شناسهٔ خبر: 70917202 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل:

هوای اردبیل به سمت آلودگی پیش می‌رود

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت:در طول دو سال گذشته هوای شهر اردبیل پاک و سالم بوده است، اما اگر ما امروز الزامات هوای پاک را رعایت نکنیم در آینده دچار مشکل خواهیم شد

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از اردبیل، حسن قاسم‌پور پیش‌ از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته هوای پاک برگزار شد، اظهار کرد: در طول دو سال گذشته هوای شهر اردبیل پاک و سالم بوده است اما باید توجه کنیم که بسیاری از شهرهای بزرگ مانند اردبیل تا ۲ دهه پیش هوای سالمی داشتند اما رفتار مغایر قانون باعث شده امروز هوای بیشتر آن شهرها نیز آلوده و ناسالم باشد. اگر اکنون الزامات هوای پاک را رعایت نکنیم در آینده دچار مشکل خواهیم شد.

قاسم پور از شهروندان و اهالی استان خواست تا برای داشتن شهری عاری از آلودگی علاوه بر رعایت ضوابط زیست محیطی، در صورت مشاهده هر گونه تخلف در زمینه مخاطرات محیط زیستی، مراتب را از طریق سامانه ۱۵۴۰ به اطلاع سازمان حفاظت محیط زیست برسانند تا اقدامات لازم صورت گیرد.

وی افزود: قانون هوای پاک در ۳۴ ماده، تکالیفی را بر عهده ۲۴ دستگاه اجرایی قرار داده است و اگر بخواهیم هوای پاک استان را حفظ کنیم، تمام دستگاه‌ها و همچنین عموم مردم باید احساس مسئولیت کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل بیان کرد: موضوع هوا موضوعی ملی و فراملی است و افزایش آلاینده‌های هوا بر سلامت تمام موجودات زنده اثر می‌گذارد، بنابراین تمام افراد باید در قبال حفظ پاکی هوا احساس مسئولیت کنند.

قاسم‌پور بیان کرد: بر اساس مطالعات انجام شده ۶۰ تا ۸۰ درصد از آلودگی هوای کلانشهرها به دلیل وجود خودروها است و به همین دلیل نوسازی خودروهای شخصی و خودروهای سیستم حمل و نقل عمومی و همچنین انجام معاینه فنی خودروها از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی افزود: عدم سوزاندن ضایعات و پسماندهای مختلف، معاینه فنی موتورخانه‌ها، ایجاد فضای سبز و درختکاری، اسقاط خودروهای فرسوده و استفاده از سیستم حمل‌ونقل عمومی از جمله راهکارهای کاهش آلودگی هوا است.

وی در پایان گفت: با تلاش تخصصی همکاران موفقیت‌های مطلوبی در بحث احیای دریاچه نئور انجام شد و علاوه بر آن آهوی مغان که پیش از این در داخل فنس‌ها نگه‌داری می‌شد طی سال‌های گذشته در طبیعت رهاسازی شد و تحت پایش و حفاظت مستمر، اکنون این گونه مهم خود را با محیط زیست سازگار کرده و در حال زاد و ولد است که جمعیت آن حدود ۳۰ راس است.

انتهای خبر/

خبرنگار: علیرضا داوردان