوان مشکلات را بطور موثری حل کرد، اما این امر در حیطه اختیارات مجمع نمایندگان نیست و به تصمیمگیریهای بالادستی نیاز دارد.
نماینده مردم نایین و خور و بیابانک نیز در این نشست گفت: برغم پیگیری مجدانه، موضوعات مربوط به لجستیک همچنان مسکوت مانده است که نیاز به توجه بیشتری دارد.
الهام آزاد از تمرکزگرایی در تصمیمگیریها انتقاد کرد و افزود: به نظرات کارشناسان و متخصصان در ترسیم چشماندازهای استان اصفهان باید توجه شود.
وی اضافه کرد: با توجه به موقعیت استراتژیک حوزه انتخابیه توجه به بهبود حمل و نقل شهرستانهای این منطقه، وضعیت کلی استان را نیز ارتقاء میدهد.
نماینده دهاقان و شهرضا نیز در این نشست گفت: فرایند احداث مسکن در شهرضا موفقیتآمیز نبوده و این وضعیت در سالهای اخیر بهبود نیافته است.
حبیب قاسمی افزود: ۲ هزار و ۴۴۰ نفر به مدت ۲ سال در انتظار الحاقیه مسکن هستند.
وی افزود: عرضه مسکن و فرایندهای مرتبط با آن در استان اصفهان به کُندی پیش میرود و این موضوع نیازمند بازبینی است.
نماینده مردم سمیرم نیز در این جلسه به مشکلات متقاضیان مسکن در این شهرستان اشاره کرد و افزود: نزدیک به یکهزار نفر متقاضی جدید در این منطقه در انتظار دریافت زمین مناسب هستند.
رحیم کریمی افزود: شرط الزام حداقل 6 ضامن در فرایند اختصاص زمین، برای مردم دشوار و نیازمند بازنگری است.
رییس مجمع نمایندگان اصفهان و نماینده مردم خمینی شهر نیز در این نشست گفت: کمیتهای با حضور افراد متخصص و نمایندگان مجلس تشکیل شود تا به بررسی مسائل مطرح شده بپردازد.
حجت الاسلام محمدتقی نقدعلی افزود: استمرار این جلسات تخصصی با تکیه بر تقسیم وظایف در تهران و استانداری نیز لازم است تا مشکلات بطور جدی مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: تشکیل یک کارگروه با امضای حداقل ۲۰ نماینده برای ارائه چالش های بهداشتی به مجلس و وزارتخانه در دستور کار قرار میگیرد.
به گزارش ایرنا و به گفته مسوولان، بیشترین مسکن طرح نهضت ملی در استان اصفهان قرار دارد.
۲۴۳ هزار واحد نهضت ملی مسکن تعهد استان اصفهان است که ۱۰۳ هزار واحد آن حمایتی، ۴۵ هزار واحد خود مالک شهری، ۳۵ هزار واحد بازآفرینی شهری، ۴۰ هزار روستایی و ۲۰ هزار استیجاری است.