شناسهٔ خبر: 70909060 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

افزایش فاصله سنی والدین با فرزندان | میانگین مادر و پدر شدن در ایران به چند سال رسیده است؟

میانگین اولین باری که زن ایرانی مادر می‌شود، ۲۷ سالگی است، روایتی که مرکز رصد جمعیت کشور آن را روز گذشته ارائه داده است و می‌گوید مربوط به ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ است.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین، تجربه پدر شدن برای اولین بار در ایران هم به ۳۲ سالگی رسیده است و این یعنی فرزند ایرانی در آستانه جوانی یعنی ۲۰ سالگی مادری ۴۷ ساله و پدری ۵۲ ساله دارد.

روایت مرکز آمار نکات دیگری را هم نشان می‌دهد، مثل همیشه تهرانی‌ها پرچم مسن‌ترین مادر و پدر را با ۳۰ و ۳۴ سال در دست گرفته‌اند و سیستان و بلوچستانی‌ها نشان دادند که همچنان می‌خواهند که جوان‌ترین مادر و پدرهای ایرانی با ۲۲ و ۲۷ سال سن باشند.

میانگین کشوری سن مادر: ۲۷.۴

میانگین شهری سن مادر: ۲۸.۲

میانگین روستایی سن مادر:۲۴.۳

بیشترین میانگین سن مادران

تهران: ۳۰.۵

کمترین میانگین سن مادر

سیستان و بلوچستان :۲۲.۶

میانگین کشوری سن پدر: ۳۲.۳

میانگین شهری سن پدر: ۳۲.۸

میانگین روستایی سن پدر:۲۹.۹

بیشترین میانگین سن پدر:

تهران: ۳۴.۷

کمترین میانگین سن پدر:

سیستان و بلوچستان: ۲۷

فاصله زیاد ازدواج تا اولین فرزندآوری

فاصله ازدواج تا فرزندآوری در ایران بالاست و این نیز علتی شده که نرخ جمعیت در ایران پایین بیاید. به روایت علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، یکی از مشکلات ما در کشور این است که فاصله اولین فرزندآوری از ازدواج، ۴.۵ تا ۵ سال طول می‌کشد که این فاصله باید کمتر شود. اگر افراد در سنین بالا ازدواج کنند و ۵ سال هم طول بکشد تا اولین فرزند و ۵ سال دیگر تا دومین فرزند فاصله بیفتد، تمایل به فرزندآوری بیشتر، کاهش می‌یابد.

۵ سال: فاصله ازدواج تا فرزندآوری