شناسهٔ خبر: 70911310 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دولت.آی‌آر | لینک خبر

سخنگوی وزارت امور خارجه:

آتش‌بس یک پیروزی و نمونه‌ای از اراده، ایمان و تاب‌آوری در غزه بود/ گفت‌وگو با ۳ کشور اروپایی در مورد موضوعات متنوع

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت آتش‌بس یک پیروزی و نمونه‌ای از اراده، ایمان و تاب‌آوری در غزه بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، اسماعیل بقائی روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد آتش بس غزه اظهار کرد: آنچه که در نهایت حاصل شد، یک شکست و ننگ تمام عیار برای رژیم اشغالگر بود.

وی افزود:‌ آنچه که تعیین‌کننده بود، مقاومت مردم فلسطین بود؛ مقاومتی که از درون می‌جوشد و به فرد و گروهی وابسته نیست بلکه از ذات انسانی و خواسته انسانی مردم فلسطین نشأت می‌گیرد و این نویددهنده برای آینده منطقه و تحولات فلسطین خواهد بود.

موضع دولت در حوزه سیاست خارجی را سخنگویان رسمی بیان می‌کنند

 سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهاراتی در خصوص لزوم مذاکره مستقیم با آمریکا گفت: موضع وزارت خارجه و دولت در ارتباط با مباحث سیاست خارجی توسط سخنگوهای رسمی آن‌ها بیان می‌شود.

اصل خبر ممنوعیت ورود کالاها و اتباع ایرانی به سوریه مورد تردید است

وی در مورد ممنوعیت ورود کالاها و اتباع ایرانی به سوریه تاکید کرد: تردید دارم که اصل خبر صحت داشته باشد و نیازمند راستی‌آزمایی است.

بقایی ادامه داد: در مورد سفر اتباع ایرانی به سوریه حدود چند هفته پیش من در همین جا و در بحبوحه تحولات سوریه تاکید کردم که توصیه نمی‌کنیم که در این شرایط اتباع ایرانی سفری به سوریه داشته باشند، بنابراین خودمان توصیه کردیم که فعلا اتباع ما سفری به این کشور با توجه به شرایط موجود در آن نداشته باشند.

با ۳ کشور اروپایی در مورد موضوعات متنوع گفت‌وگو می‌کنیم

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: نکته‌ای که آقای عراقچی بیان کردند این بوده که ما با ۳ کشور اروپایی در مورد موضوعات متنوعی که مورد نظر طرفین باشد گفت‌وگو می‌کنیم. درباره منطقه ما گلایه‌های جدی در رابطه با کشورهای اروپایی داریم. نمونه آن حمایت‌های ۳ کشور اروپایی از رژیم اسرائیل است. این موارد را ما صریح بیان کردیم، در خصوص سوریه و اوکراین صحبت کردیم. اما آن چیزی که مشخص است مذاکره به معنای گفت‌وگو برای داد و ستد امتیاز و تصمیم گیری در مورد موضوعات مشخص، فقط مذاکره در مورد هسته‌ای بوده است.

ایران در دفاع از منافع، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود قاطعانه عمل می‌کند

وی درمورد حمایت از حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران گفت: موضع ایران در این زمینه بارها اعلام شده است، ایران در دفاع از منافع، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود قاطعانه عمل می‌کند. این‌گونه اظهارات که در پی القای برخی از رویکردها به تصمیم‌گیران آمریکایی است، مخرب است و در جهت خیر و صلاح هیچ طرفی نیست. مواضع ما روشن است و ما در دفاع از منافع خود با قاطعیت عمل می‌کنیم.

در سطح منطقه‌ای دولت بایدن یکی از بدترین عملکردها را در ۶۰ سال گذشته داشته است

بقائی در مورد آغاز به کار دولت جدید آمریکا و ارزیابی عملکرد دولت بایدن گفت: در سطح منطقه‌ای دولت بایدن یکی از بدترین عملکردها را در ۶۰ سال گذشته داشته است چرا که ۱۶ ماه آخر عمر این دولت مصروف جانبداری از یک نسل کشی آشکار در منطقه شد. اتفاقاً توافق آتش بس در آخرین روزهای این دولت انجام شد که معنادار است. بنابراین این نقطه تاریک در ذهن مردم منطقه خواهند ماند به ویژه کسانی که از ناحیه تجاوزات رژیم آسیب دیدند. در سطح دوجانبه هم اقدامات ایذایی آمریکا ادامه پیدا کرد و در مذاکرات احیای توافق هسته‌ای جدیت نشان داده نشد و همزمان تحریم‌های ظالمانه علیه ایران ادامه پیدا کرد. از هر دو جهت، هم از سیاست‌های ثبات‌زدا و هم سیاست فشار علیه ایران سابقه بدی را دولت آمریکا از خود به جای گذاشت. اما چیزی که بدتر است، این است که مقامات فعلی در صدد هستند سیاست شکست خورده خود را به دیگران القا کنند و نشان می‌دهد که نیت دولتمردان آمریکا در این ۴ سال شرورانه بوده است.

مواضع ایران در آتش‌بس غزه

 سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مواضع ایران در آتش‌بس غزه تصریح کرد:‌ مواضع خودمان را در ارتباط با توقف نسل کشی بیان کردیم. آتش بس به این معناست که در طرح امحای فلسطین توقف ایجاد شد. در این ۱۶ ماه تلاش بسیاری برای توقف نسل کشی کردیم. هردو اجلاس سازمان همکاری اسلامی به پیشنهاد ایران برگزار شد. از هیچ تلاشی فروگذار نکردیم. ایران با باور به اینکه راه نجات مردم فلسطین و تحقق تعیین حق سرنوشت مقاومت و بهره گیری از همه توانمندی‌های ذاتی خود در این ۱۶ ماه به حمایت خود از فلسطین ادامه داد. حفظ روح و روحیه مقاومت رژیم را وارد کرد نهایتاً به آتش بس تن بدهد.

انعقاد موافقتنامه با کشورها بر اساس نیازسنجی دولت‌های ذیربط است

وی درباره وجود تحریم‌ها و تأثیر بر موفقیت موافقتنامه ایران و روسیه گفت: تحریم‌ها هیچ وقت دلیل و مانعی برای گسترش روابط با کشورها نبوده است. انعقاد موافقتنامه با کشورها بر اساس نیازسنجی دولت‌های ذیربط و با توجه به ظرفیت‌هایی است که در سطح دوجانبه وجود دارد و بر اساس آن موافقتنامه منعقد می‌شود.

حضور ایران در اجلاس داووس

بقائی در مورد حضور ایران در داووس گفت:‌ از ایران دعوت شد و هم‌ وزیر و معاونت راهبردی ریاست جمهوری دعوت شدند. امروز اعلام شد آقای ظریف شرکت می‌کنند.

حقابه ایران از افغانستان

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حقابه ایران از افغانستان گفت: این موضوع و حق آبه‌هایی که از سایر رودخانه‌های جاری به ایران وجود دارد همیشه مورد پیگیری بوده است و دستورکار ثابت هرگونه گفتگویی است. همکاری درباره آب می‌تواند یکی از نقاط قوت همکاری بین ایران و افغانستان باشد. سیاست حسن همجواری و رابطه تاریخی ایجاب می‌کند هر دو طرف به توافق دست پیدا کنند. امسال هم با توجه با بارش‌های مناسب ان‌شاءالله موضوع آب یکی از نقاط قوت در روابط ایران و افغانستان باشد. با توجه به تحولات جاری در منطقه سفر وزیر خارجه به نیویورک انجام نخواهد شد. 

بقائی در پاسخ به سوالی در خصوص نشست امروز شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: در ابتدای کار باید در رابطه با سفر وزیر محترم به نیویورک توضیح میدادم؛ هفته قبل اعلام کردم که ایشان برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل راجع به فلسطین عازم نیویورک میشوند، این اجلاس قرار بود امروز برگزار بشود که قطعا برگزار میشود اما با توجه به تحولات منطقه و اتفاقاتی که ظرف دو روز گذشته اتفاق افتاده، مشخصا مسأله آتش‌بس در نوار غزه، موضوع تغییر کرد و بنابراین با توجه به اقتضائات زمانی این سفر انجام نخواهد شد.

وی ادامه داد: معتقدیم که درگیر کردن سایر کشورها به صورت ناروا در منازعه اوکراین سیاست بسیار مخربی است. اتهام های مربوط به دخالت ایران در این موضوع را کاملاً رد کردیم و در مواردی که طرف‌های اروپایی مطرح کردند همیشه خیلی سریع و شفاف بیان کردیم که در این رابطه اگر واقعا سند و مدرکی وجود دارد، آماده گفت‌و‌گو هستیم. در جریان مذاکرات اخیر هم این بحث مطرح شد و قاعدتا هیات ایرانی نکات و مواضع خود را مطرح کرده است. امیدواریم رویکرد آمریکا مبتنی بر واقع گرایی و احترام به خواسته‌های ملت ایران باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ریاست جمهوری ترامپ و انتظارات از دولت ترامپ برای مذاکرات گفت: امیدواریم که چهار سال بعد قضاوت درباره دولت قبلی وجود نداشته باشد و رویکرد آمریکا مبتنی بر واقع گرایی و حقوق بین‌الملل و احترام به خواسته‌های ملت ایران باشد. این یک موضع ثابت است.

FATF در اختیار مقامات قرار می‌دهد

بقائی در پاسخ به سوال دیگری در با ارتباط با موضوع FATF اظهار کرد: این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی می‌شود و ما نیز به عنوان وزارت خارجه، دیدگاه‌های خود را بر اساس یافته‌های کارشناسی در اختیار مقامات تصمیم‌گیر قرار می‌دهیم.

انتهای پیام