به گزارش خبرنگار ایرنا سلمان اسحاقی شامگاه یکشنبه در دیدار روسای اتاقهای بازرگانی فراه و جمعی از تجار و سرمایهگذاران افغانستان با استاندار خراسان جنوبی افزود: برای ارتقای تجهیزات پزشکی و سلامت استان میتوان از ظرفیت توریست سلامت استفاده کرد.
وی ادامه داد: اگر به این سمت برویم هم زمینه حضور متخصصان پزشکی بیشتر در استان فراهم و هم خدمات ارزشمندی به مردم افغانستان ارائه میشود.
سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با تحقق این مهم از هزینههای رفت و آمد، اقامت و درمان مردم افغانستان کاسته میشود و همچنین در استان از وجود متخصصان و تجهیزات بروز پزشکی بهرهمند خواهیم شد.
وی با اشاره به با ارائه گزارشی از وضعیت بهداشت و درمان استان به وزیر بهداشت عنوان کرد: وزارت بهداشت با تکیه بر برنامه هفتم اعلام آمادگی کرده که این امکان وجود دارد که این تفاهم با کشور افغانستان ایجاد شود.
اسحاقی تاکید کرد: اگر این اتفاق مبارک بیفتد در بازه زمانی کوتاهی بخشهای بیمارستانی خراسان جنوبی را میتوان به بخشهای خصوصی تبدیل کرده و با استفاده از توان بخش خصوصی تجهیزات پیشرفته تامین کرد.
وی یادآور شد: رئیس دولت چهاردهم یکی از بنیانگذاران این نظریه در کمیسیون بهداشت و درمان بوده و معتقد است یکی از مواردی که میتواند برای کشور ارزآوری داشته باشد توسعه گردشگری سلامت است.
افسانه ابراهیمی مسئول نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی هم گفت: استان خراسان جنوبی حسن دوستی و برادری خود را با کشور افغانستان به شیوههای مختلف ثابت کرده است، انتظار داریم کشور مقابل نیز به تعهدات خود عمل کند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: افغانستان تا چهار سال پیش با صادرات بین دو تا سه میلیارد دلاری ایران، شریک اقتصادی کشور ما بود.
علیرضا خامهزر افزود: همیشه رتبه نخست صادرات به این کشور را داشتهایم، در این مدت موازنه تجاری همیشه به نفع ما مثبت بود و امیدواریم در زمینه واردات از افغانستان به استان نیز اقدام شود.
وی بیان کرد: ماهیرود سربیشه سومین مرز مشترک با کشور افغانستان است و به دلیل داشتن ۳۳۱ کیلوتر مرز مشترک با کشور همسایه اکنون رقیب جدی مرزهای دوگانه هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند عنوان کرد: اکنون از چهار مرز و بازارچه مرزی خراسان جنوبی تنها مرز ماهیرود فعال است و خواستار بازگشایی دیگر بازارچهها از جانب افغانستان هستیم.
وی یادآور شد: صادرات ایران به افغانستان معادل دو برابر صادرات ایران به ۱۵ کشور دنیا بوده و ۶۰۰ قلم کالا به بازار این کشور صادر میشود لذا این کشور ظرفیت بسیار مهمی برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری محسوب میشود.