به گزارش روز یکشنبه ایرنا، شبکه خبری المیادین گزارش داد که کامیونهای حامل کمک از طریق گذرگاه «رفح» وارد نوار غزه شدند.
شبکه العربیه نیز از ورود ۲۰۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه از گذرگاه مرزی رفح به نوار غزه در اولین ساعت از برقراری آتشبس در این باریکه خبر داد.
همزمان برنامه جهانی غذا اعلام کرد: کامیونهای ما درحال ورود به نوار غزه از طریق ۲ گذرگاه «زیکیم» و «کرم ابو سالم» در شمال این باریکه هستند.
وزارت خارجه قطر نیز از ورود ۲۵ کامیون حامل سوخت این کشور به نوار غزه خبر داد.
در همین راستا، «فیلیپ لازارینی» کمیسر کل آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا۹ اعلام کرد: ۴۰۰۰ کامیون حاوی مواد غذایی و گندم آماده ورود به غزه هستند.
یک مقام مصری نیز گفت: ۲۰ کامیون حامل سوخت در مسیر ورود به غزه هستند.
ساعت ۸:۳۰ صبح امروز یکشنبه به وقت غزه (۱۰ صبح به وقت تهران) نیز شبکه های الجزیره و المیادین در خبری فوری اعلام کردند که آتش بس در نوار غزه اجرایی شد اما رژیم صهیونیستی به بهانه عدم دریافت فهرست اسرای صهیونیست، توافق را نقض و شماری از شهروندان فلسطینی را شهید و زخمی کرد.
رژیم صهیونیستی گفته بود که تا زمان دریافت نکردن اسامی این اسیران، آتش بس را اجرا نخواهد کرد. جنبش حماس تاخیر در ارایه اسامی را به دلایل فنی و میدانی عنوان کرده بود.
«محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخستوزیر و وزیر خارجه قطر چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ از موفقیت تلاشها برای آتش بس در غزه خبر داد و اعلام کرد: طرفهای فلسطینی و اسرائیلی با توافق آتش بس در نوار غزه موافقت کردند.
وی گفت: اجرای توافق از امروز یکشنبه ۱۹ ژانویه (۳۰ دی) آغاز میشود و بر اساس توافق، حماس ۳۳ اسیر را در ازای آزادی اسرای فلسطینی آزاد خواهد کرد.
براساس توافق مذکور، در مرحله اول، ۳۳ اسیر صهیونیست از جمله چند زن، کودک و سالخورده آزاد خواهند شد و در مقابل آن، رژیم اشغالگر از مناطق مسکونی نوار غزه عقبنشینی خواهد کرد و ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه، افزایش خواهد یافت.