شناسهٔ خبر: 70909855 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

درگیری عناصر جولانی با نیروهای کُرد/مقاومت نیروهای کُرد سوری در تحویل اسلحه

تلویزیون سوریه از وقوع درگیری‌های مسلحانه میان عناصر جولانی و نیروهای قسد در حومه دیرالزور خبر داد.

صاحب‌خبر -

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش روسیا الیوم، تلویزیون سوریه گزارش داد که درگیری‌های مسلحانه ای میان عناصر وابسته به رژیم تروریستی جولانی و نیروهای کرد سوریه دموکرات موسوم به قسد در منطقه میان ابوحمام و غرانیج واقع در شرق دیرالزور به وقوع پیوسته است.

بر اساس این گزارش، عناصر وابسته به رژیم تروریستی جولانی روز یکشنبه به سمت مناطق شمال شرق سوریه لشکرکشی کردند.

آنها به همراه تجهیزات جنگی خود در مناطق شرقی حلب و محورهای سد تشرین و دیرالزور مستقر شدند.

لازم به ذکر است که از زمان سرنگونی نظام بشار اسد تاکنون درگیری‌های سنگینی میان نیروهای قسد و عناصر وابسته به ترکیه به ویژه در محور سد تشرین در جریان است. رژیم تروریستی جولانی به دنبال به دست گرفتن کنترل مناطقی است که امروزه نیروهای قسد در آنها مستقر هستند.

این در حالی است که روز گذشته مظلوم عبدی، فرمانده شبه نظامیان سوری مورد حمایت آمریکا معروف به نیروهای دموکراتیک سوریه اعلام کرد: نیروهای کُرد اسلحه خود را تحویل نخواهند داد.

وی تاکید کرد: ما شاهد تلاش‌های ترکیه برای افزایش نفوذ خود در مناطق شمال شرقی سوریه هستیم و گرچه به دنبال حل مشکلات خود با ترکیه از طریق گفتگو هستیم، اما آنکارا در نظر دارد با اشغال منطقه عین العرب، مناطق تحت کنترل خود را یکپارچه کند.

دیدار فرستاده سازمان ملل به سوریه با الجولانی و الشیبانی

فرستاده سازمان ملل به سوریه با سرکرده تحریرالشام و وزیر خارجه سوریه دیدار کرد.

«گی‌یر پدرسن» فرستاده سازمان ملل به سوریه امروز (دوشنبه) با «ابومحمد الجولانی» سرکرده تحریرالشام و «اسعد الشیبانی» وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه در دمشق دیدار کرد.

هشت دسامبر گروه‌های مسلح مخالف سوری با رهبری «ابومحمد الجولانی» سرکرده تحریرالشام کنترل دمشق را در دست گرفتند و به حکومت «بشار اسد» رئیس جمهور سابق سوریه پایان دادند.

الجولانی بعدا «محمد البشیر» را به تشکیل دولت جدید برای اداره مرحله انتقالی مکلف کرد.

مقاومت نیروهای کُرد سوری در تحویل اسلحه های خود

شبه نظامیان کُرد در سوریه، تقاضا برای تحویل اسلحه های خود را رد کردند.

به گزارش العربیه، در حالی که تروریست‌های تحریر الشام اکنون کنترل دمشق و بیشتر مناطق مرکزی و شمالی سوریه را در دست گرفته‌اند، بسیاری از مناطق این کشور به ویژه مناطق شرقی اکنون در کنترل شبه نظامیان دیگر از جمله نیروهای کُرد است.

این مسئله باعث شده رژیم ابومحمد الجولانی به دنبال خلع سلاح آنها باشد.

بر این اساس، مظلوم عبدی، فرمانده شبه نظامیان سوری مورد حمایت آمریکا معروف به نیروهای دموکراتیک سوریه اعلام کرد: نیروهای کُرد اسلحه خود را تحویل نخواهند داد.

وی تاکید کرد: ما شاهد تلاش‌های ترکیه برای افزایش نفوذ خود در مناطق شمال شرقی سوریه هستیم و گرچه به دنبال حل مشکلات خود با ترکیه از طریق گفتگو هستیم، اما آنکارا در نظر دارد با اشغال منطقه عین العرب، مناطق تحت کنترل خود را یکپارچه کند.

ترکیه از حامیان اصلی گروه‌های مسلح سوریه از جمله گروه  تحریر الشام به سرکردگی ابومحمد الجولانی است.

آنکارا نیروهای دموکراتیک سوریه را همپیمان حزب کارگران کردستان (پ ک ک) می‌داند و به دنبال مقابله نظامی با آنهاست.

در مقابل، آمریکا از حامیان نیروهای کُرد سوری به شمار رفته و آنها را تسلیح کرده است.

واشنگتن مدعی است: وجود نیروهای دموکراتیک سوریه که اکنون رقه را نیز در کنترل خود دارند، برای جلوگیری از بازگشت گروه تروریستی داعش ضروری است.

وقوع درگیری‌های مسلحانه در نزدیکی مرزهای مشترک لبنان و سوریه

ارتش لبنان بار دیگر از وقوع درگیری‌های مسلحانه نزدیک مرزهای مشترک با سوریه خبر داد.

به گزارش روسیا الیوم، ارتش لبنان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای نظامی این کشور با عناصر مسلح نزدیک مرز سوریه درگیر شدند.

این نخستین باری نیست که از زمان سرنگونی نظام بشار اسد و حاکمیت  بر سوریه این درگیری‌ها نزدیک مرزهای مشترک دو کشور رخ می‌دهد.

در بیانیه ارتش لبنان آمده است: در جریان گشت زنی نیروهای نظامی در منطقه القصر-الهرمل نزدیک مرزهای مشترک میان لبنان و سوریه عناصر مسلح ناشناس از سمت سوریه به سمت نیروهای لبنانی تیراندازی کردند.

ارتش لبنان نیز به سمت این عناصر تیراندازی کرد و درگیری‌هایی در منطقه رخ داد که در جریان آن یکی از نیروهای نظامی این کشور زخمی شد.

هیات نروژی به سوریه سفر کرد

هیاتی از نروژ یکشنبه به دمشق سفر و با احمد الشرع رهبر اداره جدید سوریه دیدار کرد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، ریاست این هیات را «اسپن بارث ایده» وزیر خارجه نروژ بر عهده داشت اما از محتوای دیدار این هیات در دمشق گزارشی منتشر نشده است.

در هفته‌های اخیر هیات‌های اروپایی به دمشق سفر کرده‌اند. آنالنا بائربوک و ژان نوئل بارو وزیران خارجه آلمان و فرانسه سوم ژانویه (۱۴ دی ماه) به دمشق رفتند.

وزیر خارجه فرانسه در این سفر با انتشار پیامی در شبکه‌های اجتماعی خواستار انتقال صلح‌آمیز قدرت در سوریه و تأمین ثبات در منطقه شد.

وزیر خارجه آلمان هم در پیام جداگانه‌ای گفت: ما از این فرآیند، از جمله انتقال مسالمت‌آمیز قدرت، آشتی ملی و بازسازی کشور، حمایت می‌کنیم.

پس از آن، «خوسه مانوئل آلبارس» وزیر خارجه اسپانیا پنجشنبه به دمشق سفر کرد و گفت که مادرید خواهان یک روند سیاسی فراگیر و مسالمت‌آمیز در سوریه است.

به گزارش نورنیوز، معارضان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت، عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز و سرانجام پس از ۱۱ روز، در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق و خروج اسد از کشور را اعلام کردند.