شناسهٔ خبر: 70899160 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر دفاع مقدس:

امیر سهرابی: ۸۵۰۰ اثر به بیست و ششمین کنگره شعر دفاع مقدس ارسال شد/ شعر دفاع مقدس باید مهیج و برانگیزاننده باشد

جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: با ارسال بیش از هشت هزار و ۵۰۰ اثر هنری به بیست و ششمین جشنواره شعر دفاع مقدس، شاهد استقبال بی‌نظیر از این رویداد فرهنگی بودیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از قزوین، صبح امروز(یکشنبه) مراسم اختتامیه بیست‌وششمین کنگره ملی شعر دفاع مقدس و مقاومت با حضور امیر سرتیپ ستاد «نبی سهرابی» جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سردار «مهدی امیریان» رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس، «محمدحسین صفار هرندی» وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، «علیرضا قزوه» از شاعران آینی برجسته کشور و جمعی از مسئولان کشوری و استانی در سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد قزوین برگزار شد.

امیر سرتیپ ستاد «نبی سهرابی» جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در مراسم اختتامیه بیست و ششمین کنگره شعر دفاع مقدس اظهار داشت: در جلسه پایانی کنگره ملی شعر دفاع مقدس هستیم و باور داریم که یکی از روش‌های اصولی تبیین و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استفاده از هنر شعر است. 

۸ هزار و پانصد اثر به بیست و ششمین کنگره شعر دفاع مقدس ارسال شد

امیر سهرابی افزود: یکی از وجوه قدرت نرم ما ایرانیان هنر شعر  است و مزیت رقابتی ما ایرانیان همین هنر تاثیرگذار است. در طول تاریخ نیز مزیت رقابتی ما شعر و زبان پارسی بوده و در حفظ و اتحاد یکپارچه ملت نقش اساسی داشته است. 

جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس تصریح کرد: شعرای بین المللی کشورمان توانسته اند از نظر فرهنگ و ادب، ما را سرآمد کنند و هویت فرهنگی ما از این مردان بزرگ نشأت گرفته است. 

وی گفت: بر اساس فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی، اگر این هویت فرهنگی نبود، انقلاب ما هم پیروز نمی‌شد. هویت ما از حافظ و مولانا و فردوسی است و اگر آنها نبودند، شاید انقلاب هم خلق نمی شد. 

امیر سهرابی افزود: همین هویت فرهنگی، شخصیتی مانند امام (ره) را پرورش می‌دهد. این هویت فرهنگی همان عقلانیت است و اخلاق اسلامی، توحید، خداباوری و انصاف و صداقت در شعر فاخر فارسی وجود دارد که باید آن را حفظ کنید. 

وی گفت: امروز باید با زبان هنر و فرهنگ با جوانان صحبت کنیم و هویت برگرفته از فردوسی، حافظ و مولانا را نشان دهیم. 

امیر سهرابی تصریح کرد: کتاب الهی ما قرآن مجید و حافظش خداوند است؛ اما شاهنامه هم بعد از یک هزار سال باقی مانده است؛ چون به اعتدال و عدالت توصیه کرده که با مردم به مهربانی رفتار کنید. 

جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپس با اشاره به ویژگی‌های شعر دفاع مقدس برای جریان‌سازی اظهار داشت: شعر دفاع مقدس باید جریان‌ساز فکری و اندیشه‌ای و افتخارآفرین باشد و این خصوصیات را تقویت کند. 

وی گفت: نسل جوان با خواندن شعر حماسی باید به آن افتخار و با خواندنش احساس غرور کند؛ نباید شعرها رخوت انگیز و ناامیدکننده باشد. 

امیر سهرابی اظهار داشت: شعر دفاع مقدس باید مهیج و برانگیزاننده باشد و با ایستایی و توقف مقابله کند و موجب تحرک در فرهنگ جامعه شده و متحدکننده و منسجم‌کننده ملی باشد. 

جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس یادآورشد: شعر دفاع مقدس ضمن دوری از تفرقه‌انگیزی بایستی تقویت‌کننده هویت ملی و دینی و ستایشگر فدا‌کاری رزمندگان باشد. 

وی گفت: فاصله گرفتن نسل جدید از دفاع مقدس از چالش‌هاست. اگر راهمان را بلد باشیم و آن را درست ترسیم و تبیین شود به نتیجه می‌رسیم. 

امیر سهرابی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بیش از هشت هزار اثر به کنگره رسید و برگزیدگان معرفی شدند. 

شعر دفاع مقدس باید جریان‌ساز فرهنگی باشد
سردار «مهدی امیریان» رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، اظهار داشت: بیش از ۸۵۰۰ اثر هنری از سراسر کشور به این کنگره ارسال شده که نشان‌دهنده اهمیت و جایگاه شعر دفاع مقدس در انتقال ارزش‌های انقلاب و دفاع مقدس است.

وی افزود: شعر یکی از ابزار‌های مهم تبیین ارزش‌های فرهنگی و هویتی ماست. دفاع مقدس بخش جدایی‌ناپذیر از هویت ملی ماست و شعر می‌تواند این ارزش‌ها را به زبان هنری به نسل جوان منتقل کند. اشعار دفاع مقدس باید امیدبخش، وحدت‌آفرین و الهام‌بخش باشند و از ناامیدی و رخوت دوری کنند. این اشعار باید ضمن تقویت هویت دینی و ملی، حماسه و فداکاری رزمندگان را ستایش کنند. 

سردار امیریان تأکید کرد: شعر دفاع مقدس باید جریان‌ساز فرهنگی باشد، روحیه حماسی را تقویت کند و موجب غرور ملی شود. اگر نسل جوان بتواند با این آثار ارتباط برقرار کند، ارزش‌های دفاع مقدس به‌درستی منتقل می‌شود. 

وی ادامه داد: با استفاده از ظرفیت های شعر از جمله انتقال آسان و تاثیرگذاری سریع در ترویج فرهنگ مقاومت، ایثار و شهادت بین نسل های آینده می توان با موفقیت از آن استفاده کرد.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس در پایان یادآور شد: آنچه دفاع مقدس را ماندگار می سازد را باید مغتنم شمرد و شعر این ظرافت و توانایی را دارد که موحب ماندگاری آرمان های دفاع مقدس شود. لذا اهمیت و ارج نهادن به شاعران و اشعار حوزه دفاع مقدس و مقاومت به ماننده گذشته در اولویت اصلی برنامه های ما قرار خواهد گرفت.

در این مراسم از برگزیدگان استانی و کشوری تجلیل شد و برنامه‌هایی نظیر اجرای زنده خوشنویسی با مضامین دفاع مقدس نیز برگزار شد.

 

شعر بهترین ابزار برای انتقال ادبیات مقاومت و پایداری به نسل امروزی است

«محمد امیری مقدم» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قزوین اظهار داشت: امروز دشمن با تمام قوا سعی در هجمه فرهنگی دارد و باید با تلاش و کوشش فراوان تاب آوری بیشتری در برابر دشمنان داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه دفاع مقدس، برگ زرینی در تاریخ ایران به شمار می‌رود و نمونه آن را نمی‌توان در تاریخ مشاهده کرد، افزود: سخن گفتن از این رویداد منحصر‌به‌فرد باید مورد توجه صاحبان هنر و فرهنگ این مرز و بوم قرار گیرد و همانند همیشه باید زبان شعر به اتفاقات این چنینی بپردازد.

سرهنگ امیری مقدم عنوان کرد: جایگاه شعر و ادبیات در دین مبین اسلام نیز همواره مورد توجه بوده و همچنین در تاریخ کشورمان نیز قدمتی طولانی دارد، امروز شاعران بایستی به مسایل اعتقادی و حماسی نگاه ویژه تری نسبت به گذشته داشته باشند.

وی بیان کرد: شعر بهترین ابزار برای انتقال ادبیات مقاومت و پایداری به نسل امروزی است و در حال حاضر شاعران آیینی و دفاع مقدس با ایستادن در جای درست تاریخ در تلاش برای انتقال این مفاهیم به جوانان هستند.

در ادامه از برگزیدگان مراحل استانی و کشوری جشنواره تجلیل شد. 

اجرای خوشنویسی با مضامین دفاع مقدس به صورت زنده توسط خوشنویسان قزوین از دیگر برنامه های این جشنواره بود.

انتهای پیام/