صالح محمدی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه شالیکاران با آغاز ماه بهمن کم کم سال زراعی خود را آغاز می کنند، گفت: کشاورزان در حال آماده سازی شالیزارها برای کشت برنج در سال آینده هستند.
وی از کشاورزان خواست از بارش رحمت الهی در فصل زمستان برای شخم اولیه شالیزارهای خود استفاده کنند و افزود: شخم زمستانه در شالیزارهای خارج از شبکه آبیاری سد سفیدرود آغاز شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه استفاده از آب باران هم از نظر اقتصادی و هم از نظر محیط زیستی اهمیت زیادی دارد، گفت: آب باران یکی از منابع تجدیدپذیر است و با جمع آوری و ذخیره سازی آن از طریق آب بندان ها می توانیم به عبور موفق از سال زراعی کمک کنیم.
محمدی اجرای شخم زمستانه در شالیزارها را موجب کاهش وابستگی به منابع آب زیرزمینی و رودخانه ها دانست و بیان کرد: گیلان ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد که تاکنون در حدود ۱۰ درصد از این اراضی، شخم اولیه اجرا شده است.
وی تقویم زراعی را استراتژی سازمان جهاد کشاورزی استان در راستای مدیریت مصرف بهینه آب دانست و خاطرنشان کرد: کشاورزان از فرصت باقی مانده تا شروع کشت و کار جهت لایروبی و پاکسازی انهار درجه سه و چهارم با هدف دسترسی سریع تر و روان تر آب به شالیزارها استفاده کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خواستار احیاء سنت ایلجار برای پاکسازی انهار کشاورزی شد و گفت: در سال های اخیر با تنش آبی مواجه بودیم و کشاورزان تجربه خوبی از مدیریت بهینه آب دارند.
وی با اشاره به برنامه های انجام شده برای تعمیق و لایروبی آب بندان ها، متذکر شد: آب بندان ها فرصت طبیعی استان در حوزه کشاورزی هستند.
محمدی با بیان اینکه شخم اولیه به تجزیه سریع تر بقایای حاصل از زراعت برنج و کشت دوم و نهایتا افزایش حاصلخیزی خاک کمک می کند، ادامه داد: بهترین زمان برای لایروبی انهار و آب بندان ها از رسوبات و علف های هرز همین ایام باقی مانده تا پایان سال است و موجب جلوگیری از هدررفت آب می شود.
به گزارش ایسنا، ایلجار به فعالیت دستهجمعی شالیکاران برای پاکسازی انهار کشاورزی گفته میشود.
انتهای پیام