میثم عزیزی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: دستگاه های اجرایی اگر نتوانند طبق این برنامه برق مصرفی خود را از محل راه اندازی نیروگاه خورشیدی تامین کنند، تعرفه مصرف آنها به قیمت روز بازار بورس انرژی سبز که چند برابر قبض برق است، محاسبه خواهد شد.
وی احداث نیروگاههای خورشیدی را به شکل ۲ مگاواتی یا مزرعه و کیلو واتی یا انشعابی دانست و گفت: احداث نیروگاه های خورشیدی ادارات بیشتر از نوع کیلو واتی (یک تا ۲۰۰ کیلوات) و روی انشعاب یا ترانس برق قابل احداث است و هزینه زیادی ندارد و شرایط تامین آن حتی روی سقف ادارات به شرط آفتاب گیر بودن قابل راه اندازی است.
عزیزی بیان کرد: اعتبار راه اندازی هر پنج کیلو وات که شرکت ها اکنون برای کسب درآمد خانوارهای زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی استان انجام می دهند؛ حدود ۱۵۰ میلیون تومان است که برای ادارات هزینه چندانی نیست.
این مسوول شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه در ادامه برای علاقه مندان سرمایه گذاری در طرح های نیروگاه خورشیدی توضیح داد: اصل سرمایه به این روش در کمتر از پنج سال بازگشت دارد و این در حالیست که نیروگاه های خورشیدی حداقل ۲۰ سال زمان با راندمان ۱۰۰ درصدی برای درآمد زایی نیاز خواهند داشت.
عزیزی تاکید کرد: برق تولیدی نیروگاه های خورشیدی در بازار بورس سبز ایران به چند برابر تعرفه دولتی به صورت آزاد قابل خرید و فروش است و کسانی که در این حوزه سرمایه گذاری و مشارکت کنند بدانند برق آنها برای ۲۰ سال خرید تضمینی شده و دوم اینکه در صورت تمایل می توانند به قیمت روز بر اساس نظام عرضه و تقاضای بازار بورس سبز بفروشند.
استان کرمانشاه با داشتن ۲۵ هزار کیلومتر مربع وسعت و ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق؛ ۷۸۵ هزار مشترک برق دارد که ۸۳ درصد از آنها، یعنی ۶۵۲ هزار مشترک خانگی هستند.
این استان با ۲ میلیون نفر جمعیت ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا دارد.