به گزارش مشرق، با پایان جنگ غزه، اکنون آوارگان به تدریج در حال بازگشت به مناطق زندگی خود هستند، اما چهره همه چیز عوض شده است، خیابانها و کوچهها و خانهها تلهای خاک شده و به سختی میشود، محلهای را شناسایی کرد.
در میان این مناطق، شهر رفح علیرغم اینکه در جنوب غزه واقع شده و سطح بمبارانها همچون شمال غزه نبوده، اما یک ویرانی وسیع در شهر به وجود آمده است.
به نوشته خبرگزاری شهاب، رفح شاهد صحنهای از نسلکشی و پاکسازی قومی بوده است که تمام نشانههای زندگی را از بین برده، زیرساختها را نابود کرده و خیابانها را ویران کرده است، به طوری که به گفته احمد الصوفی، شهردار رفح، این شهر دیگر قابل سکونت نیست.
طبق این گزارش، ۶۰٪ از خانههای شهر، معادل ۱۶۰۰۰ ساختمان شامل ۳۵۰۰۰ واحد مسکونی، با خاک یکسان شدهاند، ۹ مرکز پزشکی، از جمله ۴ بیمارستان (بیمارستان ابویوسف نجار، بیمارستان کویتی، بیمارستان زایشگاه و بیمارستان اندونزی) از سرویسدهی خارج شدهاند.
همچنین ۴ مدرسه به طور کامل تخریب شده و سایر مؤسسات آموزشی نیز آسیبهای جدی دیدهاند. از ۲۴ حلقه چاه آب، ۱۵ حلقه تخریب شده و ۷۰٪ از شبکههای فاضلاب آسیب دیدهاند که رفح را به محیطی مستعد بیماری تبدیل میکند.ویدئوی زیر به خوبی سطح تخریب در جایجای شهر را نشان میدهد.
همچنین ۸۱ مسجد به طور کامل تخریب و ۴۷ مسجد دیگر به شدت آسیب دیدهاند.در بخش کشاورزی و زراعت، هزاران دونم زمین کشاورزی ویران شده و گلخانهها و درختان به طور کامل نابود شدهاند.
خبرگزاری شهاب نوشت: بخشی از شهر در امتداد مرز با مصر به طول ۹۰۰۰ متر و عرض ۵۰۰ تا ۹۰۰ متر تخریب شده است که منجر به نابودی ۹۰٪ از مناطق مسکونی در محلههای السلام، برزیل و اردوگاه رفح شده است.