شناسهٔ خبر: 70916713 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون وزیر صمت: شفافیت شرکت و بنگاه‌ها به جلب سرمایه گذاران کمک می‌کند

تهران- ایرنا- رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) گفت: شفافیت و وفاداری در شرکت ها و بنگاه‌ها باعث ایجاد اعتماد و جلب سرمایه گذاران می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، فرشاد مقیمی روز دوشنبه در بیست و هفتمین همایش شرکت های برتر که با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهوری و سیدمحمد اتابک وزیر صنعت، معادن و تجارت برگزار شد، اظهار داشت: شفافیت یکی از اهداف مهم و اصلی در حوزه نظام‌های رتبه‌بندی دنیا است که در بسیاری از کتاب‌های مدیریتی به آن پرداخته شده است.

وی با اشاره به اینکه ۲۷ سال است شرکت های برتر رتبه بندی می شوند، گفت: محور اصلی این همایش رتبه بندی است؛ یکی از اهداف مهم و اصلی که در حوزه حساب‌های رتبه بندی در دنیا به آن پرداخته می شود بحث شفافیت است.

رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با بیان اینکه این سازمان بزرگترین سازمان توسعه‌ای کشور است، گفت: سه محور اساسی، وظیفه این سازمان است که با نوسازی و بازسازی واحدهای صنعتی و کسب و کارها می توانم شرایط بهتر را فراهم کنیم.

مقیمی عنوان کرد: توسعه فناوری با کارگیری فناوری و استفاده از هوش مصنوعی نیز از دیگر وظایف است که به حوزه سخت افزار تجهیزات و زیرساخت‌های بنگاه‌ها و کسب و کارهای اقتصادی و نرم افزارها می پردازد.

وی با اشاره به اینکه فناوری های نوین در کسب و کارها یک عامل کلیدی است، گفت: بنگاه هایی که از فناوری‌های نوین استفاده می کنند در مقابل با بنگاه‌هایی که از این فناوری های استفاده نمی‌کنند، ارزش برندشان افزایش پیدا می کند.

مقیمی افزود: موضوع توسعه کاربردهای هوشمند سازی و استفاده از هوش مصنوعی منجر به پیش بینی پذیر بودن آینده بنگاه ها در حوزه عرضه، تقاضا و تامین مواد اولیه و لجستیک می شود.

وی با اشاره به اینکه از ظرفیت تمام بنگاه‌ها و شرکت‌های خدماتی استفاده می کنیم گفت: باید بنگاه هایی که از ظرفیت فناوری ها و بحث نوسازی تجهیزات استفاده کرده اند در بحث ارزیابی مورد توجه بیشتری قرار گیرند.

رتبه‌بندی شرکت‌ها به شفافیت و رقابت‌پذیری کمک  می‌کند 
در ادامه همایش اصغر مصاحب مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی اظهار داشت: رتبه‌بندی شرکت‌ها به شفافیت و رقابت‌پذیری کمک  می‌کند.

وی با اشاره به محدودیت‌ها و شرایط سخت فضای کسب‌وکار و فعالیت بنگاه‌های اقتصادی، گفت: «مدیران ارشد شرکت‌های اقتصادی کشور که امروز در این رویداد حضور دارند، با وجود موانع و محدودیت‌های فضای کسب‌وکار توانسته‌اند به فعالیت خود ادامه دهند و چرخ اقتصاد و توسعه کشور را به حرکت درآورند. 

این مسئول افزود: رتبه‌بندی شرکت‌ها از سال‌ها پیش از سوی بسیاری از کشورها در سطح بین‌المللی، منطقه‌ای و ملی انجام می‌شد. حاصل این رتبه‌بندی‌ها ایجاد شفافیت در فضای کسب‌وکار است که این شفافیت به بهره‌وری بنگاه‌ها کمک خواهد کرد و به آن‌ها این امکان را می‌دهد که در عرصه رقابت حرفی برای گفتن داشته باشند. 

مصاحب در ادامه به چالش بنگاه‌ها در مواجهه با نیروی انسانی و جذب و نگهداشت آن‌ها اشاره کرد و گفت: سیگنال و پیام دیگر رویداد رتبه بندی شرکت های برتر برای بازار کار است. شرکت‌ها به دنبال جذب و نگهداشت نیروهای بااستعداد هستند و افراد بااستعداد به اینکه در یک شرکت با شاخص‌های برتر فعالیت کنند، افتخار می‌کنند و جذب آن می‌شوند. 

وی همچنین به وضعیت کسب‌وکارها و سیگنال مثبت رویداد صد شرکت برتر اشاره کرده و گفت: بنگاه‌ها و کسب‌وکارها باید به نکاتی توجه کنند. نکته نخست، دیجیتالی شدن و حرکت به سمت تحول دیجیتال است. استفاده از فناوری‌های نوین می‌تواند به افزایش بهره‌وری، پایداری و مسئولیت اجتماعی کمک کند و سرمایه‌گذاران ویژه را جذب کند. همچنین مدل‌های کاری انعطاف‌پذیر نیز تأثیر مستقیمی بر سرمایه انسانی دارند. 

مصاحب به حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در این عرصه اشاره کرد و گفت: حضور این شرکت‌ها نشان‌دهنده نقش کلیدی آن‌ها در آینده اقتصاد کشور است. سازمان مدیریت صنعتی که خاستگاه توسعه صنعتی کشور است، بیش از ۶ دهه است که برای حل مشکلات بنگاه‌ها و شرکت‌های کشور تلاش می‌کند. ما با برگزاری بیست و هفتمین رویداد IMI-100، به دنبال ارائه خدمات جدیدی هستیم و رویدادهای زیادی را در دست اقدام داریم. 

وی گفت: رتبه‌بندی شرکت‌ها براساس ۳۳ شاخص انجام شده و امسال علاوه بر تصویر بنگاه‌ها، تحلیل‌هایی نیز به آن اضافه کرده‌ایم. این تصویر و تحلیل می‌تواند به سیاست‌گذاران کمک کند تا راهبردها و سیاست‌های پایدار را تدوین کنند. همچنین برای هلدینگ‌ها و شرکت‌های مادر تخصصی، سال آینده تحلیلی از وضعیت این شرکت‌ها انجام خواهیم داد تا نقاط قوت و ضعف آن‌ها شناسایی شده و به رفع نقاط ضعف کمک شود. 

به گزارش ایرنا، بیست و هفتمین دوره همایش شرکت های برتر ایران با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر صمت، رئیس هیئت عامل ایدرو و مدیران شرکت های بزرگ صبح امروز در محل مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد.

سازمان مدیریت صنعتی هر ساله اقدام به رتبه بندی شرکت های برتر ایران (IMI۱۰۰) می کند. این رتبه بندی که ۵۰۰ شرکت بزرگ و تاثیر گذار در اقتصاد کشور را معرفی می کند با هدف شناسایی جایگاه بنگاه های اقتصادی و گروه های صنعتی، گسترش رقابت بین بنگاه های اقتصادی و کمک به سیاست گذاران اقتصادی کشور انجام می شود.