شناسهٔ خبر: 70928595 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیرکل شیلات استان خبر داد

گیلان؛ پیشگام در تولید متراکم ماهیان گرمابی کشور

مدیرکل شیلات گیلان با اشاره به اینکه طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تولید آبزیان پرورشی در استان امسال به ۷۵ هزار تن خواهد رسید، گفت: گیلان پیشگام توسعه عمودی پرورش آبزیان و تولید متراکم ماهیان گرمابی کشور است.

صاحب‌خبر -

کوروش خلیلی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به عملکرد شیلات استان گیلان در راستای تعهدات برنامه هفتم توسعه و جهش تولید، اظهار کرد: بیش از ۹۵ درصد تعهدات تولید در تعهد سالانه برنامه هفتم طی سالجاری و همچنین ۹۰ درصد پیشرفت جهش تولید شیلاتی در استان محقق شده است.

خلیلی گفت: افزایش تولید در واحد سطح یا توسعه عمودی تضمین کننده بهره‌وری در تولید و استفاده بهتر از آب و عرصه‌های مولد آبزی پروری است.

وی با اشاره به اینکه در ۲ سال گذشته اقبال برای تولید متراکم به واسطه شرایط مناسب صادرات تعداد مزارع از ۲۰ به بیش از ۱۵۰ مزرعه رسیده، افزود: رکورد تولید هم بیش از ۱۸ تن در هکتار است.

گیلان؛ پیشگام در تولید متراکم ماهیان گرمابی کشور

مدیرکل شیلات گیلان با بیان اینکه پرورش ماهی به صورت متمرکز و با استفاده از قفس‌های معیشتی وارد چرخه آب‌بندان‌های مستعد می‌شود، تصریح کرد: توسعه پرورش ماهیان خاویاری و سردابی با استفاده از ظرفیت‌های مشاغل خانگی و تکمیل حلقه واسط با رشد تولید بیشتر از برنامه هفتم در استان به انجام می‌رسد.

پیش‌بینی تولید حدود ۶۰۰۰ تن ماهی در آب‌بندان‌های گیلان

خلیلی گفت: در بحث آب‌بندان‌ها که برنامه وزارتی با عنوان توسعه آبزی پروری در استخرهای کشاورزی لحاظ شده، یک تکلیف تقریبا ۱۰ هزار تنی در برنامه هفتم و جهش تولید داریم که امسال با توجه به مقدار آب‌بندان‌های مستعد آبزی پروری استان پیش‌بینی تولید قریب به ۶۰۰۰ تن خواهیم داشت و در سال‌های باقی مانده نیز با برنامه تولید تراکمی تولید را باید افزایش دهیم.

وی با تاکید بر حمایت‌های شیلات از فعالان این عرصه گفت: تزریق تسهیلات متمرکز برای توسعه آبزی‌پروری دریامحور، پیشران افزایش تولید آبزیان در پرورش دریاپایه استان خواهد بود.

خلیلی تاکید کرد: امسال در حوزه تسهیلات با حمایت خوب استانداری و سازمان جهاد تاکنون ۷۵ میلیارد تومان معرفی به بانک صورت پذیرفته و تا پایان سال به بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.

وی با بیان اینکه مراکز سه گانه بازسازی ذخائر امسال نیز با توجه به اقدامات بسیار خوب در فعال‌سازی عرصه‌های کشت لارو، با تمام ظرفیت در بازسازی مؤثر و بیش از برنامه تولید تعهدی و با مشارکت جامعه بهره‌بردار فعالیت خواهند کرد، افزود: حفظ و استمرار شغل و حرفه صیادی در نوار ساحلی گیلان توسط مراکز بازسازی ذخائر ماهیان استان تضمین می‌شود.

گیلان؛ پیشگام در تولید متراکم ماهیان گرمابی کشور

خلیلی با اشاره به اینکه امسال در مراکز بازسازی ذخایر سه گانه قریب به ۱۸۰ میلیون قطعه انواع ماهی استخوانی سفید و تالابی، اردک ماهی، لای ماهی، سیم، سوف ماهیان و ماهیان خاویاری تولید و رهاسازی شده، گفت: در استخرهای شنی ساحلی توسط شرکت‌های پره صیادی استان که در ۲ سال گذشته با رشد سه برابری از ۸ استخر هچری ساحلی در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۲۵ استخر رسیده و عرصه چهار هکتاری قلم گوده انزلی که توسط پره‌های شهرستان بندرانزلی از ۱۴۰۲ مولددار می‌شود قریب به ۱۴ میلیون قطعه بچه ماهی سفید با وزن بیش از یک گرم تولید شده است.

مدیرکل شیلات استان گیلان تاکید کرد: مجموع رهاسازی‌های ما در مصب رودخانه‌های منتهی به دریا و رودخانه و تالاب‌های محل فعالیت صیادان در غرب، شرق و مرکز استان به سمت ۲۰۰ میلیون قطعه حرکت می‌کند.

خلیلی تصریح کرد: روند بازسازی ذخائر آبزیان تجاری استان به شدت متاثر از میزان مولدین بومی تامین شده هر سال است و هرگونه دخالت در این امر به شدت بر توان تولید این مراکز ضربه می‌زند.

گیلان زیرساخت لازم برای بازسازی ذخائر را دارد

وی با اشاره به اینکه ما در استان زیرساخت لازم برای بازسازی ذخائر را داریم، افزود: این امر باعث‌ شده به راحتی با تأمین مولدین در این مراکز ذخائر آبزیان تجاری رود کوچ را در شرایط پایدار نگهداریم.

مدیرکل شیلات گیلان تصریح کرد: در حال حاضر بخش اعظم مولدین ماهی سفید که بیشترین تولید مراکز بازسازی را دارد از رودخانه سفیدرود تامین می‌شود و روند صید در حوزه ساحلی رشت و آستانه گواه این امر است.

گیلان؛ پیشگام در تولید متراکم ماهیان گرمابی کشور

خلیلی با بیان اینکه در ۲ سال گذشته از طریق رودخانه خشک رود هم به دنبال فعال‌سازی حوزه صید ساحلی در شرق استان شدیم و بچه ماهی های سفید تولید شده توسط مولدین همان رودخانه در مصب رهاسازی شد، افزود: این کار نیازمند همیاری و مشارکت بالای مردم و مسئولین منطقه در حاشیه رودخانه است و امیدواریم تعداد رودخانه های فعال در برنامه موثرسازی بازسازی ذخائر به تمام  نوار ساحلی تعمیم پیدا کند.

مدیرکل شیلات گیلان تاکید کرد: امسال در حوزه دهانه ورودی تالاب مولدین بسیار بیشتری از سنوات قبل توسط گروه صیادی به مراکز تحویل داده شد که ادامه این روند قطعا شرایط را برای چند سال آینده تضمین می‌کند.

وی افزود: مراکز بازسازی هم‌اکنون در حال آماده‌سازی استخرها هستند و کار بازسازی از دهه سوم بهمن شروع می‌شود.

خلیلی با تاکید بر اینکه شیلات گیلان به عنوان نماینده سازمان شیلات ایران، اجرا کننده وظایف حاکمیتی پنج گانه است و فعالیت تجاری و اقتصادی در این حوزه ندارد، تاکید کرد: این وظایف شامل بازسازی و حفاظت از ذخائر آبزیان تجاری استان، مدیریت صید و صیادی در آبهای ساحلی همچنین توسعه آبزی پروری و توسعه آبزی مصرفی هستند.

انتهای پیام