به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان زنجان مریم کرمی با تاکید بر اینکه والدین بایستی علاقه خود را به صورت کلامی و غیر کلامی به کودک نشان دهند، افزود: کودکانی که از جانب والدین مورد حمایت قرار می گیرند بیشتر تمایل دارند که احساسات و نگرانی های خود را با والدین به اشتراک گذاشته و با احساس مسؤلیت و تعقل و تفکر در برابر بحران ها از خود درایت بیشتری نشان دهند.
وی اظهار کرد: حمایت عاطفی والدین نقش بسزایی در سلامت روانی و عاطفی کودکان دارد. والدینی که به نیازهای عاطفی کودکان خود پاسخ میدهند و به آنها محبت و توجه کافی نشان میدهند، به شکلگیری احساس امنیت و اعتماد به نفس در کودکان کمک میکنند. این حمایت میتواند در مواجهه با مشکلات و چالشهای زندگی، کودکان را مقاومتر کند.
کرمی یادآور شد: ارتباط صمیمانه یک عامل مهم در ایجاد رابطه ایمن بین والد و فرزند بوده و می تواند از شکل گیری احساس تنهایی و انزوا در نوجوانان پیشگیری کند و آن ها را از روی آوردن به رفتارهای پرخطر مانند مصرف مواد اعتیادآور بازدارد.
کرمی یکی از جنبههای مهم رفتار پدر و مادر را برخورد صحیح در هویت یابی نوجوانان برشمرد و افزود: نوجوان و جوان نیازمند بالندگی بوده و این بالندگی تابع روشهای صحیح تربیتی است که برای کاهش اعتیاد با ارائه آموزشهای درست به خانوادهها میتوان در این زمینه گام برداشت؛ بنابراین تقویت ارتباط کلامی و ابراز محبت به فرزندان باید به عنوان یکی از اولویت های تربیتی والدین مورد توجه قرار گیرد.
وی آگاه سازی والدین را یکی از مهمترین بخشهای موثر در پیشگیری از اعتیاد عنوان کرد و گفت: چهارمین مرحله کارزار رسانه ای پیشگیری از اعتیاد والد آگاه، فرزند ایمن با شعار "آیا محبت کلامی به فرزندت ابراز می کنی؟ " از ۲۲ دی الی ۶ بهمن ماه سالجاری به صورت همزمان در سطح کشور برای گروه مخاطب والدین با هدف آگاهسازی و حساس سازی آنها در سطح استان اجرا می شود.