شناسهٔ خبر: 70903172 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

بازمی‌گردیم گل‌های پیروزی بچینیم

این پیروزمندانه‌ترین بازگشت تاریخ است، یک کام‌بک واقعی و رئال! پیروزی از همان اول در چنگ مقاومت غزه بود و آنها مشت‌شان را هرگز باز نکردند

صاحب‌خبر -
جوان آنلاین: آتش‌بس غزه از ساعت ۱۰ صبح دیروز، بعد از ۴۷۱ روز اجرایی شد، رویدادی که با غریو شادی هزاران نفر از اهالی غزه در کنار انتقادات تند اسرائیلی‌ها از اهداف محقق نشده جنگ، معنایی تلویحی از نتیجه جنگ غزه به همراه دارد. غروب دیروز فاز اول از مرحله نخست تبادل اسرا انجام شد تا زمینه‌ای برای بازگشت هزاران فلسطینی دربند به خانه‌هایشان فراهم شود. اسرائیلی‌ها این ۱۵ و نیم ماه را به جنگ ادامه دادند تا فلسطینیان را ادب و تضمین کنند که جوانان غزه، دوباره دست به سلاح نخواهند برد، اما بازگشت هزاران فلسطینی مبارز به خانه‌های تخریب شده‌ای که در آن برادر، خواهر، کودک یا دیگر کسان خود را از دست داده‌اند، قاعدتاً آنها را بیش از قبل برای تکرار هفتم اکتبری بزرگ‌تر از اکتبر ۲۰۲۳ مجاب خواهد کرد. 
 
به گزارش «جوان»، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دیروز گفت که «بازگشت به جنگ در صورت لزوم را محفوظ می‌دانیم و این امر از حمایت امریکا برخوردار است.» اسرائیل کاتس، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی هم به سی‌ان‌ان گفت که «من با گالانت موافق نیستم که اهداف جنگ محقق شد، زیرا حماس همچنان در غزه قدرت دارد» و از «نقش قوی دولت ترامپ در هفته گذشته در انعقاد» توافق آتش‌بس خبر داد. هر دو موضع، نشانه‌هایی جدی از نارضایی اسرائیلی‌ها از روند آتش‌بسی است که بعد از ۴۷۱ روز جنگ ویرانگر شروع شده است: «ما در مراحل بعدی با حسن‌نیت مذاکره خواهیم کرد و از دستیابی به اهداف‌مان عقب‌نشینی نخواهیم کرد، حتی اگر لازم باشد از راه‌های دیگر استفاده کنیم.» آتش‌بس، صبح یک‌شنبه از ساعت ۸:۳۰ به وقت محلی (ساعت ۱۰ به وقت تهران) اجرایی شد و همزمان، ده‌ها تصویر از شادی مردم غزه منتشر و به فاصله‌ای کم، هزاران نفر از اهالی غزه، بازگشت به خانه‌هایشان را شروع کردند. غروب دیروز هم، بر اساس بخشی از مرحله اول توافق، گردان‌های القسام سه زن اسیر اسرائیلی را به صلیب سرخ تحویل داد و در مقابل، رژیم صهیونیستی ۹۰ اسیر فلسطینی را به عنوان بخشی از مرحله اول توافق تبادل اسرا آزاد کرد که شامل ۶۹ زن و ۲۱ کودک است. نکته قابل‌توجه در زمان تحویل اسرای اسرائیلی، حضور صد‌ها تن از نیرو‌های جنبش حماس بود. حین تحویل اسرای اسرائیلی نیز جمعیتی بزرگ از فلسطینیان شعار می‌دادند: «ما مردان محمد ضیف هستیم.» اگرچه اسرائیل هنوز تعداد کل فلسطینی‌هایی را که در قبال هر گروگان آزاد می‌کند تأیید نکرده است، اما حماس گفته است که براساس توافق آتش‌بس به ازای هر گروگان که آزاد می‌شود، ۳۰ زندانی فلسطینی آزاد خواهند شد. همزمان، آژانس آنروا اعلام کرد با اجرایی شدن توافقنامه تبادل اسرا و آتش‌بس در نوار غزه ۴ هزار کامیون از کمک‌های بشردوستانه برای ورود به غزه آماده‌اند و منابع مصری هم گفتند که کامیون‌های حامل کمک‌های بشردوستانه در انتظار دستور مقامات برای ورود به نوار غزه هستند. شبکه سی‌ان‌ان هم از قول یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی گزارش کرد که ارتش اسرائیل در حال آماده شدن برای خروج از بخش‌هایی از غزه است. 
 
 فقط ۸ درصد!
همه این تحولات در شرایطی در حال رخ دادن است که اسرائیلی‌ها به نتایج حاصله از توافق خوش‌بین نیستند. جدای از منتقدان کابینه نتانیاهو که توافق آتش‌بس و اجرای آن را یک شکست برای اسرائیل به حساب می‌آورند، افکار عمومی در اسرائیل نیز نگاه خوشبینانه‌ای به محقق شدن اهداف جنگ ندارند. در یک نظرسنجی در داخل جامعه اسرائیلی که معاریو دیروز نتیجه آن را منتشر کرد، فقط ۸ درصد اسرائیلی‌ها به این سؤال که «آیا اسرائیل به اهداف جنگ دست یافته؟» پاسخ بلی داده‌اند و ۴۵ درصد گفته‌اند ترجیح می‌دهند بگویند که اهداف جنگ فقط تا حدودی محقق شده و این در حالی است که ۳۶ درصد پاسخ‌شان نه است. نظرسنجی روزنامه عبری زبان معاریو با همه اینها نشان می‌دهد که ۷۳ درصد اسرائیلی‌ها از توافق تبادل اسرا حمایت می‌کنند و تنها ۱۹ درصد با آن مخالف هستند. کاربران اسرائیلی نیز با انتشار ویدئویی که مبارزان حماس را در حال شادی در غزه نشان می‌داد، این حرف نتانیاهو را به تمسخر گرفتند که ادعا می‌کند در روز بعد از جنگ علیه غزه، حماس دیگر وجود نخواهد داشت. کاربران اسرائیلی با تعجب پرسیده‌اند: «آن‌ها از کجا آمدند؟ این تعداد نیرو از کجا پیدا شد؟ این همه وسایل نقلیه نظامی کجا بودند؟ و نظامیان ما بیش از یک سال است که در غزه چه کار می‌کردند؟ این دیوانگی است و عقل نمی‌تواند آن را درک کند.» شبکه ۱۲ عبری گفت: «نیرو‌های حماس قدرت خود را حفظ کرده‌اند و آنچه اکنون در حال رخ دادن است، حضور آنها در همه جا و کنترل آنها بر نوار غزه را با وجود جنگ طولانی تأیید می‌کند.» در تحولی دیگر که نشانه تلاش اسرائیلی‌ها برای پیروز نشان دادن خودشان است، ارتش اسرائیل صبح یک‌شنبه همزمان با شروع عقب‌نشینی تدریجی از برخی نقاط نوار غزه، با استفاده از بالگرد، برگه‌هایی را روی سر مردم در مناطق مختلف نوار غزه ریخت که حاوی پیام‌ها و کاریکاتور‌های تمسخرآمیز است. این کاریکاتور‌ها حاوی تصاویری از خرابی منازل مردم در نوار غزه است. رادیو ارتش رژیم صهیونیستی نیز با انتشار تصاویر حضور پررنگ نیرو‌های حماس در مناطق مختلف نوار غزه، پس از اجرای توافق آتش‌بس گفت: «نیرو‌های حماس با سربند‌های سبزرنگ سوار بر کامیون‌ها و نیز نیرو‌های پلیس حماس با لباس پلیس غزه در حال باز استقرار در سراسر نوار غزه هستند.» خبرنگار رادیو ارتش گفت: «حماس که در هیچ مقطعی از جنگ، کنترل یا تسلط بر هیچ بخشی از نوار غزه را از دست نداده، در حال استفاده از این ساعات برای تقویت و تشدید کنترل و حاکمیت خود است.» رادیو صدای اسرائیل هم چند جمله با سه علامت استفهام نوشت: «هیچ چیز تغییر نکرده است تروریست‌های حماس «با غرور» در اطراف نوار غزه قدم می‌زنند و جشن می‌گیرندآیا این نتیجه نسل‌کشی است؟»
 
 سقوط نتانیاهو؟!
در اولین پس‌لرزه توافق آتش‌بس، ایتمار بن‌گویر، وزیر تندرو کابینه نتانیاهو و سایر اعضای حزب «قدرت یهود» استعفای خود را اعلام کردند. ایتمار بن گویر گفت: «ما با یک توافق سهل‌انگارانه موافقت نخواهیم کرد و من به همراه همکارانم در حزب «قدرت یهود» امروز صبح نامه استعفای خود را از دولت و ائتلاف ارائه کردیم.» بن‌گویر در جمله‌ای که نشانه عدم اطمینان او به تکرار نشدن هفتم اکتبر است، گفته است: «این توافق زمینه را برای جنایات بعدی آماده می‌کند.»
 بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی نیز گفت: «ما از شکست خود در جلوگیری از توافق غزه که برای اسرائیل خطرناک است، متأسفیم.» اسموتریچ افزود: «ما هر کاری که می‌توانستیم برای جلوگیری از توافق غزه انجام دادیم.» او گفته که «تنها راه برای ترمیم آسیب و تبدیل توافق تبادل اسرا به یک باخت تاکتیکی به جای شکست استراتژیک، بازگشت به جنگ است.» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی تهدید کرد: اگر به جنگ در غزه بازنگردیم و روشی را در پیش نگیریم که اجازه دهد کنترل کامل و مدیریت این منطقه را به دست آوریم، دولت را ساقط خواهم کرد. زوی حزکیلی، روزنامه‌نگار اسرائیلی در اظهاراتی انتقادی گفت: «وقتی ویدئو‌های مبارزان مسلح حماس را می‌بینم که در میان مردم شاد قدم می‌زنند و ما عصبانی هستیم، متوجه می‌شوم که در طول یک سال و پنج ماه هیچ کاری نکرده‌ایم... فقط خانه‌ها را ویران کرده‌ایم و فرزندان‌مان را از دست داده‌ایم.» او افزود: ما حماس را نابود نکرده‌ایم و به هیچ چیزی دست نیافته‌ایم. در خاورمیانه، وقتی کاری را به پایان نمی‌رسانی، مجبوری بعداً آن را انجام دهی و این بار به قیمت خون بیشتری تمام می‌شود.