به گزارش مشرق، علی خسرو شیری آتش بس غزه را حاصل ایستادگی جبهه مقاومت و به ویژه مقاومت فلسطین از جمله حماس دانست و عنوان کرد: تاریخ نشان داده است رژیم صهیونیستی تنها زمانی از تجاوزات خود کوتاه میآید که فشار بر آن افزایش یابد. در این راستا، جبهه مقاومت شامل ایران، انصارالله یمن، حزبالله لبنان، مقاومت عراق و حماس تلاش کردهاند تا هزینههای رژیم صهیونیستی را بالا ببرند.
وی به دو روش اصلی افزایش هزینههای رژیم صهیونسیتی توسط انصار الله یمن اشاره و بیان کرد: یکی از مهمترین هزینههای که محور مقاومت به صهیونیستها وارد کرد هزینه اقتصادی بود. یمنی با ناامن کردن دریای سرخ و حمله به کشتیهایی که به رژیم صهیونیستی مرتبط بودند، و همچنین حملات موشکی به بندر ایلات که به تعطیلی آن انجامید این مهم را انجام دادند.
این استاد دانشگاه از هزینههای اجتماعی که حملات یمن بر رژیم صهیونسیتی وارد کرده است گفت و اظهار کرد: حملات موشکی انصارالله یمن باعث ایجاد ناامنی روانی در بین ساکنین و حاکمان رژیم صهیونیستی شد.
وی به آتشبس اخیر در غزه اشاره و تصریح کرد: این آتش بس نتیجه مقاومت و ایستادگی جبهه مقاومت است. مفاد آتشبس، شامل تخلیه کامل غزه توسط صهیونیستها و بازگرداندن اسرای غزه است که این موضوع حتی مورد توجه تحلیلگران غربی هم قرار گرفته است زیرا شکستی بزرگ برای رژیم صهیونسیتی محسوب میشود.
خسرو شیری در مصاحبه با رادیو گفتوگو همچنین از فشارهای داخلی رژیم صهیونیستی و تأثیرات سیاسی بین المللی برای فشار بر نتانیاهو گفت و بیان کرد: این عوامل باعث پذیرش آتشبس از سوی نتانیاهو شده است و در واقع پذیرش این آتش بس توسط رژیم صهیونسیتی از روی ناچاری بوده است و به همین دلیل آن را یک شکست بزرگ برای رژیم صهیونیستی میدانند.
وی از رویکرد اصلی در مواجهه با رژیم صهیونسیتی در داخل فلسطین گفت و عنوان کرد: رویکرد سازش و رویکرد مقاومت دو نگاهی هستند که در جریانهای داخل فلسطین وجود دارد. رویکرد سازش تلاش دارد تا از طریق پذیرش رژیم صهیونیستی، به حل مسئله فلسطین بپردازد، در حالی که رویکرد مقاومت که به ویژه توسط حماس و جهاد اسلامی نمایندگی میشود خواهان ایستادگی در برابر صهیونیستها است. آمار نشان میدهد که حماس با ادامه این رویکرد، محبوبیت خود را در نوار غزه و کرانه باختری افزایش داده است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه یکی از اهداف اعلام نشده رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۵ ماهه اخیر، ایجاد نارضایتی در میان مردم غزه نسبت به حماس بوده است، اظهار کرد: با این حال، نتایج نشان میدهد که مردم غزه نه تنها علیه حماس قرار نگرفتهاند، بلکه بسیاری از آنها از حماس حمایت کرده و قدردان آن هستند. جالب است که حتی در کرانه باختری که حماس حضور ندارد، محبوبیت این گروه رو به افزایش است.
خسرو شیری از ارزشهای ایستادگی و مقاومت در تاریخ بشریت و آموزههای اسلامی گفت و تأکید کرد: ملتها تنها از طریق مقاومت در برابر ظلم میتوانند به موفقیت برسند. حماس به عنوان نماد مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی معرفی شده و محبوبیت آن به دلیل ایستادگی در برابر ظلم و جنایت است. همچنین، تأثیر تاریخی عاشورا و شخصیت امام حسین (ع) در گرامیداشت ارزشهای مقاومت غیر قابل انکار است.
وی افزود: رویکرد مقاومت حماس باعث افزایش محبوبیت آن در میان مردم فلسطین و حتی در جهان اسلام شده است و این محبوبیت به دلیل ایستادگی در برابر ظلم و جنایت است.
منبع: رادیو گفتگو