سرویس تاریخ «انتخاب»: وحدتی که در سال ۵۷ برعلیه شاه شکل گرفته بود؛ تمامی نیروهای چپ گرا و مذهبی را در یک مسیر و در جهت نابودی شاه به صف کرده بود. در این بین حزب توده از زمان به قدرت رسیدن نورالدین کیانوری، رویکرد انقلابی جدی را پیش گرفت و هرچه به بهمن ۵۷ نزدیک میشویم، اظهار نظرات این حزب به نیروهای انقلابی و امام خمینی نزدیکتر میشود. حزب توده مدعی است که امام خمینی را روحانیت پیشرو میداند و اختلافی میان نظرات اجتماعی خود با اسلام پیدا نمیکند. این مطلب، شامل مصاحبه نورالدین کیانوری و بیانیه حزب توده در بهمن ماه ۵۷ درباره حمایت از امام خمینی است.
پاریس - خبرگزاری فرانسه
حزب توده ایران در اعلامیه ای که دیروز در پاریس انتشار داد اعلام کرد که اقدام امام خمینی برای ایجاد یک شورای انقلاب اسلامی را تایید میکند. در اعلامیه گفته میشود: برنامه سیاسی امام خمینی مطابق با برنامه حزب توده در مرحله کنونی برای پیشرفت جامعه ایران است. این بیشتر تایید بیانات تازه حضرت آیت الله العظمی است که در آنها مداخلات امریکا را محکوم شمرده و از امپریالیسم آمریکا همچون و نخستین دشمن ماء نام برده و آرزوی ایجاد یک جمهوری بی طرف وغير متعهد را کرده است.
حزب توده در اعلامیه خود می گوید: فقط از راه وحدت همه نیروهای ضد امپرپالیستی و با هوشیاری و آموزش همه ملت است که می توان نقشه های موذیانه امپریالیسم را نقش بر آب کرد و از خطر کودتا جلوگیری کرد. در اعلامیه گفته میشود در صورتی که امپریالیستها، رهبران رژیم ضد ملی وضد دموکراتیک توطئه تازهای تدارک ببینند، این توطئه را جز ملت نمی تواند در هم بشکند. حزب توده اعلام داشته که از هر دولتی که خط مشی های آیت الله العظمی خمینی را آنطور که در مصاحبه های ایشان مطرح شده دنبال کند حمایت خواهد کرد.
مصاحبه رهبر حزب توده
نیویورک خبر گزاری فرانسه-
نورالدین کیانوری، رئيس حزب توده در مصاحبهای با هفته نامه آمریکایی نیوزویک از اقدام حضرت آیت الله العظمی خمینی ستایش کرده است. کیانوری میگوید رهبر مذهبی ایران پشتیبانی ما را به خود جلب کرده است و حزب توده عناصر دینی پیشرو در جنبش ایران را قبول دارد و ما به هر کاری دست میزنیم تا با ایشان یک زبان مشترک بیاییم.
کیانوری از پاسخ دادن به سئوال مربوط به وجود تماس میان حزب و امام خمینی خودداری کرد، ولی گفت که حزب توده از ابتکارهای رهبر شیعه مثل اعلام جمهوری اسلامی، النحلال سلطنت، تشکیل مجلس مؤسسان پشتیبانی میکند زیرا تضمین هایی هستند برای همه اشکال دموکراسی خلق و بهره برداری از منابع ملی به نفع عموم.
کیانوری تاکید کرد که میان سوسیالیسم علمی و نظریه اجتماعی اسلام اختلافات بنیادی وجود ندارد و لذا آمادگی خود را برای همکاری با هر گونه تشکیلات سیاسی حتی یک حزب بورژوا که برنامه توده را تأیید بکند اعلام کرد.