شناسهٔ خبر: 70935329 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس مرکز بهداشت گلستان:

درمان قطعی بسیاری از سرطان‌ها با تشخیص زودهنگام امکان‌پذیر است

رئیس مرکز بهداشت گلستان گفت: تشخیص زودهنگام با هدف درمان قطعی در مورد بسیاری از سرطان‌ها امکان‌پذیر است.

صاحب‌خبر -

محمدرضا هنرور امروز، سه‌شنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت آغاز پویش ملی مبارزه با سرطان در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: امروزه بیماری‌های غیر واگیر عامل اصلی مرگ و میر در جهان و کشور هستند و چهار بیماری عمده غیرواگیر قلبی عروقی، سرطان، دیابت و بیماری‌های مزمن تنفسی بیشترین عامل مرگ و میر در استان می‌باشند.

رئیس مرکز بهداشت گلستان افزود: این ۴ بیماری ریشه در سبک زندگی و رفتارهای افراد از جمله رژیم غذایی ناسالم، نداشتن فعالیت بدنی، مصرف دخانیات و الکل دارد و در حال حاضر با افزایش امید به زندگی وبالا رفتن طول عمر افراد، بیماری‌های غیر واگیر از جمله سرطان‌ها در حال افزایش است که می‌توان با رعایت خود مراقبتی آنها را مدیریت کرد و با تشخیص زودهنگام و به موقع آن را درمان کرد.

هنرور تصریح کرد: سالانه هزاران مورد ابتلا به سرطان در ایران و میلیون‌ها مورد در جهان رخ می‌دهد که در صورت تشخیص به موقع و زودهنگام تومور در مراحل اولیه، درمان آن آسان‌تر و امکان کنترل و بهبود کامل آن بسیار زیاد است.

وی خاطرنشان کرد: دغدغه‌ای که امروزه سرطان را به عنوان یک معظل بهداشتی در سطح جهان معرفی می‌کند و مبارزه با آن را جزو اولویت‌های بهداشتی درمانی قرار می‌دهند، رشد رو به افزایش تعداد مبتلایان به این بیماری در سطح جهان و به خصوص در کشور ما می‌باشد.

رئیس مرکز بهداشت استان افزود: در تمام نظام‌های بهداشتی دنیا، توجه به برآورد هزینه اثربخشی پیشگیری و تشخیص زودهنگام در اولویت است، بنابراین تدوین برنامه‌های ملی پیشگیری و کنترل سرطان‌ها از ضرورت‌های بهداشتی هر جامعه‌ای محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: پیشگیری از بروز سرطان‌ها با کنترل عوامل خطر مقدور و تشخیص زودهنگام با هدف درمان قطعی در مورد بسیاری از سرطان‌ها امکان‌پذیر است و تخمین زده می‌شود که بیش از یک سوم تمام موارد سرطان‌ها قابل پیشگیری و یک سوم دیگر به شرط تشخیص زودهنگام، بالقوه درمان پذیر می‌باشند.

وی با بیان اینکه غربالگری سه سرطان رایج پستان، روده بزرگ و دهانه رحم در پایگاه های بهداشتی مراکز خدمات جامع سلامت انجام می‌شود، افزود: افراد پس از غربالگری در صورت مشکوک بودن به سطوح بالاتر ارجاع داده می‌شوند.

وی تصریح کرد: روز جهانی سرطان در ۱۵  بهمن ماه مطابق با ۴ فوریه هر سال برگزار می‌شود. کمپین جدیدی تحت عنوان متحد در یگانگی برای سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۷، در سطح جهانی معرفی شده است،این کمپین بر اهمیت رویکرد فرد محور در مواجهه با این بیماری می‌پردازد و ما نیز هم راستا با اهداف ملی و جهانی مبارزه با سرطان، این هفته را در سال ۱۴۰۳ با شعار "دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان" آغاز می‌کنیم.

هنرور افزود: سرطان یکی از مشکلات اصلی نظام سلامت در ایران است که مبارزه با آن، نیازمند برنامه‌ریزی مسؤلان و جلب مشارکت مردم است. به دلیل اهمیت و ابعاد موضوع وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی یکم تا هفتم بهمن ماه به عنوان هفته پویش ملی مبارزه با سرطان نامگذاری شده است.

رئیس مرکز بهداشت استان در پایان گفت: این هفته فرصتی برای تقویت آگاهی‌رسانی درباره سرطان، عوامل خطر، تشویق به پیشگیری و تشخیص زودهنگام و حمایت از بیماران مبتلا می‌باشد، آگاهی مردم به‌همراه اجرای برنامه‌های غربالگری و تشخیص زودهنگام می‌تواند به کاهش ابتلا و افزایش تأثیرات درمانی کمک کند. در طی این هفته سعی می‌کنیم برای مبارزه با این بیماری و کاهش تأثیرات جسمی، روانی و اجتماعی آن نقش مؤثری ایفا کنیم.

انتهای پیام