حسن امامی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح جهاد آب رسانی در ۱۱۲ روستای خراسان رضوی به طور مستقیم اجرا شده است و ۵۴ روستا نیز به عنوان ذینفع از مزایای این طرح برخوردار شده اند.
وی اضافه کرد: این تعداد روستا در شهرستان های خواف، باخرز، جوین ، کلات، فیروزه، زاوه ، تربت جام، سرخس، تایباد ، نیشابور، رشتخوار، قوچان، بردسکن ، داورزن و صالح آباد از سال ۱۴۰۰ تا ابتدای دی ماه امسال تحت پوشش جهاد آبرسانی قرار گرفتند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: تعهد استان برای آب رسانی به روستاهای محروم، پنج هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال اعتبار دارد و این روستاها با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و نیروی مقاومت بسیج از تنش آبی خارج شدند.
امامی ادامه داد: اجرای خط انتقال به طول ۳۱۴ کیلومتر و شبکه توزیع به طول ۲۱۷ کیلومتر، ساخت مخازن آب به حجم ۱۲ هزار و ۴۴۲ مترمکعب، ساخت ۶۹۳ باب حوضچه خطوط انتقال و شبکه توزیع و ۱۷ باب اتاقک پمپاژ و کلرزنی، ۲۸ مورد حصار کشی و نصب هشت هزار و ۴۲۹ فقره انشعابات خانگی از اقدامات انجام شده در جریان اجرای طرح جهاد آب رسانی است.
به گزارش ایرنا، سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شهرها و روستاهای خراسان رضوی به جز مشهد تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب هستند و آب استان از هزار و ۷۰۰ حلقه چاه، ۱۵ دهنه چشمه و ۱۴ رشته قنات تامین میشود.
جهاد آبرسانی به روستاها به عنوان یک ابرپروژه در کشور از اوایل سال ۱۴۰۱ عملیاتی شد، این طرح در اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت امسال توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و شرکتهای آبفا ادامه یافت.
این طرح در سال ۱۴۰۰ برای ۱۰ هزار روستا در کشور آغاز شد که قرارگاه برای هفت هزار و ۱۳۸ روستا و شرکتهای آب و فاضلاب برای سه هزار روستا نقش مجری طرح را ایفا کردند.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت استان خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای استان عنوان شده است.
٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی شدید و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت خشکسالی بسیار شدید است.