شناسهٔ خبر: 70903397 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

نقش تغذیه در افزایش تمرکز، هوش و حافظه

برای افزایش تمرکز، هوش و حافظه، تغذیه نقش بسیار مهمی دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیرازگفت: تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که برخی مواد غذایی و عادات غذایی می‌تواند به بهبود عملکرد مغز کمک کنند.

آیدا نجفی، افزود:در ادامه به بررسی این مواد غذایی و تأثیرات آنها بر حافظه و تمرکز می‌پردازیم.

برای تقویت حافظه، توصیه می‌شود هفته‌ای دو بار ماهی در برنامه غذایی گنجانده شود. ماهی‌هایی مانند سالمون و ساردین حاوی اسید‌های چرب امگا-۳ است که برای سلامت مغز ضروری است. این چربی‌ها به بهبود حافظه و جلوگیری از زوال عقل کمک می‌کند. در صورت نبود امکان، با مشورت پزشک گاهی از مکمل‏‌های امگا ۳ استفاده کنید.

روزانه از سبزی‌ها و میوه‏‌های تازه و آجیل در برنامه غذایی استفاده کنید، سبزی‌هایی مانند کلم بروکلی، اسفناج و بادام سرشار از ویتامین E و فولات است که به بهبود عملکرد شناختی و حافظه کمک می‌کند. همچنین میوه‏هایی ‏که حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها است، مانند انواع توت‌ها، به ویژه زغال‌اخته، به کاهش استرس اکسیداتیو و بهبود ارتباطات عصبی کمک می‌کند.

بهتر است قهوه را هم در برنامه روزانه خود بگنجانیم. زیرا کافئین و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در قهوه می‌تواند هوشیاری و تمرکز را افزایش دهد و خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی را کاهش دهد.

توصیه می‌شود چای را با شکلات تلخ میل کنید، زیرا شکلات تلخ حاوی فلاونوئید‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها است که به بهبود جریان خون به مغز و تقویت حافظه کمک می‌کند.

کورکومین موجود در زردچوبه خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی دارد که می‌تواند به بهبود حافظه و کاهش خطر ابتلا به آلزایمر کمک می‌کند.

دقت کنید که روزانه مصرف آب کافی داشته باشید. مصرف آب کافی برای حفظ عملکرد مغز بسیار مهم است، زیرا مغز از ۸۰ درصد آب تشکیل شده است.

تغذیه مناسب می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر حافظه و تمرکز داشته باشد. با گنجاندن مواد غذایی مفید در رژیم غذایی و رعایت سبک زندگی سالم، می‌توان به بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه کمک کرد.