شناسهٔ خبر: 70904026 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

سنت‌‌شکنی در مراسم تحلیف در آمریكا

صاحب‌خبر -
گروه بین الملل: اولین مراسم تحلیف ریاست جمهوری آمریکا، که در سال ۱۷۸۹ برای جورج واشنگتن برگزار شد، سنت‌هایی را بنیان نهاد که تا امروز تقریبا دست‌نخورده باقی مانده‌اند – از جمله آنها سوگند ریاست جمهوری و سخنرانی آغازین است.
چهار سال پیش، سنت‌هایی که نسل‌ها رعایت شده بودند، شکسته شدند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه، نخستین رئیس‌جمهور پیشین در بیش از ۱۵۰ سال گذشته بود که از شرکت در مراسم سوگند جانشین خود خودداری کرد؛ اقدامی که با خشم او نسبت به نتایج انتخاباتی همراه شد که به ‌نادرستی مدعی بود در آن پیروز شده است.
اکنون در سال ۲۰۲۵، ترامپ به طور رسمی در تاریخ ۲۰ ژانویه – تاریخی که در قانون اساسی آمریکا مشخص شده – به کاخ سفید بازمی‌گردد.
دموکرات‌ها این‌بار انتقال قدرت را با خشونت و بی‌نظمی چهار سال پیش که در جریان شورش در کنگره رخ داد، مقایسه کرده و از تفاوت‌ها سخن می‌گویند. اما در مقیاسی کوچک‌تر، آن‌ها نیز از برخی سنت‌ها فاصله گرفته‌اند.
 اعلام شد که میشل اوباما، بانوی اول پیشین، همسرش باراک اوباما را در مراسم تحلیف چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا در روز ۲۰ ژانویه همراهی نخواهد کرد.
روز پنجشنبه، نانسی پلوسی، رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا، نیز گفت که در این مراسم شرکت نخواهد کرد. انتظار می‌رود دموکرات‌های دیگری نیز در این مراسم حاضر نشوند، هرچند تاکنون، مانند مراسم تحلیف نخست ترامپ در سال ۲۰۱۷، تحریم رسمی سازمان‌یافته‌ای اعلام نشده است.
در بیانیه کوتاهی که دفتر اوباما منتشر کرده، دلیل خاصی برای این تصمیم ارائه نشده است. این اعلامیه تنها چند روز پس از آن منتشر شد که خانم اوباما در مراسم خاکسپاری یکی دیگر از روسای جمهور پیشین آمریکا، جیمی کارتر، حضور نیافت؛ مراسمی که در آن باراک اوباما در حال گفتگو با ترامپ دیده شد.
دیگر بانوان اول پیشین آمریکا در مراسم خاکسپاری کارتر شرکت کردند – و خانم اوباما در دو مراسم تحلیف دیگر پس از پایان دوران ریاست جمهوری همسرش، از جمله مراسم نخست ترامپ در سال ۲۰۱۷، حضور یافته بود. او بعدها گفت که از آن مراسم لذت نبرده است و دلیل آن را فقدان تنوع پذیری در مراسم عنوان کرد.
ترامپ نیز چهار سال پیش با شکستن یک سنت ۱۵۰ ساله، از شرکت در مراسم تحلیف جو بایدن خودداری کرد. او به طور بی‌اساس مدعی شد که به دلیل تقلب گسترده در انتخابات شکست خورده است.
منابعی که با سی‌بی‌اس نیوز، شریک آمریکایی بی‌بی‌سی صحبت کرده‌اند، گفته‌اند که کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور کنونی، دعوت سنتی برای دیدار با جانشین خود، جی‌دی ونس، در محل اقامت معاون رئیس‌جمهور در واشنگتن دی‌سی را ارسال نکرده است.
گفته می‌شود خانم هریس درگیر مسائل دیگر بوده، از جمله واکنش به آتش‌سوزی‌های ویرانگر در لس‌آنجلس. هیچ اظهار نظر رسمی از سوی هیچ‌ یک از طرفین صورت نگرفته است.
این نیز یکی دیگر از سنت‌هایی است که به نظر می‌رسد چهار سال پیش نیز نادیده گرفته شده است، زمانی که کامالا هریس جایگزین مایک پنس شد.
به گفته سی‌بی‌اس در فضای پرتنشی که پس از انتخابات ۲۰۲۰ به وجود آمد، هیچ نشست رسمی میان این دو برگزار نشد، تیم هریس ادعا کرد که هیچ دعوتی ارسال نشده بود – ادعایی که از سوی تیم پنس رد شد، که گفته بود یک پیشنهاد محرمانه ارائه شده بود.
با وجود اینکه تنها یك روز بیشتر به حضور جو بایدن در کاخ سفید باقی نمانده، به نظر نمی‌رسد او رسم جدید پاسخگویی به سوالات خبرنگاران در قالب یک کنفرانس خبری پایانی را رعایت کند.
این کار توسط جورج دبلیو بوش و باراک اوباما انجام شده بود، اما ترامپ در فضای پرتنش پس از انتخابات ۲۰۲۰ این کار را انجام نداد.
تیم بایدن مدت‌ها است اصرار دارد که او به طور منظم با رسانه‌ها تعامل داشته است – و به این واقعیت اشاره می‌کند که او اخیرا سخنرانی مهمی انجام داده یا در یک مصاحبه نهایی با شبکه ام‌اس‌ان‌بی‌سی حاضر شده است.
اما در طول دوران ریاست جمهوری خود، رئیس‌جمهور فعلی کمتر از هر رئیس‌جمهور دیگری در دهه‌های اخیر کنفرانس خبری برگزار کرد.
طبق گزارش پروژه ریاست جمهوری آمریکا در دانشگاه سانتا باربارا تعداد کنفرانس‌های خبری که  بایدن برگزار کرده به طور متوسط سالانه تنها کمی بیش از ۹ کنفرانس (۹.۴) بوده است.

 

برچسب‌ها: