به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی استان، فریدون فعالی با اشاره به وضعیت بنای تاریخی مسجد جامع گرگان اظهار کرد: دو ایوان شرقی و غربی مسجد که از سایر بخشها مرتفعتر هستند، دچار آسیبهای سازهای شدهاند که به دلیل تغییرات دورهای در سازه و معماری بنا، نیازمند بررسی و مطالعه دقیق است.
وی افزود: سایر بخشهای مسجد نیز نیاز به مرمت و ساماندهی دارند که در این راستا، تهیه طرح مرمت شامل مستندنگاری، آسیبشناسی، و برنامهریزی جامع اجرایی خواهد شد و در صورت تأمین اعتبار، سایر اقدامات مرمتی نیز قابل اجرا خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گلستان گفت: مسجد جامع گرگان، با معماری خاص خود به صورت حیاط مرکزی و شبستانهایی پیرامون آن، یکی از آثار برجسته دوره سلجوقی است، این مسجد تک مناره بوده و مناره آن طی سالهای اخیر مورد مرمت جامع قرار گرفته است.
وی یادآور شد: این بنای تاریخی که در سال ۱۳۱۱ با شماره ۱۸۱ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده، در بازار تاریخی نعلبندان و در عرصه شهر تاریخی استرآباد (بافت قدیم گرگان) قرار دارد و به عنوان یکی از مراکز مهم فرهنگی و مذهبی، همه روزه میزبان نمازگزاران بسیاری است.