به گزارش خبرنگار ایرنا، پروانه برهانی روز دوشنبه در جلسه کارگروه انرژیهای تجدیدپذیر استان، افزود: باید استانداردها و سختگیری های این حوزه را کاهش داد تا بتوان زمینه رشد این بخش را فراهم کرد.
وی اظهار داشت: نکته مهم این است که استاندارد احداث نیروگاههای خورشیدی در زمین های مختلف، متفاوت است و باید به این موضوع در صدور مجوزها توجه کرد.
برهانی با بیان اینکه به منظور کاهش هزینههای سرمایه گذاری در احداث نیروگاههای خورشیدی و تسهیل در روند احداث آنها، ایجاد شهرکهای تخصصی خورشیدی در دستور کار دولت قرار گرفته است، تشریح کرد: سرمایه گذاران بخش خصوصی می توانند نسبت به احداث نیروگاه خورشیدی تا سقف سه مگاوات در شهرک تخصصی خورشیدی اقدام کنند.
وی با اشاره به مزایای راه اندازی نیروگاه های خورشیدی در بخش های مختلف از جمله کشاورزی، ادامه داد: ایجاد تعاونی روستایی و درآمد پایدار برای کشاورزان، توانمندسازی ساکنان مناطق محروم، فعالسازی متخصصان در روستاها،فرهنگسازی توسعه انرژی پاک و توسعه کشاورزی مکانیزه از اهداف جانبی طرح توسعه نیروگاههای خورشیدی در بخش کشاورزی است.
در این جلسه سرمایهگذاران حوزه انرژهای تجدیدپذیر به مشکلاتی نظیر نبود منابع مالی، تخصیص نیافتن ارز، تاخیر در صدور پروانه، مشکل زمین و پرداخت نشدن تسهیلات اشاره کردند.
به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان ۳۰ مجموعه اقتصادی و سرمایه گذاری به موضوع احداث نیروگاههای خورشیدی ورود کردهاند.
در مجموع ظرفیت نیروگاههای خورشیدی در حال بهرهبرداری در بخش ادارات و نهادهای دولتی استان زنجان در حال حاضر بالغ بر ۴۵۰ کیلووات است.