شناسهٔ خبر: 70908250 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

فوق تخصص بیماری‌های کلیه:

استفاده بی رویه مُسکن‌ها موجب آسیب به کلیه می‌شود

ساری - ایرنا - فوق تخصص بیماری های کلیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان این که قرص های کاهش دهنده فشار خون که موجب افزایش ادرار می شود به طور مستقیم سبب نارسایی کلیوی نمی شود، گفت: اما مصرف بی رویه مُسکن ها موجب آسیب به بخش از بدن می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، رقیه اکبری روز دوشنبه در جمع خبرنگاران بابل اظهار کرد: اگر قرص های کاهش دهنده فشار خون تحت نظر پزشک نباشد و یا دوز مقداری که مصرف می‌کنند بیشتر از حد معمول باشد برای کلیه مشکل آفرین است.

وی گفت: مسکن‌ها از هر طریقی که استفاده شود همانند تزریق داخل عروق، خوراکی یا به صورت شیاف هم می تواند منجر به نارسایی کلیه شود که باید در مورد استفاده از مسکن ها بسیار دقت داشت.

وی با اشاره به این مطلب که نکته حائز اهمیت در این زمینه آن است که باید در مصرف داروهای سنتی که به صورت غیر علمی تجویز می شود بسیار محتاط عمل کرد، ادامه داد: همه شهروندان باید بدانند در صورت مصرف بی رویه هر دارو بدون تردید عوارض ایجاد خواهد شد.

فوق تخصص کلیه گفت: بیشتر بیماران دیابتی دچار نارسایی کلیوی هستند از این رو باید یکسری از داروهای مصرفی بیمار را در همین راستا قطع کنیم.

استفاده بی رویه مُسکن‌ها موجب آسیب به کلیه می‌شود

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان این نکته که در واقع این تفکر نه فقط در بیماران ایران بلکه در خارج از کشور هم حتی دیده شده، وقتی که کراتینین خون بیمار بالا میرود و نارسایی کلیه پیدا می‌کنند و پزشک معالج کلیه، دستور قطع قرصی مثل متفورمین را می دهد، ادامه داد: به تصور آن بیمار، این قرص باعث نارسایی کلیه و عدم کنترل قند شد که فرضیه ای اشتباه است چراکه عدم کنترل قند موجب نارسایی کلیه می‌شود نه داروی کنترل قند خون که بیمار مصرف می کند.