شناسهٔ خبر: 70893928 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

طرح سرمایه گذاری در مسیر گردشگری پل دختر میانه تصویب شد

تبریز-ایرنا- مدیر کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان شرقی با بیان اینکه پل و قلعه تاریخی دختر شهرستان میانه یکی از ظرفیت‌های بسیار مهم گردشگری منطقه است، از تصویب طرح سرمایه‌گذاری در این مسیر خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، احمد حمزه‌زاده روز یکشنبه در جلسه بررسی طرح سرمایه‌گذاری مسیر قلعه و پل دختر میانه، افزود: این طرح به‌ عنوان یکی از نیازهای اساسی منطقه شناخته می‌شود، چون موقعیت مکانی آن، امکان ارائه خدمات هم به مسافران عبوری از منطقه و هم به شهروندان میانه ای را فراهم می‌کند.

وی بر ضرورت حفظ هویت تاریخی و هماهنگی بصری این دو اثر مهم تاریخی تاکید و اظهار کرد: مصالحی که در این پروژه استفاده می‌شود باید همگن و متناسب با محیط پیرامونی باشد و استفاده از مصالح ناهمگن می‌تواند باعث ایجاد اختلال بصری شود و جذابیت گردشگری منطقه را کاهش دهد.

حمزه زاده با اشاره به اهمیت قیز قلعه سی( قلعه دختر) و قیز کورپوسی ( پل دختر)، یادآور شد: این ۲ اثر تاریخی از ارزش ویژه‌ای به لحاظ تاریخی و تمدنی برخوردار هستند و برای اجرای موفق طرح باید عرصه دقیق واگذاری مشخص شود و دریافت مجوزهای لازم برای ایجاد سازه‌های ایجادی و چشم‌اندازهای آبی در اولویت قرار بگیرد.

وی ادامه داد: در این راستا حدود حریم قلعه به دقت باید لحاظ شود و بررسی‌های لازم برای احیای قلعه نیز انجام می‌شود تا این جاذبه تاریخی به یکی از قطب‌های گردشگری منطقه تبدیل شود.

حمزه زاده گفت: ایجاد مجتمع گردشگری در این طرح نقشی کلیدی در توسعه پایدار گردشگری منطقه ایفا خواهد کرد.

فرماندار شهرستان ویژه میانه نیز با اشاره به اهمیت توسعه گردشگری در مسیر قلعه و پل دختر، از آمادگی سرمایه‌گذاران برای اجرای پروژه‌های گردشگری و بوم‌گردی خبر داد و گفت: توسعه گردشگری شهرستان با توجه به موقعیت تاریخی قلعه و پل دختر، نیازمند مشارکت فعال سرمایه‌گذاران و اجرای پروژه‌های هدفمند است.

محمدباقر هنربر خواستار توجه ویژه به سایر مناطق گردشگری شهرستان میانه شد و افزود: اجرای پروژه‌های جدید و توسعه گردشگری در مناطق مختلف شهرستان نیازمند پیگیری و همکاری مستمر مسئولان است تا ظرفیت‌های این منطقه به شکلی شایسته معرفی و بهره‌برداری شوند.

وی با تاکید بر اهمیت پروژه‌های مرمتی و عمرانی در حوزه گردشگری، اظهار کرد: چندین پروژه مرمتی از جمله طرح‌های مرتبط با پل دختر و قلعه دختر و بیست‌وسه پل میانه در حال اجراست که با حمایت و نظارت اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان، روند مثبتی را طی می‌کنند.

هنربر گفت: اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان شرقی باید با رویکردی جامع، اشرافیت بر ظرفیت‌های استان را مدنظر قرار دهد تا صنعت گردشگری به‌ عنوان یک صنعت اقتصادی و انتفاعی پیشرفت قابل توجهی داشته باشد.

طرح سرمایه گذاری در مسیر گردشگری پل دختر میانه تصویب شد

به گزارش ایرنا، قیز کورپوسی در میانه یکی از آثار بسیار مهم تاریخی کشور و آذربایجان شرقی است که در سده نهم هجری قمری با آجر و سنگ بر روی رودخانه قزل اوزن بنا شده و در ۱۵ دی ماه سال ۱۳۱۰ با شماره ۸۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

قیز قلعه سی میانه نیز مربوط به قرن هفتم هجری قمری از نوع سنگ و رس است که با شماره ۸۷۰ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.