به گزارش ایسنا، این توافق زمانی حاصل شد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که بر خروج پر هرج و مرج نیروهای این کشور از افغانستان در سال ۲۰۲۱ نظارت داشت، قدرت را به دونالد ترامپ واگذار کرد.
به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، طالبان این مبادله را بهعنوان گامی به سوی «عادیسازی» روابط بین ایالات متحده و افغانستان مورد استقبال قرار داد، اما این احتمالا یک تقاضای غیرمنتطقی باقی میماند زیرا اکثر کشورهای جهان هنوز حکومت طالبان را در افغانستان به رسمیت نمیشناسند.
وزارت امور خارجه طالبان در کابل این تبادل زندانیان را تایید کرد و گفت، دو شهروند آمریکایی که نامشان فاش نشده با «خان محمد» که در سال ۲۰۰۸ به حبس ابد محکوم شد، مبادله شدند.
این در حالی است که خانواده «رایان کوربت» یکی از آمریکاییهایی که توسط طالبان زندانی شده بود، تایید کرد که او آزاد شده است.
کوربت به همراه خانواده در ۲۰۲۱ زمانیکه دولت افغانستان مورد حمایت آمریکا فروپاشید، در کابل ساکن بود و در اوت ۲۰۲۲ توسط طالبان و در زمانیکه در سفری کاری بود، توسط طالبان بازداشت شد.
خان محمد ۵۵ ساله زندانی در کالیفرنیا پس از محکومیت در ۲۰۰۸ با این دو آمریکایی مبادله شد.
وی در ولایت ننگرهار افغانستان بازداشت و بعد به آمریکا منتقل شد. هیات ژوری فدرال او را به قاچاق هروئین و تریاک و همچنین کمک به فعالیت های تروریستی متهم کرد.
وزارت دادگستری آمریکا در آن زمان اعلام کرد که محمد خان یک قاچاقچی مواد مخدر و شبه نظامی است که با راکت به دنبال کشتن سربازان آمریکایی بوده است.
او نخستین شخصی بود که در ارتباط با قوانین «تروریسم-مواد مخدر» در آمریکا محکوم شد.
طالبان این تبادل را نتیجه «مذاکرات طولانی و مثمر ثمر» با ایالات متحده خواند و گفت که این یک نمونه خوب برای حل مشکلات از طریق گفتوگو است.
قبل از اینکه بایدن کاخ سفید را ترک کند، دولت او تلاش میکرد در ازای «محمد رحیم»، یکی از زندانیان باقی مانده در گوانتانامو، توافقی برای آزادی کوربت و همچنین «جورج گلزمن» و «محمود حبیبی» به دست آورد.
گلزمن، مکانیک خطوط هوایی آتلانتا بود که در دسامبر ۲۰۲۲ توسط سرویسهای اطلاعاتی طالبان ربوده شد. حبیبی هم یک تاجر افغان-آمریکایی است که به عنوان مقاطعه کار برای کمپانی ارتباطات در کابل فعالیت میکرد و در سال ۲۰۲۲ مفقود شد. طالبان بازداشت حبیبی را توسط نیروهای خود رد کرده است.
هنوز مشخص نیست که آیا این دو آزاد شدهاند یا خیر.
انتهای پیام