شناسهٔ خبر: 70926804 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

بار دیگر خراسان شمالی در کشور پر آوازه شد؛

ساخت شارژ بی سیم ضربان ساز قلب برای نخستین بار در کشور

پزشک متخصص قلب و عروق شیروانی برای اولین بار در کشور موفق به ساخت شارژر بی‌سیم پیس میکر قلب یا ضربان سازه‌های قلب شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ دکتر میلاد انوری گفت: این اختراع در اعمال جراحی به کمک متخصصان می‌آید و همچنین در بهبود بیماران قلبی مؤثر است.

رئیس سابق بیمارستان خاتم الانبیا (ص) شیروان درباره اختراع شارژر بی سیم ضربان ساز قلب و کاربردهایش و وضعیت بیماری‌های قلبی و عروقی در خراسان شمالی توضیحاتی داد.

وی گفت:ضربان سازه‌های قلب یا همان پیس میکر‌ها برای بیمارانی استفاده می‌شود که دچار ریتم یا اختلال در سیستم هدایتی قلب هستند و ژنراتور این پیس میکر‌ها بعد از مدتی بین ۳ تا ۱۰ سال نیاز به تعویض دارد که باید جراحی انجام شود ولی با این اختراع دیگر نیازی به خروج ژنراتور از قلب ندارند و از بیرون و به صورت بی سیم باتری ضربان ساز شارژ می‌شود و باعث می‌شود هزینه‌ها برای بیمار کاهش پیدا کند نکته مهم این است که نیازی به جراحی و بیهوشی هم دیگر نیست.

انوری اضافه کرد: با اختراع این دستگاه هزینه‌های درمانی و تعویض پیس میکر‌ها کاهش پیدا می‌کند و ریسک جراحی و بیهوشی به بیمار تحمیل نمی‌شود و دیگر نیازی به جراحی دوباره نیست.

از این دستگاه هم اکنون در عمل‌های جراحی استفاده می‌شود؟ این اختراع هم اکنون ثبت شده و به تولید انبوه نرسیده است. فقط یک نمونه مانند این دستگاه و با ساختار متفاوت در کشور انگلیس به ثبت رسیده است. برای تولید انبوه آن نیاز به حمایت سرمایه گذارانی در این زمینه وجود دارد.

وی با بیان اینکه وضعیت شیوع و بروز بیماری‌های قلبی و عروقی در خراسان شمالی همانند کشور در حال افزایش است، گفت: متأسفانه علت حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد مرگ و میر در استان بیماری‌های قلبی عروقی است. گرفتگی عروق و سکته‌های قلبی و نارسایی قلبی ناشی از آن هم مهمترین علت این مرگ و میر‌ها هست.

متخصص قلب و عروق اضافه کرد: بیماری‌های قلبی و عروقی در مردان شایع‌تر است و در زنان پس از سن یائسگی همانند مردان شیوع پیدا می کند و در مردان بالای ۴۰ سال دیده می‌شود ولی متأسفانه در سال‌های اخیر سن ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی کاهش یافته است.

انوری ادامه داد: فاکتور‌های خطری که ریسک بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهند شامل ژنتیک، افزایش سن، استرس‌ها، تغذیه نامناسب (غذای شور و چرب)، نداشتن فعالیت‌های فیزیکی و چاقی، مصرف دخانیات و بیماری‌های زمینه سازی مثل دیابت و فشار خون هست.

به گفته انوری قطعاً فشار خون و دیابت کنترل نشده فاکتور مهم برای ایجاد سکته‌های قلبی هست. بیماری کم کاری تیروئید هم روی آریتمی‌های قلبی تأثیر گذار هست. همچنین اگر افراد جامعه نسبت به علائم شایع بیماری‌های قلبی و سکته‌های قلبی مثل درد قفسه سینه پشت جناغی و تنگی نفس و تپش قلب آگاهی داشته باشند و غربالگری‌ها به خوبی انجام شود، میزان مرگ و میر بیماری‌های قلبی کاهش پیدا کند.

شناخت این فاکتور‌ها و بهبود سبک زندگی قطعاً به کاهش احتمال ایجاد بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

حمایت از پزشکان متخصص نوآور خراسان شمالی علاوه بر ایجاد تحول بزرگ در درمان بیماران بخصوص بیماران قلبی و عروقی باعث جلب نگاه‌ها به نوآوران استان می‌شود.

دکتر میلاد انوری رئیس سابق بیمارستان خاتم الانبیا (ص) شیروان و همچنین سرپرست سابق شبکه بهداشت و درمان شهرستان شیروان و دارای چندین مقاله علمی و پژوهشی در مجلات معتبر دنیاست.