شناسهٔ خبر: 70907244 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تاکید استاندار خراسان رضوی بر خواهر خواندگی مشهد با کربلا و یکی از شهرهای کشور ترکیه

مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی با سرکنسول های کشور ترکیه و عراق در مشهد دیدارهایی جداگانه‌ انجام داد و در این نشست ها موضوع خواهرخواندگی شهر مشهد با کربلا و همچنین یکی از شهرهای کشور ترکیه مورد تاکید پیگیری قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا، استاندار خراسان رضوی شامگاه روز گذشته و در نشست با سرکنسول کشور ترکیه در مشهد گفت:ترکیه، سومین شریک تجاری جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود و از این رو همکاری و تعامل ۲ کشور می‌تواند موجب توسعه روابط استان خراسان رضوی با استان‌های مختلف کشور ترکیه شود.

غلامحسین مظفری افزود: صنایع غذایی، قطعات خودرو، صنایع فلزی، معادن و سایر ظرفیت‌های اقتصادی خراسان رضوی و حتی حمل و نقل از مسیر این استان از جمله زمینه‌های همکاری رونق اقتصادی استان خراسان رضوی و ترکیه است.

وی ادامه داد: همچنین انرژی خورشیدی نیز در خراسان رضوی از جمله ظرفیت‌های رشد یافته‌ای است که می‌تواند مورد سرمایه‌گذاری مشترک قرار گیرد.

استاندار خراسان رضوی گفت: سرمایه‌گذاری‌های توسط ایرانی‌ها و خراسانی‌ها در کشور ترکیه انجام شده است و سرمایه‌گذاری اتباع کشور ترکیه در خراسان رضوی نیز یکی از ابعاد گسترش روابط ۲ کشور خواهد بود که البته جاذبه زیادی نیز برای سرمایه‌گذاران کشور ترکیه دارد.

تاکید بر سر خواهر خواندگی مشهد با کربلا و یکی از شهرهای کشور ترکیه

مظفری با موثر دانستن اقدامات سرمایه‌گذار ترکیه‌ای در منطقه سرخس افزود: فعالیت‌های انجام شده قابل بررسی و البته مورد حمایت قرار دارد و تلاش ما تسهیل سرمایه‌گذاری و نتیجه بخشی اقدامات سرمایه‌گذاران خارجی در این استان است.

وی به ضرورت ارتقای تعاملات علمی بین ۲ کشور نیز اشاره و تاکید کرد: با وجود دانشگاه فردوسی مشهد و سایر دانشگاه‌های غنی در خراسان رضوی و همچنین دانشگاه‌های رتبه‌دار کشور ترکیه می‌توانیم در زمینه‌های علمی و تبادل دانشجو همکاری های بسیار خوبی داشته باشیم و افق روشنی را نیز در روابط ۲ کشور بنیانگذاری کنیم.

سرکنسول ترکیه در مشهد نیز با استقبال از روابط علمی میان دانشگاه‌های ۲ کشور گفت: همکاری دانشگاه فنی استانبول با ۲۵۲ سال قدمت و قرار داشتن در جایگاه ۳۲۶ دانشگاه‌های دنیا، با دانشگاهی بزرگ و دارای رتبه علمی مانند دانشگاه فردوسی مشهد می‌تواند در تعاملات علمی و پیشرفت ۲ کشور موثر باشد.

«سینان جم باش» ضمن دعوت از استاندار و سرمایه‌گذاران خراسان رضوی به ترکیه افزود: استانی را برای حضور شما در نظر خواهیم گرفت که از نظر صنعت و کشاورزی قوی باشد تا بتواند روابط اقتصادی ۲ استان را تقویت و پویا کند.

وی به مبحث خواهر خواندگی میان مشهد و یکی از شهرهای کشور ترکیه، موزه خراسان و موزه باستان شناسی استانبول نیز اشاره و تاکید کرد پیگیری‌های موثری را در این خصوص انجام داده‌ایم.

زائران عراقی را همچون هموطن خود گرامی می‌داریم

استاندار خراسان رضوی در دیدار با سرکنسول کشور عراق در مشهد با ذکر سوابق فرهنگی و تجاری بین مشهد مقدس و کربلای معلی گفت: به منظور تبادلات فرهنگی و اقتصادی، موضوع خواهر خواندگی این ۲ شهر را که در گذشته برقرار شده بود، دوباره پیگیری می‌کنیم.

مظفری به مراسم عظیم و باشکوه اربعین اشاره و اضافه کرد: یکی از مشترکات مهم سفر زیارتی مردم این استان به کشور عراق و بازگشت آنان به همراه اتباع عراقی به شهر مشهد برای مراسم دهه آخر صفر و ایام شهادت امام رضا(ع) است که باید این سنت حسنه گسترش پیدا کند.

وی اظهار کرد: زائران عراقی را همچون هموطن خود گرامی می‌داریم و هرگونه مشکلی را از سر راه آنان برطرف می‌کنیم تا تبادلات فرهنگی و مذهبی ۲ کشور گسترده‌تر شود.

تاکید بر سر خواهر خواندگی مشهد با کربلا و یکی از شهرهای کشور ترکیه

سرکنسول کشور عراق در مشهد نیز در این دیدار، خواستار توسعه گردشگری سلامت از طریق مراکز مورد تایید مدیریت ارشد استان خراسان رضوی شد و افزود: با توجه به دلگرمی‌های بیان شده در این نشست امیدواریم در هفته‌های آینده شاهد رویدادهای سرمایه‌گذاری و همچنین فرهنگی مشترک در استان شما باشیم.

«سلام جلال التمیمی» همچنین با ابلاغ قدردانی و تشکر نخست وزیر عراق در استقبال از سفر اخیر وی به شهر مشهد و دستاوردهای آن افزود: همه توجه خود را به تحقق اهداف حوزه‌های مشترک سرمایه‌گذاری تجارت فرهنگی و مذهبی در استان شما معطوف خواهیم کرد زیرا مشهد و خراسان رضوی از جایگاه ویژه‌ای در ذهن مردم عراق برخوردار است.

خواهرخواندگی میان دو شهر اصطلاحی است که از ادبیات اروپایی وارد دیگر کشورها شده و برای نخستین بار در سال ۱۹۲۰ بعد از جنگ جهانی اول این قرارداد بین یک شهر انگلیس و یک شهر در فرانسه منعقد شد. هدف از این قرارداد پیوند و اتحاد بین شهروندان ۲ شهری است که دارای منافع مشترک هستند.

معمولاً ۲ شهر برای خواهر خواندگی باید دارای تشابهاتی باشند همچون ۲ شهر تاریخی، ۲دو شهر علمی یا دانشگاهی یا ۲ بندر یا حتی ۲ سمبل مشترک باشند که این انگیزه را ایجاد کند.