شناسهٔ خبر: 70914359 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آنچه در شورای شهر کرمان گذشت

گلایه‌ها از نحوه وصول مطالبات شهرداری کرمان بالا گرفت

کرمان - ایرنا - گلایه از نحوه وصول مطالبات شهرداری، درخواست اجرای مصوبه ساخت پارکینگ در شهر کرمان، واقعی شدن نرخ بهای خدمات سال آینده و اعلام آنها به شهروندان، راه اندازی کافه ون در برخی نقاط شهری و اهتمام بیشتر به بررسی لوایح عوارضی ۱۴۰۴ از مهمترین موارد دستور کار نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان در روز دوشنبه بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، یکصد و نود و پنجمین جلسه علنی شورای شهر کرمان امروز (اول بهمن) با حضور ۱۱ عضو شورا درحالی برگزار شد که این جلسه ۱۵ دستور کار داشت و به روال جلسات قبل، بخش زیادی از آنها مربوط به قدرالسهم و ملک مسیری شهروندان بود که مورد تایید اعضای شورای شهر قرار گرفت.

علیرضا نادری رییس شورا ابتدای جلسه با تسلیت شهادت ۲ قاضی دیوان عالی کشور، پیروزی جبهه مقاومت در نواز غزه را تبریک گفت و جلسه وارد دستور کار شد.

دغدغه وصول مطالبات

رییس کمیسیون بهره وری، هوشمندسازی و شفافیت شورای اسلامی شهر کرمان در نطق بعد از دستور کار امروز شورا ابتدا در تذکری به شهردار گفت: در حوزه نحوه وصول مطالبات بحق شهرداری لازم است از تلاش‌های خوب شهردار، مدیران سازمان و مناطق تشکر کنم ولی در نوع مواجهه و ادبیات به کار رفته برای وصول مطالبات شهرداری از اقشار مختلف مردم، فرهنگ سازی و آموزش‌هایی که از قبل می‌بایست صورت گیرد انجام نگرفته و اطلاع رسانی به مودیان حقیقی و حقوقی متاسفانه به‌خوبی دنبال نشده است.

محمد صادق تقوی افزود: گاهی مواجه هستیم که این روند، نارضایتی و گلایه‌هایی را به وجود آورده و مردم به‌خصوص در سه ماه آخر سال که به نوعی بی اطلاع یا کم اطلاع بودند از این نوع رفتار نیروهای زحتمکش شهرداری نارضایتی دارند که با روش‌های قهری و ادبیات پلمب با آنان برخورد شود لذا ضمن تشکر بابت وصول درآمدها، درخواست داریم این گونه رفتارها اصلاح و شان مردم در اقشار مختلف به خوبی رعایت شود.

عقب ماندگی در پارکینگ

وی مطالبه دیگری را مطرح کرد و گفت: در حوزه پارکینگ که قرار بود در مکان‌های مختلف سطح شهر از جمله چهارراه سمیه (طهماسب آباد) احداث شود و مصوبه ای را نیز در شورا گذرانده، متاسفانه منجر به انعقاد قرارداد با پیمانکار و شروع عملیات اجرایی نشده و با آن شرایطی که شورا و شهرداری می‌خواست تا آخر سال به بهره برداری برسد، جلو نرفته است.

گلایه‌ها از نحوه وصول مطالبات شهرداری کرمان بالا گرفت

در حوزه پارکینگ که قرار بود در مکان‌های مختلف سطح شهر از جمله چهارراه سمیه (طهماسب آباد) احداث شود و مصوبه ای را نیز در شورا گذرانده، متاسفانه منجر به انعقاد قرارداد با پیمانکار و شروع عملیات اجرایی نشده

این عضو شورای شهر کرمان افزود: هفته قبل هم گفتم در مورد پل شهدای خلبان و توافق نامه‌هایی که لازم بود با اداره اوقاف و شهرداری انجام شود، مردم معطل مانده اند و اداره اوقاف به تعهدات خود با شهرداری عمل نکرده است. اینجا هم نارضایتی برای مردمی که با یک صورتجلسه املاک خود را در اختیار پروژه گذاشتند وجود دارد و مدنظر شهرداری قرار گیرد.

استخوان در گلوی وسط شهر

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا نیز در تذکری گفت: دو سال و نیم پیش در مورد فروشگاه یا پاساژ اباصالح المهدی در خیابان شریعتی از شهرداری خواستیم برای ظاهر آن فکری شود و اگر بحث حقوقی داشته در این مدت امکان بررسی بوده که در جلسات مختلف هم تذکر دادیم، البته شهرداری نشان داده کاری را در اولویت قرار دهد آن را به سرانجام می‌رساند.

محمود بابابی افزود: این مجموعه(پاساژی که چندسال قبل آتش گرفت و نمای آن هنوز درست نشده) از موضوع شخصی خارج شده و نمای شهر است که در خیابان اصلی قرار دارد و مردم رفت و آمد می‌کنند لذا باید سرعت بگیرد و قرار شد کمیسیون حقوقی شورا هم ورود کند.

وی همچنین گفت: در مورد جلساتی که برای لوایح عوارضی در شورا برگزار می‌شود تاکنون جلسات خوبی بوده که از همه اعضای شورا تشکر می‌کنیم ولی گلایه جدی دارم که با توجه به اینکه لوایح عوارضی بحث جدی درآمدی شهرداری است، نیاز است مسئولان مالی شهرداری و حتی شخص شهردار در جلسات حضور پررنگی داشته و تاثیرگذار باشند تا از روند کار مطلع شوند و برای شهر هم دستاوردهای خوبی همراه بیاورد.

رییس کمیسیون گردشگری و میراث فرهنگی شورا نیز گفت: قرار بود در این ایام چند کلنگ زنی از جمله پارکینگ‌های سطح شهر، ساختمان شهرداری منطقه ۲ و مهمانسرای قشم را داشته باشیم که شاید کارهایی انجام شده ولی هنوز به طور رسمی شروع نشده است.

ساختار گردشگری شهرداری

محمد امین شمسی ادامه داد: موضوع دوم ساختار گردشگری شهرداری کرمان است و با توجه به اینکه در شورا اهمیت زیادی به گردشگری می‌دهیم ولی یک نیرو به عنوان دبیر گردشگری نداریم؛ نیاز داریم ساختار گردشگری در شهرداری کرمان به طور ویژه دیده شود تا بتوانیم اقدامات بیشتری انجام دهیم. این ساختار می‌تواند زیرمجموعه دفتر شهردار یا معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری در نظر گرفته شود.

پارک های موضوعی

وی با اشاره به ساخت پارک‌های موضوعی در شهر اظهار داشت: حدود یک ماه پیش نامه ای به شهرداری فرستادیم که اگر قرار است یکسری پارک احداث یا بهسازی شود، موضوعی باشند و در سطح شهر نمونه‌هایی هم داریم که می‌تواند جذب مخاطب خود را داشته باشد.

احصای بهای واقعی خدمات

نایب رییس شورای اسلامی شهر کرمان هم خطاب به شهردار کرمان گفت: الان که فصل بررسی لوایح عوارضی است جا دارد از تمامی سازمان‌های شهرداری و متولیان این موضوع تشکر کنم ولی آسیب جدی در این زمینه دیدیم و دیروز هم در جلسه ای به آن پرداختیم اینکه در خیلی از سازمان‌ها بهای خدماتی که مشخص و برای سال آینده تصویب می‌شود، واقعی نیست.

محمدرضا کُمساری افزود: پایه ای وجود داشته که براساس افزایش نرخ تورم است و از سمت شهرداری اعلام شده به همین میزان بهای خدمات را اضافه کنیم. حداقل خواسته ما این است که کارشناسی و واقعی دیده و قیمت گذاری شود، در نهایت به مردم بگوییم برای مثال در حوزه آتش نشانی یا فضای سبز و پسماند نرخ واقعی این مقدار است اما ما این میزان بیشتر اضافه نمی‌کنیم.

وی بیان کرد: الان اتقافاتی می‌افتد که شاید خوشایند نباشند، یعنی عدد و رقم را غیرکارشناسی افزایش می‌دهیم ولی بعدا در محاسبه مجبور می‌شویم برای اینکه به واقعیت نزدیک شویم و حقوق شهرداری مطالبه شود به نوعی دیگر محاسبه شود که به نظرم پایه و اساس آن درست نیست.

نایب رییس شورای شهر کرمان گفت: دیروز دو،سه سازمان در جلسه کمیسیون، خدماتی که می‌دادند متناسب با نرخی که از مردم می‌گیرند، نبود و قرار شد کارشناسی کنند؛ در نهایت به این میزان (نرخ کارشناسی) افرایش نمی‌دهیم ولی به مردم می‌گوییم بهای واقعی خدمت این مقدار است و ما یک دهم آن را از شما پول می‌گیریم.

وی تصریح کرد: این شرایط خیلی بهتر است تا اینکه ما خدمتی را با قیمت پایین تر ارائه دهیم و بعدا با ضرایب و فرمول‌های مختلف آن را به واقعیت نزدیک کنیم.

کمساری گفت: بحث تورمی شامل بهای خدمات نمی‌شود لذا وقتی خدمتی را ارائه می‌کنیم باید قیمت تمام شده خدمت مشخص و از مردم گرفته شود در نهایت سوبسیدهایی (یارانه) را شورا یا شهرداری برای مردم می‌شود.

گلایه‌ها از نحوه وصول مطالبات شهرداری کرمان بالا گرفت

ساختار بودجه و لوایح عوارضی

اما رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه گذاری شورای شهر در نطق خود گفت: همکاران شهرداری مدت‌هاست پیگیر تهیه لایحه عوارضی و بهای خدمات سال ۱۴۰۴ و لایحه بودجه هستند.

حسین چناریان افزود: اگر تحلیلی بر روند بودجه حداقل در دوره ششم داشته باشیم، شاهد هستید که در حوزه رشد منطقی و مناسب بودجه در این سه چهار سال اخیر زحمات زیادی کشیده شده که قابل تقدیر است.

وی گفت: ساختار کلی بودجه و لوایح عوارضی و بهای خدمات ما در یک فرآیندی قرار گرفته که نیاز به کار دوطرفه دارد؛ از اعضای شورا نیز درخواست دارم وقت بگذارند و کمک کنند، هرچنددر این چند روز اکثر اعضا در جلسات بررسی لوایح بودند ولی انتظار است جدی تر همراهی کنند.

این عضو شورای شهر کرمان گفت: حداکثر به غیر از تعطیلات ۱۰ تا ۱۲ روز فرصت داریم و سه، چهار بخش مهم لایحه عوارضی از جمله حوزه خدمات صنفی، پسماند و سازمان سیما و منظر شهری مانده است که باید بررسی شود.

وی بیان کرد: مهمتر از همه طی سال های گذشته با لایحه چالشی عوارضی حوزه شهرسازی مواجه بوده ایم که امروز متوجه شدیم لایحه عوارضی حوزه شهرسازی هم رسیده و در یک هفته فرصت داریم وقت بگذاریم و بیشتر از همکاران شورا انتظار است که مشارکت جدی و همراهی داشته باشند.

چناریان گفت: ایرادهایی هم در این جلسه اشاره شد ولی یک مطلب کلی وجود دارد، اگر ایرادها در لوایح شورا هست بخشی از آن را منصفانه بپذیریم، در ابلاغ سیاست‌های کلی که به شهرداری داشتیم نیز در جلسات متعدد دیدگاه و سیاست‌ها اعلام شده ولی نیاز است وقت بیشتری گذاشته و کار کارشناسی انجام شود و مواردی که اشاره شد در شهرداری هم مدنظر قرار دهند تا لوایح واقعی تر شود.

وی افزود: ولی شرایط بودجه در این سال‌ها در شهرداری با توجه به شرایط و بضاعت شهر کرمان رشد منطقی خوبی داشته و به یک مسیر منطقی رسیده، در عین حال نیاز است کار کارشناسی بیشتر شود.

فضای شهر متناسب با جبهه مقاومت

محمد امینی زاده رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان هم با اشاره به تحمل ظلم و ستمی که بر مردم فلسطین و غزه روا داشته شد گفت: شهرداری مرتبط با پیروزی جبهه مقاومت فضای شهر را تغییر دهد که تاکنون این کار نشده است.

بودجه ریزی مردمی

وی همچنین خطاب به شهردار گفت: چندین بار هم گفتیم بودجه ریزی، مردمی شود و مشارکت مردم در بودجه مورد توجه قرار گیرد. سال گذشته با اراده شهرداری و پیرو درخواست از شورا قرار شد زیرساخت لازم برای نشان کردن پروژه‌ها در محل و موقعیت فراهم شود که چندین ماه پیش رفت؛ برای اینکه وقتی بودجه ریزی انجام می‌شود بازخورد مردمی گرفته و مشخص شود به طور مثال در محله شما چند پروژه و چه میزان انجام شده؛ برای سال آینده هم تعدادی پروژه پیشنهاد می‌شود که نظر شما کدام یک است؟.

این عضو شورای شهر کرمان اظهار داشت: به طور قطع دیدارهای محلی و منطقه ای که اعضای شورا دارند در تصمیم گیری برای بودجه اثرگذار است ولی نظر مردم در بودجه ریزی باید دیده می‌شد و چند بار هم خواسته شد ولی هنوز از سوی شهرداری محقق نشده است.

وی از رییس شورا هم خواست نطق‌ها و تذکرات اعضای شورا در صحن علنی به صورت مکتوب به شهرداری ابلاغ شود.

تذکرهای بی پاسخ

امینی زاده گفت: بعضا نطق‌ها و تذکراتی در صحن شورا گفته می‌شود اما متاسفانه هیچ پاسخی به آنها داده نشده و مانده است. مثل خیلی از شهرها نطق اعضا در صحن علنی به شهرداری ابلاغ شود، ضمن اینکه همچنان منتظر گزارش شفافیت عملکرد هستیم.

بعضا نطق‌ها و تذکراتی در صحن شورا گفته می‌شود اما متاسفانه هیچ پاسخی به آنها داده نشده و مانده است. مثل خیلی از شهرها نطق اعضا در صحن علنی به شهرداری ابلاغ شود

عشرت کردستانی، عضو دیگر شورای شهر کرمان نیز گفت: طرح احداث بوستان ۶۴ هکتاری ظرفیت بزرگی در شهر است که نباید تحت تاثیر کمبود آب قرار گیرد؛ می‌توانیم با توجه به اقلیم و شرایط آب کرمان یک تعریف موضوعی برای بوستان داشته باشیم؛ برای مثال فضای تفریحی و بازی برای کودکان و نوجوانان طراحی کنیم.

وی اضافه کرد: در مورد لوایح عوارضی نیز انتظار داشتیم دقت و درایت بیشتری می‌شد اما در چند جلسه گذشته با یک رویکرد کلی اعلام شد همه موارد بدون اینکه بهای واقعی خدمات در نظر گرفته شود ۲۰ یا ۳۰ درصد اضافه شود که باید در ادامه دقت بیشتری صورت گیرد.

برای مواجهه با مردم همواره تذکر به کارکنان داده ایم

در ادامه شهردار کرمان در پاسخ به نطق‌ها و تذکرات اعضای شورا گفت: در مورد اینکه برای دریافت مطالبات شهرداری ادبیات خوبی به کار نمی‌رود همیشه تذکر داده ایم و تاکید بر این است که در شان همشهریان انجام شود. اگر مصداقی هست بگویید برخورد جدی می‌کنیم، چون در این زمینه تعارف نداریم.

محسن تویسرکانی افزود: درخصوص پارکینگ چهارراه طهماسب آباد به واسطه محدودیت‌هایی که در زمینه انتخاب پیمانکار بوده یکی دو بار در سامانه گذاشتیم و شرکت کننده نبوده؛ الان هم در سامانه است.

وی بیان کرد: پیگیر هستیم در محدوده خیابان جهاد ساخت پارکینگ را در ۲ نقطه یکی چهارراه طهماسب آباد و دیگری کوچه شماره ۱۲ خیابان شریعتی انجام دهیم.

شهردار کرمان گفت: در مورد پل شهدای خلبان جلسات متعددی داشتیم و دائم با اوقاف پیگیر موضوع هستیم؛ توافق نامه‌هایی صورت گرفته که بعضا دوستان امضا نکردند و در حال اصلاح هستیم لذا این طور نیست که بی تفاوت باشیم.

وی اضافه کرد: فروشگاه اباصالح المهدی متعلق به شخص حقیقی است که مشکلات خاص خود را دارد. تاکنون چهار جلسه در حضور معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان و ۲ جلسه با دادستان داشته ایم. دادستانی دستور قضایی داد و همکاران ما برای اصلاح به این مکان مراجعه داشتند که آنجا درها را قفل کردند، مجددا فک قفل گرفتیم و با حضور نماینده دادستان ورود کردیم.

تویسرکانی گفت: یکی از دستورکارهای جدی شهرداری منطقه ۲، وضعیت همین فروشگاه است؛ حتی مالک مجموعه که زندان است سه دفعه مرخصی آمد و در حضورش جلسه داشتیم و کار را جلو می‌بریم.

وی ادامه داد: برای نمای ظاهری باید مالک بخش خصوصی اجازه دهد یا حکم قطعی دادگاه باشد. ما از این جهت که نمای حاضر خطرناک است دستور قضایی گرفتیم که در حال پیگیری هستیم و اعضای شورا هم کمک کنند.

شهردار کرمان همچنین گفت: بحث بودجه هم جدی است و اگر هماهنگی درآمدها و هزینه‌ها را نداشته باشیم با چالش مواجه می‌شویم. پارسال همین موقع به شهرداری آمدم که خیلی به بحث بودجه، جزییات و لوایح عوارضی ورود نکردم اما امسال تاکنون جلسات متعددی داشته ایم و اگر مواردی هست جلسات برای همین است که مطرح و اصلاح کنیم و به سمتی برویم که اجحافی به مردم صورت نگیرد.

وی افزود: برای کلنگ زنی مهمانسرای قشم نیز هفته قبل برنامه ریزی کردیم ولی به واسطه تعطیلات، شهرداری بندرعباس اعلام کرد که شلوغ است و به فرصت مناسب موکول شد اما پیمانکار کار را شروع کرده و مترصد فرصت مناسب هستیم. کلنگ زنی ساختمان شهرداری منطقه ۲ در خیابان ناظم الاطبا جنوبی نهایی شده که یک اتفاق خوبی است؛ درباره ساختار گردشگری در شهرداری هم اقدام لازم را انجام می‌دهیم.

بودجه براساس نیاز شهروندان

تویسرکانی با اشاره به درخواست مردمی کردن بودجه اظهار داشت: برگرفته از همین مساله بودجه را پیش بینی می‌کنیم و شهرداری‌های مناطق ذائقه مردم را می‌دانند اما اینکه در ظاهر فراخوان بدهیم شاید لازم نباشد، ضمن اینکه چند جلسه ای که در مساجد شهر بوده براساس نیازهای شهروندان به پارک، تعریض معابر یا موارد دیگر مشخص شده است.

وی گفت: برای بوستان ۶۴ هکتاری سرآسیاب نیز جلسات متعددی داشتیم اما نمی‌توان این بوستان را موضوعی تعریف کرد؛ در نهایت به این نتیجه رسیدیم که باید سرمایه گذار بیاید و تاکنون سه سرمایه گذار آمده که طرح‌های خود را ارائه دهند.

تویسرکانی گفت: آنجا مشکل جدی آب است و اینکه فقط نگاه بوستان باشد متناسب نیست ولی سرمایه گذار بیاید و در قالب تفریحی و تجاری مدنظر قرار گیرد، اتفاق خوبی است.

مصوبات امروز شورای شهر

به گزارش ایرنا در ادامه جلسه امروز شورای شهر کرمان، نامه شهرداری درخصوص مجوز صدور واگذاری مبنی بر راه اندازی "کافه ون" در ۲ نقطه بلوار صبا و کوی سرجنگلداری از طریق مزایده مطرح شد.

شهردار کرمان در این باره گفت: در بهسازی اخیر معابر یکی از بوستان‌هایی که بهسازی شد، بوستان فرهیختگان در مجاورت دانشگاه شهید باهنر و پیاده راه حوالی چهارراه شفا روبه‌روی کوی سرجنگلداری است که در طراحی آنها، راه اندازی کافه ون دیده شده و بهتر است از طریق مزایده انجام شود.

اما رییس شورای شهر کرمان با این پیشنهاد مخالفت کرد و گفت: اضافه کردن کانکس و کافه ون در شهر که ممنوع است و نباید انجام دهیم؛ نکته دیگر اینکه وقتی در طراحی‌ها جایی را برای عرضه مواد غذایی در نظر داریم بهتر است در قالب فروشگاه و سرمایه گذاری باشد زیرا در مورد کافه ون نمی‌توان نظارت بهداشتی دقیق اعمال و خیلی موارد را رعایت کرد، هرچند ممکن است جذابیت داشته باشد.

رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان نیز در این زمینه تجربه میدان ارگ را مثال زد و گفت: اتفاق خوبی در میدان ارگ افتاده و تجربه یکساله نشان می‌دهد نظارت بهداشتی و اجتماعی هم انجام شده است.

گلایه‌ها از نحوه وصول مطالبات شهرداری کرمان بالا گرفت

نشاط اجتماعی

امینی زاده بیان کرد: مزیت جدی که این طرح دارد، نشاط اجتماعی است از جمله مسیر پیاده روی حول پارک مادر می‌تواند شکل بگیرد؛ همچنین با میزان حداقل، تعدادی کسب و کار خرد ایجاد کرد و نوعی اشتغالزایی است.

وی گفت: مهمتر اینکه این طرح از طریق مزایده برگزار می‌شود و برای سال‌های بعد حقی ایجاد نمی‌کند؛ضمن اینکه به‌راحتی می‌توان کافه ون را جابه جا کرد.

این عضو شورای شهر کرمان ادامه داد: تعداد کافه ون‌ها در میدان ارگ زیاد شده که می‌توان برخی از آنها را به مکان‌های دیگر و پارک‌هایی که احداث می‌شود، منتقل کرد.

اما بابایی رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا در مخالفت با این طرح گفت: میدان ارگ موضوع متفاوتی است، چون آنجا می‌خواستید بافت فرهنگی را تغییر دهید، براساس اینکه از حالت قبلی که فضای اجتماعی خوبی نبود، تغییر پیدا کند.

وی افزود: به طور خاص روبه روی دانشگاه شهید باهنر نیاز به تغییر بافت فرهنگی ندارید، دوم اینکه کانکس‌ها را با چه هدفی می‌گذارید؟؛ هدف این بود که مکان‌هایی که امکان عرضه برخی مواد غذایی نیست برای مردم دسترسی را تسهیل کنیم اما روبه روی دانشگاه چنین نیازی وجود ندارد.

این عضو شورای شهر کرمان گفت: آسیب قبلی را هم ببینید؛ مقابل دانشگاه در اطراف میدان پژوهش ۲ کانکس بود که به‌سختی آنها را برداشتیم و علت جدی تخلفاتی بود که از جمله فروش مواد مخدر انجام می‌شد.

وی پیشنهاد کرد که راه اندازی کافه ون در ۲ مکان بلوار صبا و کوی سرجنگلداری به طور جداگانه به رای گذاشته شود.

شهردار کرمان هم در توضیح تکمیلی گفت: قرار نیست کانکس ایجاد شود و کافه ون باید تردد کند و این طور نیست که دائما آنجا باشد.

تویسرکانی افزود: امروز فضای شهرها و نیازهای شهروندان تغییر کرده و نمی‌توان صورت مساله را پاک کرد و بگوییم چون برخی افراد تخلف کردند کافه ون را جایی راه اندازی نکنیم.

در نهایت درخواست شهرداری برای راه اندازی کافه ون از طریق مزایده به رای گذاشته شد که پیشنهاد مربوط به دانشگاه شهید باهنر با پنج رای موافق، ۲ رای مخالف و چهار رای ممتنع مورد موافقت نگرفت اما در مورد کوی سرجنگلداری با هشت رای موافق، یک رای مخالف و ۲ رای ممتنع تصویب شد.

دستور کار دیگر شورا نامه شهرداری کرمان درباره مجوز ترک تشریفات برقراری ارتباط سامانه‌های پایش تصویری با شرکتی به منظور عقد قرارداد با شرکت مذکور به مبلغ ۱۴۰ میلیارد ریال بود که با ۶ رای موافق، ۲ رای مخالف و سه رای ممتنع به تصویب رسید.

همچنین نامه شهرداری کرمان درباره بدهی عوارض املاک موقوفه مسجد جامع کرمان مطرح شد که اعضای کمیسیون بودجه شورا موافقت کرده بودند ۵۰ درصد عوارض مربوطه اخذ نشود و مابقی بدون کارمزد تقسیط شود.

رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان در این باره گفت: مسجد از پرداخت عوارض معاف است اما واحدهای تجاری مسجد جامع توجیه ندارد و خلاف لایحه عوارضی است، ضمن اینکه قانون اجازه تخفیف نداده لذا اصل عوارض باید دریافت شود.

این پیشنهاد با پنج رای موافق، سه رای مخالف و سه رای ممتنع مورد موافقت قرار نگرفت.