شناسهٔ خبر: 70925542 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: برترین‌ها | لینک خبر

آقای رئیس‌جمهور! این چیزها را تغییر بده تا درست شود

آقای رئیس‌جمهور! این چیزها را تغییر بده تا درست شود

روز گذشته آقای رئیس جمهور در مراسم روز ملی هوای پاک باز هم اظهارات پیشین خود درباره قیمت سوخت را تکرار کرد.

صاحب‌خبر -

برترین‌ها: روز گذشته آقای رئیس جمهور در مراسم روز ملی هوای پاک باز هم اظهارات پیشین خود درباره قیمت سوخت را تکرار کرد و گفت: ما گازوئیل را لیتری ۳۰۰ تومان می‌فروشیم، بیرون ۶۰ هزار است. هر جا را هم که می‌خواهیم دست بزنیم می‌گویند اینجا دست نزن صدا در می‌آید.می‌گویند به گازوئیل، بنزین، برق، گاز و آب دست نزن! خوب به چه چیزی دست بزنیم که درست شود؟

Untitled

این اظهارات پزشکیان در ادامه زمینه‌سازی‌های او و دولتش برای گران کردن سوخت (بنزین و گازوئیل) در چند ماه آینده است، گرچه او در دوران تبلیغات ریاست جمهوری قول داده بود بدون اقنای مردم از تغییر قیمت سوخت خودداری کند!

اما نکته‌ای که در این صحبت‌ها توجه کاربران فضای مجازی را به خود جلب کرده است جمله «خوب به چه چیزی دست بزنیم که درست شود؟» آقای رئیس جمهور در این مراسم است. حرفی که واکنش‌های بسیاری را در میان کاربران به دنبال داشت.

مردم اعتقاد دارند در ساختار بودجه، نهادهایی هستند که با حذف بودجه آنها می‌توان بخشی از کسری بودجه را جبران کرد و با تجهیز کارخانجات خودروسازی به تکنولوژی روز که لازمه آن تعامل با جهان است، مصرف سوخت خودروها که در کشورمان تفاوت فاحشی با کشورهای پیشرفته دارد، را کاهش داد. همچنین با کنترل این حجم قاچاق سوخت که طبق گفته کارشناسان، سازمان یافته است و مربوط به مردمِ محروم لب مرز نیست، حتی می‌توان به صادرکننده قانونی این محصولات تبدیل شد. نکته دیگری که کاربران در واکنش به این اظهارات درباره آن بحث کردند، موضوع مالیات است که شیوه ستاندنش از مردم دهه‌هاست نامشخص است. کارگر و کارمند قبل از دریافت حقوق، مالیات خود را پرداخت می‌کنند اما مجموعه‌هایی هستند که به دلایل خاصی از پرداخت مالیات معاف بوده یا با رابطه‌بازی از تادیه آن فرار می‌کنند و هر دولتی با ادعای مبارزه با فرار مالیاتی به میدان می‌آید، اما در نهایت کاری از پیش نمی‌برد و راه ساده فشار بر طبقه متوسط برای مالیات‌ستانی را در پیش می‌گیرد.

برخی دیگر از مردم هم در این میان نوشتند هنوز تورم ناشی از افزایش نرخ ارز توسط دولت جدید به کالاها منتقل نشده و دولت ابتدا اجازه بدهد فشار ناشی از تورمِ نرخ ارز برای مردم بعد از مدتی عادی بشود، بعد این اظهارات را مطرح کند.

در نهایت به نظر می‌رسد این دولت هم راه دولت‌های قبل برای ساده‌ترین راه درآمدزایی (گران سازی) را بدون توجه به عواقب آن در پیش گرفته باشد.

پ

برچسب‌ها: