توافق آتشبس غزه در روز یکشنبه، ۳۰ دی اجرایی شد و امدادگران از همان ساعتهای اولیه تلاشها را برای بازیابی اجساد شهدایی که زیر آوارها مدفون شدهاند، آغاز کردند.
سازمان دفاع مدنی در غزه گزارش کرد که اجساد بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ فلسطینی را در غزه یافته که بهدلیل استفاده اشغالگران از سلاحهایی که درجه حرارت بالا تولید میکنند، سوزانده شدهاند.
این نهاد خواستار حمایت لجستیکی و انسانی مشورهای عربی و خارجی برای کمک به تلاشهای امدادی شد و بر نیاز غزه به تجهیزات نجات، آمبولانس و آتشنشانی تاکید کرد.
این سازمان در بیانیهای از شهادت ۹۷ کارمند، مجروح شدن ۳۱۹ نفر دیگر و همچنین معلولشدن دائمی دهها امدادگر درپی حملههای رژیم صهیونیستی در طول بیش از ۱۵ ماه جنگ رژیم اشغالگر در این باریکه خبر داد.
در ادامه این بیانیه آمده است: ارتش اشغالگر ۲۷ نفر از کارکنان ما، ازجمله احمد الکلوت، مدیر دفاع غیرنظامی در استان شمالی غزه و مدیران ۳ مرکز در این منطقه را بازداشت کرده است. پس از انتقال آنها به مکانهای نامعلوم، از وضعیت آنها اطلاعی نداریم.
این بیانیه میگوید که خدمه دفاع غیرنظامی بیش از ۳۸ هزار شهید را از مناطق، خانهها و ساختمانهای مورد هدف رژیم صهیونیستی در تمامی بخشهای نوار غزه بازیابی کرده و بیش از ۱۱ هزار بیمار را از آغاز جنگ در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) به بیمارستانها منتقل کردند.
سازمان دفاع مدنی در غزه گفت: کارهای سخت و طاقتفرسایی ازجمله جستوجوی پیکر بیش از ۱۰ هزار شهید که هنوز زیر آوار خانهها، ساختمانها و تاسیسات ویرانشده هستند، در انتظار ماست.
تاکید اعضای سازمان ملل بر نقش آنروا در بهبود وضعیت غزه
چندین کشور عضو سازمان ملل طی سخنرانی در شورای امنیت به نقش کلیدی آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل (آنروا) در غزه اشاره کردند.
محمد ابوشهاب، فرستاده امارات در سازمان ملل، به شورای امنیت گفت که اگر ممنوعیت کنست رژیم صهیونیستی بر آنروا اجرایی شود، پاسخ انساندوستانه درطول آتشبس تضعیف خواهد شد.
نعمان چاودوری، نماینده بنگلادش در سازمان ملل نیز بر اهمیت تقویت آنروا و آغاز بازسازی غزه تاکید کرد.
نماینده ترکیه در سازمان ملل گفت: آنروا نقش محوری در اجرای توافق آتشبس دارد.
ممنوعیت کنست رژیم صهیونیستی برای فعالیت آنروا در اراضی و مناطق تحت کنترل رژیم اشغالگر قرار است از روز یکشنبه، ۷ بهمن اجرایی شود.
آنروا که در سال ۱۹۴۹ تاسیس شد، ارائهدهنده اصلی خدمات ضروری به فلسطینیان در غزه و کرانه باختری اشغالی است و همچنین از میلیونها پناهنده فلسطینی در کشورهای همسایه حمایت میکند.
محموله کمکی برنامه جهانی غذا برای غزه
برنامه جهانی غذای سازمان ملل اعلام کرد که در حال ارسال کمکهای غذایی از پیش تعیینشده است که بیش از یک میلیون نفر را تا ۳ ماه تغذیه میکند.
این محمولههای کمکی اضطراری شامل بستههای غذایی، لوازم برای راهاندازی مجدد نانواییهای منطقه و مکملهای غذایی برای کودکان است.
نگرانی سازمان ملل از افزایش خشونت علیه فلسطینیها
دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل (OHCHR) در فلسطین نسبت به موج خشونت مجدد شهرکنشینان و نظامیان صهیونیست در کرانه باختری اشغالی ابراز نگرانی کرد.
این دفتر در بیانیهای اعلام کرد: دفتر حقوق بشر سازمان ملل از موجی از خشونتهای مجدد شهرکنشینان و نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری اشغالی که همزمان با اجرای توافق آتشبس غزه انجام میشود، نگران است.
دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل همچنین گفت که این خشونتها با محدودیتهای تقویتشده بر آزادی رفتوآمد فلسطینیها، ازجمله بستن پستهای بازرسی و نصب دروازههای جدید همراه بوده است.
این نهاد سازمان ملل با تاکید بر حملههای اخیر شهرکنشینان به روستاهای فلسطینی و همچنین یورش روز دوشنبه، اول بهمن به چندین شهرک کرانه باختری (که به شهادت یک نوجوان فلسطینی منجر شد)، اعلام کرد که نگران برنامههای رژیم صهیونیستی برای گسترش و افزایش عملیات در خاک فلسطین است.
انتهای پیام/