به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل، دکتر سیدجواد حسینی در مراسم رونمایی از محیط دوستدار سالمند که با حضور جمعی از متخصصان دانشگاهی، مدیران، نمایندگان مجلس و میهمانان بین المللی برگزار شد، با بیان اینکه دولت چهاردهم مقوله سالمندی را جدی گرفته است، گفت: در این راستا دو جلسه با دکتر عارف در حوزه سالمندی داشتهام. ایشان به معاون فرهنگیشان دستور دادند که کمیته هماهنگی پیرامون کیفیتبخشی به مدیریت امر سالمندان داشته باشیم.
وی با بیان اینکه آرمان جامعه بشری این است که به شهر دوستدار انسان دسترسی پیدا کند، گفت: توسعه در دهههای اخیر، توسعه انسان مبنا شده است و دیگر توسعه تکنولوژی مبنا، توسعه دارایی مبنا و توسعه مالکیت مبنا به کنار نهاده شده است. انسان موتور محرک توسعه است و باید بیشترین منفعت را از توسعه ببرد و همه انسانها از مواهب توسعه بهرهمند شوند. شهر دوستدار انسان دارای مؤلفههایی از جمله شهر دوستدار کتاب، دوستدار کودک، دوستدار معلول و دوستدار سالمند است؛ پس حرکت به سمت شهر دوستدار سالمند یک ضرورت است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به جامعه دوستدار انسان دارای چند مولفه است که یکی از مولفههای مهم ان جامعه دوستدار سالمند است، یادآور شد: برنامه شادی و نشاط سالمندان مقوله جدی است که به آن میپردازیم. از همین روی، وارد شرکتهای دانشبنیان شدیم که وسایل زندگی توانمندسازانه و جامعه توانمندساز را برای سالمندان مهیا می کند. به وزارتخانهها و سازمانها و شهرداریها که میتوانند شادابی سالم برای سالمندان فراهم کنند، به طور جدی توجه داریم، زیرا باید این نسل نقره ای را به فعالیتهای نقره ای و خدمات نقره ای پیوند بزنیم.
دکتر حسینی افزود: گاهی شرمنده میشویم که در مسیر تفاوتها و شکافهای نسلی، با کاهش ارزش سالمندی مواجه میشویم. باید تمام تلاش خود را کنیم که تکریم سالمندی را وجهه همت خویش سازیم و سالمندان را بر صدر بنشانیم و قدر نهیم.
وی با تاکید بر اینکه سالمندان به لحاظ اقتصادی میتوانند موتور محرک توسعه باشند، گفت: مجموعه مراقبین سالمندی در ابعاد گوناگون، مشاغل کمهزینه و پرسرعت شدهاند.
رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه اکنون ۱۲ درصد جمعیت سالمند است، خاطرنشان کرد: جمعیت ۱۲ درصد سالمندی یعنی ورود به سالمندی، جمعیت ۱۴ تا ۲۱ درصد سالمندی یعنی جمعیت سالمند و جمعیت ۲۱ تا ۲۸ درصد سالمندی یعنی سالخورده و جمعیت ۲۸ درصد سالمندی و بالاتر یعنی جمعیت شدیداً سالخورده؛ در سال ۱۴۳۰ بیش از ۳۰ درصد جمعیت ایران سالمندند و بنابراین یکی از سالخوردهترین کشورهای دنیا خواهیم شد.
وی با بیان اینکه اکنون تمام جمعیت شناسان می گویند که موج سالمندی با سرعت جامعه ایران را فرا میگیرد، تصریح کرد: در سازمان بهزیستی نه تنها سالمندان جمعیت هدف بلکه دبیرخانه جمعیت سالمندان کشوریم و ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار سالمند کشور را در پهنه سپهر مدیریتی خویش مورد توجه قرار می دهیم.
دکتر حسینی با اشاره به لزوم پیمایش ملی پیرامون سالمندان، تصریح کرد: سالمندشناسی ما در مولفههای گوناگون اکنون از قوت کافی برخوردار نیست.
به گفته وی، پدیده سالمندی در ایران و جامعه جهانی چند وجهی است؛ با سالمندان معلول، با سالمندان نیازمند، با سالمندان تنها، به ویژه سالمند زن تنها، با سالمندان فاقد مسکن، با سالمندان بیمار مواجهیم و برای اینکه از این موج آخر جمعیتی با سالمندی سالم و فاخر عبور کنیم نیاز به پیش بینی ها و آینده پژوهی های جمعیت شناختی داریم و از همین رو یکی از کارهایی که شروع کردهایم، بحث محیطهای دوستدار سالمند است.
دکتر حسینی ادامه داد: ۲۳۰ هزار سالمند دارای معلولیت، ۹۰۰ هزار سالمند نیازمند و مستمری بگیر، ۴۹۰۰ سالمند تنها، سالمندان فاقد مسکن و ۷۰۰۰ سالمند بیمار تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند.
وی گفت: در ۹ شهر که از یک سو دستگاه های موثر در سالمندی در آنجا آمادگی بیشتری دارند و از سوی دیگر سرعت سالمندی در این شهرها اولویت دارد شروع کرد و مولفههای هشت گانه را در پی خواهیم گرفت.
دکتر حسینی با اشاره به فعالیت ۶۰۰ خانه سالمندان در کشور به صورت روزانه و شبانه روزی گفت: شیوه نامه پایگاهها و دهکده های سالمندان را در آیتمهای مجوزدهی قرار دادیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین با اشاره به طرح بهزیست محله در خصوص مدیریت بدون اعتبار گفت: امروز همه سالمندان نیازمند آموزش برای دوران سالمندی هستند. در طرح بهزیست محله با همکاری آموزش و پرورش، داوطلبان و نیروهای مردمی محلی و انجمن های تخصصی در مرحله اول سالمندان در ۵ موضوع تغذیه، ورزش، سبک زندگی، استراحت ونظام ارجاع اموزش می بینند.امروز نیاز داریم سالمندانمان در رویارویی با سالمندی توانمند شوند.