شناسهٔ خبر: 70932059 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

تیمار عقاب تا هشدار شکار در گیلان

پیام‌های هشدار دهنده اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان در خصوص پایش، شکار و فروش پرندگان مهاجر در بازارهای محلی گیلان افزایش یافته و در این بین اخبار تیمار و رهاسازی عقاب تا اردک سرحنایی خوشایند است.

صاحب‌خبر -

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از بازرسی تمامی مراکز خرید و فروش پرندگان و بازارهای محلی گیلان برای جلوگیری از خرید و فروش غیرمجاز حیوانات و پرندگان مهاجر خبر داد و یک به یک مدیران ادارات شهرستان های گیلان اعم از لاهیجان، صومعه سرا، بندر انزلی، ماسال، آستانه اشرفیه لنگرود و دیگر شهرهای استان در اخباری جداگانه بر این پایش تاکید کردند.
اما در خبری دیگر امروز دوشنبه محمد رضا سلامی سرپرست اداره حفاظت محیط‌ زیست شهرستان تالش از تیمار و رهاسازی یک بهله عقاب در منطقه شکار ممنوع ناو اسالم خبر داد و گفت: دوستداران محیط زیست یک بهله عقاب مصدوم که توانایی پرواز نداشت را به محیط‌زیست شهرستان تالش تحویل دادند و کارشناسان محیط زیست پس از ۴۰ روز نگهداری و تیمار این پرنده شکاری و اطمینان از سلامت و بهبودی آن‌ را در زیستگاه خود رها کرده و به آغوش طبیعت بازگرداند.

 

همچنین حسین جهش رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان لنگرود نیز از رهاسازی یک قطعه اردک سرحنایی در تالاب کیاکلایه لنگرود در روزهای اخیر خبرداد و گفت: این پرنده مصدوم که نیمه مهاجر است، توسط یک شکارچی قانونمند تحویل اداره حفاظت محیط زیست شهرستان لنگرود شده بود که پس از تیمار رهاسازی شد.

 


مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: برای جلوگیری از خرید و فروش غیرمجاز حیوانات و پرندگان مهاجر تمامی مراکز خرید و فروش پرندگان و بازارهای محلی گیلان بازرسی می‌شوند.
حمزه عشوری جلوگیری از خرید و فروش و عرضه غیرمجاز انواع حیوانات و پرندگان وحشی و مهاجر در گیلان را مورد تأکید قرار داد و اظهار کرد: در صورت مشاهده مصادیق و اقدام افراد برای عرضه حیوانات و زنده فروشی پرندگان مهاجر با متخلفان طبق شیوه نامه‌های ابلاغی برخورد می‌شود.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان انجام عملیات گشت، کنترل و پایش کلیه بازارهای محلی، مراکز عرضه، خرید و فروش حیوانات و پرندگان وحشی در سطح استان با حضور فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان و همراهی مامورین نیروی انتظامی و محیط بانان از بازارهای محلی را بصورت مشترک مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: در برخی از این مراکز پرندگان و حیوانات وحشی به‌صورت غیرقانونی نگهداری و خرید و فروش می‌شوند.

 

عشوری از دستگیری یک فرد متخلف به همراه یک بهله پرنده شکاری حمایت شده توسط پرسنل یگان حفاظت محیط زیست آستانه اشرفیه و سه متخلف در شهرستان صومعه سرا در روز جمعه اخیر خبر داد و تصریح کرد: از آن جایی‌که شکار و زنده گیری پرندگان حفاظت شده ممنوع است بنابراین نگهداری و فروش آنها نیز ممنوعیت دارد و تخلف محسوب می شود.


وی با بیان اینکه در صورت مشاهده تخلف مبنی بر نگهداری پرندگان و حیوانات وحشی حمایت‌شده اقدام لازم برای برخورد به فوریت در دستور کار قرار می‌گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان دادن تذکرات لازم به واحدها و مراکز یاد شده در مورد نحوه نگهداری پرندگان و عدم خرید فروش پرندگان شکاری و شکار ممنوع را مورد تأکید قرار داد و عنوان کرد: رعایت قوانین و مقررات صادر شده توسط مراکز عرضه و خرید و فروش پرندگان در سطح استان گیلان الزامی است.

 

عشوری ‌در مورد اهمیت نقش‌آفرینی آحاد مردم در صیانت از ذخایر ارزشمند طبیعی موجود در محیط‌زیست خاطرنشان کرد:‌ به‌طور قطع نگهداری و حفاظت از محیط زیست تنها از عهده یک سازمان خاص برنمی‌آید بلکه آحاد مردم و سازمان‌های مردم نهاد باید در این مسیر همکاری و مشارکت فعالی داشته باشند.


رامین زراعتی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان نیز در گفت و گو با ایرنا از شکارچیان خواست از قوانین و مقررات مربوط به شکار از جمله فصل‌ها، تاریخ‌ها و مجوزها پیروی کنند و از شکار در مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان، محدوده قرق‌های اختصاصی و سایر حفاظت‌گاه‌های مردمی به طور جدی خودداری کنند و در صورت هرگونه ابهام با ادارات حفاظت محیط زیست شهرستان‌ها و یا پاسگاه‌های محیط‌بانی محل خود تماس بگیرید تا مطمئن شوند که تمام قوانین را رعایت می‌کنند.


گیلان اگرچه یکی از کوچکترین استان‌های کشور است و ۹ دهم از مساحت ایران‌زمین را داراست اما دارای پتانسیل‌های ملی و جهانی بسیاری است و پرندگان که یکی از مهمترین شاخص‌های حیات وحش در دنیاست ظرفیت عظیم پرنده‌نگری را برای این استان رقم زده است؛ تعداد ۵۳۳ گونه پرنده در ایران وجود دارد که از این میان ۶۰ درصد آنها در گیلان مشاهده می‌شوند و تالاب‌های امیر کلایه، پارک ملی بوجاق و تالاب بین المللی انزلی بویژه پناهگاه حیات وحش سلکه، پناهگاه حیات وحش سرخانگل و منطقه حفاظت شده سیاه‌کشیم بیشترین میزان مهاجرت پرندگان را به خود اختصاص می‌دهند.

منبع: محیط زیست گیلان