به گزارش خبرگزاری صدا و سیما خیرالله تقیانی پور در گفتوگو با برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر گفت: با توجه به اینکه کشورهای متمدن با ۴ عنصر اصلی نمایش، سینما، فوتبال و موسیقی شناخته میشوند، توجه و تمرکز ما نیز در جشنواره چهل و سوم بر ارکان اصلی نمایشها خواهد بود.
وی با بیان اینکه کشور ما در تئاتر زبانزد منطقه است، افزود: جشنواره تئاتر فجر، یک جشنواره بزرگ، غنی و دارای اعتبار در بخشهای صحنهای، خیابانی، نمایش نامه نویسی و دیگر گونه هاست.
تقیانی پور گفت: امروز هم افتتاحیه جشنواره فجر و هم اختتامیه بخش نمایش نامه نویسی است که برگزیدگان این مسابقه ملی جوایز خود را دریافت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه در این دوره نزدیک به ۳۵۰ اثر نمایش نامه نویسی به جشنواره ارسال شده است که نسبت به دورههای قبل بی نظیر بوده، افزود: در کنار بخش نمایش نامه نویسی، بخش ویژهی مقاومت و جایزه ویژه سرباز وطن که مزین شده به نام شهید حاج قاسم سلیمانی نیز در این دورهی جشنواره خواهد بود.
دبیر جشنواره چهل و سوم تئاتر فجر گفت: درمراسم امروز در کنار بخش نمایش نامه نویسی، بخش پوستر و عکس که اقلام جدایی ناپذیر جشنواره تئاتر هستند، حائز رتبه خواهند شد، در کنار این از پیشکسوتان این حوزه از جمله آقایان محمود پاک نیت، هوشنگ هیهاوند و سرکار خانم فریبا متخصص و فریده دریاموج تجلیل خواهد شد.
تقیانی پور با بیان اینکه در جشنواره امسال در ۱۰ روز نزدیک به ۱۰۰ اثر نمایشی به روی صحنه خواهند رفت، افزود: در بخش صحنهای، فیلمِ نزدیک به ۳۲۰ اثر بارگذاری شد که در نهایت ۱۷ اثر به بخش مسابقه راه پیدا کردند. در بخش استانی هم حدود ۸۰ اثر از برگزیدگان همه استانها داشتیم که ۱۵ اثر طبق فراخوان به روی صحنه میروند.
وی با اشاره به تاثیر جشنواره تئاتر فجر بر فرهنگ و هنر جامعه افزود: منبع جشنوارهها وجود نشاط در جامعه است واگر در جامعهای نشاط وجود داشته باشد، این نشان از فرهیختگی آن جامعه دارد.
تقیانی پور گفت: در شهر تهران بیش از صدو پنجاه اثر نمایش داده میشود که این در منطقه بی نظیر است، مجموعه تماشاخانههایی هم که در تهران هستند با کشورهای صاحب سبک اروپایی شانه به شانه بوده که این برای ما یک امتیاز بزرگ است.
دبیر جشنواره تئاتر فجر با بیان اینکه جشنواره سکویی برای پیشرفت جوانان در این عرصه است، افزود: رنج سنی جوانان هنرمند در بخشهایی همچون خیابانی بین ۲۰ تا ۴۰ سال است که جشنواره محفلی برای دیده شدن این جوانان و کشف استعدادهای آنان است.
وی با بیان اینکه عمده دغدعه ما این است که به آئین، سنن و ادبیات غنی کشورمان رجوع کنیم، افزود: در جشنواره امسال آثاری از شهرستانها از جمله اردبیل، سقز، گچساران و ... داریم که به زبان بومی به روی صحنه میروند.
تقیانی پور گفت: فناوریهای نوین نیز به کمک تولید آثار جشنواره آمدهاند از جمله آن اثری هنری از کشور ایتالیاست که کارگردانهای ما میتوانند به صورت برخط با کارگردان نام آشنای این اثر تبادل نظر کنند.