به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، یافتههای مجمع جهانی اقتصاد نشان میدهد کمتر از دوپنجم از ۵۰۰ شهر پرجمعیت جهان (۳۷ درصد) استراتژیهایی برای مدیریت و حفاظت پایدار از طبیعت دارند و هزینههای مربوط به طبیعت شهری بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ کاهش پیدا کرده است. افزون بر این، در حالی که بیش از ۷۸ درصد شرکتهای موجود در فهرست ۵۰۰ شرکت برتر جهان، اهداف آبوهوایی را در برنامههای خود قرار دادهاند، تنها کمی بیش از ۱۰ درصد آنها اهدافی برای متوقف کردن یا معکوس کردن روند کاهش تنوع زیستی دارند.
مجمع جهانی اقتصاد هشدار میدهد که با وجود روند مثبت در اقدامات صنایع برای مقابله با چالشهای مربوط به طبیعت و آبوهوا، تلاش برای بازسازی سلامت کره زمین ناکافی است. شرکتهای بزرگ به فرصتها و مسیرهای سرمایهگذاری بیشتری نیاز دارند برای نشان دادن این موضوع که چگونه سود، رشد و اشتغال میتواند و باید با رونق اکولوژیکی هماهنگ باشد.
این سازمان تخمین میزند که حدود ۴۴ تریلیون دلار از تولید سود اقتصادی معادل بیش از نیمی از تولید ناخالص داخلی جهان، تا حد متوسط یا زیاد به طبیعت وابسته است، اما تنوع زیستی و اکوسیستمهای کارآمد در سراسر جهان با مسائلی همچون تغییر کاربری زمین و دریا، تغییر اقلیم، آلودگی، کمبود آب و گونههای مهاجم تهدید میشوند.
با وجود اینکه تلاشهای شرکتها و شهرها پس از نشست تنوع زیستی کاپ ۲۶ در کلمبیا در اکتبر ۲۰۲۴ در حال افزایش است، هنوز راهنماها و اقدامات استراتژیک برای هدایت اقدامات مثبت برای طبیعت وجود ندارد و تلاشها بدون چارچوب جامع و هماهنگ است. مجمع جهانی اقتصاد در پاسخ به این مسئله، مجموعه گزارشهایی شامل مسیرهای عملی برای حفاظت از تنوع زیستی، دستیابی به اهداف آبوهوایی و تأمین انعطافپذیری اقتصادی در میان بخشها و مناطق جغرافیایی منتشر کرده است که به وابستگیها و تأثیرات بحرانی بر طبیعت اشاره میکند. این گزارشها استراتژیهای ویژه هر بخش را برای مدیران شرکتها ارائه میدهد تا تغییرات دگرگونساز را در صنایع خود محقق و فرصتهای ۱.۴ تریلیون دلاری مثبت در برابر طبیعت را شناسایی کنند.
نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد ۲۰۲۵ هفته آینده در تاریخ بیستم تا بیستوچهارم ژانویه در شهر داووس سوئیس برگزار خواهد شد. این نشست رهبران جهانی را تحت عنوان «همکاری برای عصر هوشمند» گردهم میآورد و بهدنبال ایجاد مشارکتها و بینشهای جدید برای شکلدهی به آیندهای پایدارتر و فراگیرتر در دوران فناوری پیشرفته سریع است. پنج حوزه کلیدی که این سازمان بر آن متمرکز است، عبارت از بازاندیشی رشد، صنایع در عصر هوشمند، سرمایهگذاری بر افراد، حفاظت از کره زمین و بازسازی اعتماد است.
شرکتهایی همچون ولوو، آنگلو آمریکن، واتنفال، کانتمپ و بندر آنتورپ از جمله شرکتهایی هستند که برای اطلاعات و راهنمایی این تحولات بهسوی آیندهای مثبت در برابر طبیعت مشارکت دارند. هر صنعت چالشها و فرصتهای منحصربهفردی برای حفاظت از طبیعت دارد و این نشست در نظر دارد با ارائه راهبردهای مخصوص هر بخش، مدیران شرکتها را به ابزارهایی مجهز کند که اقدامات معنادار را تسریع و تغییرات دگرگونساز را تحقق ببخشند.