مجید محمدی، سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان امروز، دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت: با آغاز سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ و همزمانی این امر با استقرار دولت چهاردهم، وزارت جهاد کشاورزی اقدامات چشمگیری را در جهت تأمین نیازهای اساسی کشاورزان بهویژه کود پرمصرف ازت، فسفات و پتاس آغاز کرده است.
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان تصریح کرد: این شرکت از تمامی ظرفیتهای خود توانسته برای تأمین این نهادههای اساسی بهره گیرد و موفق شده است در ده ماهه سال جاری، ۶۷ درصد از برنامه ابلاغی به مقدار ۱۰۴ هزار و۶۳۷ کودهای مورد نیاز را برای آغاز سال زراعی تأمین کند.
محمدی گفت: تاکنون ۹۴ هزار و ۶۵ تن از انواع کودهای پایه کشاورزی تدارک دیده شده و در مراحل مختلف توزیع در اختیار کشاورزان قرار گرفتهاند.
وی افزود: عملیات کشت پاییزه برای تمامی محصولات کشاورزی در استان به پایان رسیده و تنها کشت سیبزمینی و سبزی و صیفی در حال انجام است.
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان تصریح کرد: ذخایر کودهای پایه که شامل چهار هزارو۷۱۳ تن ازت، یک هزار و۷۹۵ تن فسفات و چهارهزار و۱۱ تن پتاس میباشد در وضعیت نسبتأ مطلوب قرار دارد، به طوری که میتواند نیازهای کشاورزانی که تاکنون نسبت به کشت اقدام نکردهاند را پوشش دهد.
محمدی با اشاره به روند کاهشی بارشها در مناطق مختلف استان تصریح کرد: زمینهای کشاورزی گلستان عمدتاً با رطوبت موجود در خاک یا بارندگیهای پاییزه کشت میشوند و برای کشت نیاز به آبیاری ندارند. اما پس از انجام عملیات کاشت در پاییز و مصرف سرک مزارع نیازمند آبیاری یا رطوبت مناسب خاک است.
وی ادامه داد: با توجه به پراکنش بارندگی مناسب در چند روز اخیر، کشاورزان عزیز به ویژه در مناطق دیم بدون هیچگونه تعللی بسته به وضعیت رشد رویشی گیاه، نسبت به مصرف توام کود سرک ازت اوره و سولفات آمونیوم اقدام نمایند.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون برای چهار محصول اساسی گندم، جو ، چغندر قند و کلزا هرکدام به مقدار۵۰ کیلوگرم سرک کود اوره در سامانه پایش مواد کودی بارگذاری شده است.
وی به کشاورزان توصیه کرد: مصرف بیش از حد کودهای نیتروژنی در مرحله پنجه زنی گندم وجو باعث تولید پنجههای علفی«غیرموثر» و افزایش حساسیت گیاهچه به سرمازدگی میشود.
محمدی همچنین گفت: از مجموع سطح کشت پاییزه گلستان، بیش از ۴۰۰ هزار هکتار گندم، ۶۰ هزار هکتار جو، ۳۸ هزار هکتار کلزا، ۷ هزار و ۲۹۰ هکتار چغندر و ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار سیبزمینی کشت شده است.
انتهای پیام