سعید مهرورز روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به انجام سرشماری جدید حیات وحش آذربایجان شرقی، اظهار کرد: این سرشماری بر روی گونه های برجسته و زیر حمایت اداره کل حفاظت محیط زیست استان در مناطق حفاظت شده مجموعه پارک ملی ارسباران، دیزمار، کاغذکنان، منطقه شکار ممنوع سهند و یکانات، پناهگاه کیامکی و پارک ملی کمتال به انجام رسید.
به گفته وی این سرشماری بر روی گونه هایی همچون کل و بز، قوچ و میش و آهو انجام شد و بر اساس مشاهدات عینی، فراوانی جمعیتی این گونه ها در آذربایجان شرقی برآورد شده است که این آمارها نشان می دهد نسبت به دراز مدت ۲۰ ساله نیز شاهد افزایش بیش از پنج درصدی بودیم.
مهرورز شیوه سرشماری حیات وحش استان را استفاده از پهباد و دوربین های پیشرفته اعلام کرد که آمارهای اخذ شده واقعی و به واقعیات موجود بسیار منطبق است.
وی با اشاره به اینکه آمارهای اخذ شده از سرشماری فوق حداقلی به شمار می شود، یادآور شد: بر این اساس پیش بینی می شود فراوانی جمعیت حیات وحش سرشماری شده بیشتر از آمارهای به دست آمده باشد، چون قلمرو تعدادی از این گونه ها بسیار وسیع تر است.
مهرورز زمان اجرای سرشماری حیات وحش آذربایجان شرقی را از ۱۰ آذر تا ۶ دی ماه گذشته اعلام و اضافه کرد: این زمان به دلیل شرایط اقلیمی و آب و هوایی بهترین فرصت برای مشاهده گونه های جانوری است که به دلیل سرما به صورت گله ای زندگی و تردد می کنند.
وی همچنین از آغاز سرشماری زمستانه پرندگان در تالابهای آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: در چارچوب برنامههای ملی و بینالمللی حفاظت از پرندگان، سرشماری زمستانه پرندگان در تالابهای این استان با همکاری خانه محیط زیست آذربایجان شرقی در حال انجام است.
مهرورز با اشاره به اینکه سرشماری پرندگان آبزی مهاجر به عنوان یکی از مهمترین برنامههای نظارتی بلندمدت در سطح جهان، با هدف پایش وضعیت جمعیت پرندگان در فصل زمستان و با تمرکز بر تالابها و زیستگاههای تجمع پرندگان آبزی انجام می پذیرد، یادآور شد: دادههای این سرشماریها به عنوان مبنایی برای برآورد اندازه و تحلیل روند تغییرات جمعیتی گونههای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
وی ادامه داد: سرشماری بینالمللی پرندگان آبزی یکی از قدیمیترین و جامعترین برنامههای پایش تنوع زیستی است که به طور هماهنگ و همزمان در سطح جهانی اجرا میشود.
مهرورز با تاکید بر اهمیت سرشماری جمعیت پرندگان مهاجر و بومی در زیستگاههای آبی آذربایجان شرقی، افزود: شناسایی زیستگاههای کوچک و موقتی و تدوین برنامههای حفاظتی برای این تالابها از اهمیت بالایی برخوردار است و در این دوره از سرشماری، تالابهای ملککیان، شورگل بخشایش و آرباطان برای نخستین بار مورد ارزیابی قرار می گیرند.