شناسهٔ خبر: 70932438 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان

علما و ائمه جمعه طبیبان نظام اجتماعی هستند

زاهدان - ایرنا - مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان گفت: علما و ائمه جمعه طبیبان نظام اجتماعی هستند و اگر حاذق نباشند و نتوانند تشخیص‌های اجتماعی دهند، بعدها این آسیب آنقدر ریشه می‌دواند که شاید دیر شده و درمان نشود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامرضا باغ‌شیرین روز سه‌شنبه در همایش ائمه اهل سنت سیستان و بلوچستان اظهار کرد: جامعه یک نگاه ایده گرایی دارد که با این نگاه بسیاری از باورها از جمله انقلاب و مسائل دیگر شکل گرفته است.

وی ادامه داد: چیزی که به عنوان فرهنگ زیست مشاهده می‌شود، وضعیت موجود است که با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد، هرچقدر شکاف بین وضعیت موجود و وضعیت مطلوب بیشتر باشد، جامعه بیشتر دچار ناکامی و خسران خواهد بود.

مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان افزود: هر ساختار عمرانی، هر هیأت اندیشه ورز و هر مسوول می‌تواند سه راهکار داشته باشد که راهکار اول راهکار طرد است و به معنای نادیده انگاری و کتمان است.

وی با بیان اینکه مسوولان، عامل راهبری یک نظام اجتماعی هستند که خیلی از مردم به سیاق آنها رفتار می‌کنند، گفت: مسوولان، علما و ائمه جمعه دارای یک سرمایه اجتماعی هستند و افراد به آنها تعلق اجتماعی پیدا می‌کنند.

اگر از آسیب اجتماعی چشم پوشی شود و اهمال صورت گیرد، آسیب تبدیل به مساله و در نهایت تبدیل به بحران می‌شود

باغ‌شیرین با اشاره به راهبرد دوم که راهبرد تسلیم و یک سم خطرناک است، بیان کرد: راهبرد سوم نیز بر اساس خیلی از نگاه‌های عقلا و جامعه شناسان است، نگاه تعدیل و بروزرسانی یا تنظیم کردن و انطباق است.

وی اذعان کرد: هرگاه شکاف مردم و مسئولان بیشتر شود، جامعه بیشتر با آسیب مواجه می‌شود.

مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان افزود: علما و ائمه جمعه طبیبان نظام اجتماعی هستند و اگر حاذق نباشند و نتوانند تشخیص‌های اجتماعی بدهند، بعدها این آسیب آنقدر ریشه می‌دواند که شاید دیر شده باشد و درمان نشود.

وی ادامه داد: اگر مسوولان بخواهند کنش‌گران خوبی باشند باید در وهله اول امر، وارد عمل شده و اقدامات لازم را انجام دهند.

باغ‌شیرین تأکید کرد: بحران اجتماعی برای ثبات اجتماعی یک جامعه خطرناک است اما گاهی آن قدر عمق می یابد و تعداد کنشگران آن افزایش پیدا می‌کند که جامعه نمی‌تواند برای پیشگیری از آن اقدامی انجام دهد و هزینه‌های مدیریت این بحران بیشتر خواهد بود.

وی یادآور شد: اگر از آسیب اجتماعی چشم پوشی شود و اهمال صورت گیرد، آسیب تبدیل به مساله و در نهایت تبدیل به بحران می‌شود.

مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان افزود: وقتی که اقدامات سلبی و ایجابی نیز به موقع انجام نشود بستر نارضایتی به وجود می‌آید.

علما و ائمه جمعه طبیبان نظام اجتماعی هستند

جامعه دچار تأخر فرهنگی است

وی با بیان اینکه جامعه دچار تأخر فرهنگی است، گفت: خیلی از آموزه‌ها به سرعت به دست می‌آید اما فرهنگ به عنوان عنصر ذهنی به سرعت ایجاد نمی‌شود و به همین دلیل جامعه، وحدت رویه خودش را از دست می‌دهد و بسیاری از معضلات اجتماعی و اختلالات خانوادگی ناشی از همین شکاف است.

باغ‌شیرین تصریح کرد: ثبات اجتماعی در قبال آسیب‌های اجتماعی ۲ راهکار دارد که یکی اجتماعی کردن و جامعه پذیری و دیگری کنترل اجتماعی است که کنترل اجتماعی هزینه بیشتری دارد و شکاف‌های بیشتری ایجاد می‌کند، هر وقت که کارکردهای یک رفتار و مزایای آن را به مردم گوشزد کنیم، باعث می‌شود جامعه پذیری ایجاد شود.

وی موضوعاتی از جمله تحویل داوطلبانه سلاح و مهمات، به‌کارگیری سلاح و مهمات، کنترل خشم و ثبت ازدواج‌های شرعی، ثبت ولادت‌ها و فوت‌ها، به عنوان مطالبه ائمه جمعه از مردم و دهیاری‌ها را مطرح کرد و گفت: به فرموده رهبر معظم انقلاب، بحث هویت افراد جز مسایل ناموسی کشور است و باید اهمیت داده شود.

مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان تأکید کرد: اقدامات فرهنگی می‌تواند گسترده‌تر از مساجد باشد و از ظرفیت خیرین در راه‌اندازی مراکز ماده ۱۶ ترک اعتیاد استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه جوان‌ترین استان کشور را داریم اما نتوانستیم از این ظرفیت بالقوه استفاده کنیم، گفت: در قبال بسیاری از مشکلات به دلیل زیاد دیدن این مشکلات، دچار انفعال و کرختی احساس شدیم و انفعال در قبال آسیب‌های اجتماعی اولین شرطی است که باعث آسیب اجتماعی می‌شود.

باغ شیرین بیان کرد: کودکان کار، کودکان بدسرپرست، کودکان فاقد اسناد سجلی، گزینه هایی هستند که در پنج تا ۱۰ سال آینده مشتری کانون اصلاح و تربیت خواهند شد و باید به عنوان یک مساله اجتماعی به آن نگاه شود.

وی ادامه داد: وقتی کنترل خشم و وقوع جرم و نزاع زیاد شود به این معناست که تاب آوری جامعه ضعیف شده است.

مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه تکالیف شهروندی نیز عنصر پیشگیری از وقوع جرم است و مواردی از جمله پرداخت عوارض شهری، ثبت وقایع ازدواج و طلاق، ولادت و فوت باید گوشزد شود، خاطرنشان کرد: مهمترین نقش علما این است که مصلح اجتماعی باشند و در قبال آسیب‌ها دغدغده‌مند باشد.