اکبر ابدالی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در این رابطه بیان کرد: تلاش کردیم تا در جریان برگزاری این نمایشگاهها با دعوت از فعالان اقتصادی کشورهای منطقه و همچنین سایر کشورهای جهان، ظرفیت گسترده واحدهای تولیدی قم برای ساخت انواع محصولات با کیفیت و پرتقاضا را به ایشان معرفی کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت صادرات برای توسعه اقتصادی استان، افزود: در همین رابطه از جمله برنامههای راهبردی اداره کل صنعت، معدن و تجارت قم طی سالهای اخیر صدور مجوز فعالیت برای واحدهای صنعتی بودهاست که محصول تولیدی آنها ظرفیت صادرات و رقابت با نمونههای مشابه در بازارهای بینالمللی را دارد.
گفتنی است از ابتدای امسال تا پایان آذرماه ، بیش از ۱۴۶ هزار تُن کالا در قالب تعداد چهار هزار و ۲۹۷ اظهارنامه به ارزش ۱۳۹ میلیون و ۳۹۵ هزار دلار از گمرکات این استان صادر شدهاست.
در این مدت کالاهای تولیدی قم به بیش از ۳۰ کشور جهان صادر شد که مهمترین آنها شامل کشورهایی همچون عراق، امارات، افغانستان، روسیه، پاکستان، آذربایجان، چین، ترکیه، هند و گرجستان بود.
کالاهای صادراتی این استان تنوع خوبی دارد و از محصولات شیمیایی تا مواد غذایی و لوازم خانگی را شامل میشود، در همین رابطه ۳۱ نوع کالا به کشورهای مختلف جهان صادر شد.
به گزارش ایرنا، شهرکهای صنعتی قم امکانات فنی و زیرساختی مناسبی برای فعالیتهای تولیدی در حوزههای مختلف دارند و سرمایهگذاران با استفاده از این ظرفیت و نیز نزدیک بودن این شهرکها به پایتخت و عمده بازارهای مصرف کشور و همچنین صادرات به کشورهای هدف میتوانند فعالیت اقتصادی سودآوری را در این استان ایجاد کنند.
استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، شهاب (چاپ و نشر)، سلفچگان، محمودآباد، ثامن الائمه (ع)، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود و همچنین ۲ شهرک غیردولتی است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارد و در شهرک ها و نواحی صنعتی استان قم نزدیک به ۲ هزار واحد بهرهبردار با اشتغال بیش از ۵۷ هزار نفر در رشته صنعت های مختلف مشغول تولید هستند.