به گزارش خبرنگار ایرنا، بررسی متمم بودجه امسال شهرداری تهران در بخش فرهنگی با حمایتها و البته انتقاداتی از سوی برخی اعضای شورای شهر همراه بود که به نظر میرسید تیغ انتقادات نسبت به حمایتها بُرندهتر باشد با این حال پس از استماع سخنان معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری و میدانداری مهدی چمران رییس شورای شهر متمم این بخش از بودجه امسال به تصویب رسید.
یکی از انتقاداتی که مطرح شد نسبت به یکسان سازی قبور شهدا بود که در این خصوص معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران گفت: به دلیل تسریع در بهسازی بهشت زهرا(س) بودجه و اجرای کار به مناطق واگذار شد.
داوود گودرزی در دویست و نود و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران و در جریان بررسی لایحه متمم بودجه سال ۱۴۰۳ شهرداری با بیان اینکه بیش از ۳۰ هزار شهید در بهشت زهرا (س) آرمیده اند، اظهار کرد: اگر بخش اموات هم در نظر بگیریم، می توان بهشت زهرا(س) را یک شهر دانست. در بخش گلزار شهدا و اموات، به حداقل ها اکتفا شده و سرویس بهداشتی، فضای سبز و اقدامات پیرامون آن با این حداقل ها روبه رو هستند.
وی با بیان اینکه هر هفته هزاران نفر به بهشت زهرا(س) مراجعه می کنند، یادآور شد: ما باید حداقل شرایط را برای حضور شهروندان فراهم کنیم. بحث ما یکسان سازی نیست، بلکه بهسازی است که نمونه آن در قطعه ۵۰ اجرایی شده است.
گودرزی با اعلام اینکه ما به دنبال این بودیم تا پایان دوره ششم مدیریت شهری بهسازی بهشت زهرا(س) را به پایان برسانیم، خاطرنشان کرد: به همین دلیل بودجه و اجرای آن بین مناطق تقسیم شد که هشت منطقه در بهسازی درگیر هستند و دیگر مناطق نیز در امور دیگر دخیل شده اند. سعی کردیم بخش های مختلف تقویت شوند که اقدامات تا پایان دوره به نتیجه برسند.
وی با بیان اینکه برآوردهای اولیه انجام شد و منطقه ۲۱ نیز بهسازی را آغاز کرده است، یادآور شد: مدل بهسازی تعیین شده که تمام مناطق بر اساس آن اقدام کنند. معابر اطراف قبور در این طرح، بهسازی می شود و فضای قبور حفظ خواهد شد. این تقسیم کار تدبیری بود که برای یک کار مشترک زمان بخریم.
گودرزی با بیان اینکه ممکن است در طرح اولیه بهشت زهرا (س) درخواست ایجاد بخشهای مختلف مطرح شده باشد، گفت: آنچه که به مناطق واگذار شده بهسازی است آنچه که در کنار قطعه ۵۰ ساخته شده، حسینیه است و بارها در روز، نماز در آن اقامه میشود.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران همچنین تصریح کرد: به سهم خود بابت اقدامات صورت گرفته که در شورا تصویب نشده، عذرخواهی میکنم. بنده حضور نداشتم و اقدامات بنابه ضرورت آغاز شده و تقاضا میکنیم با ادامه آن موافقت و اشتباه صورت گرفته مبنی بر عدم ارائه طرح در شورا، بخشیده شود.
معاون برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران نیز در ادامه با بیان اینکه در بهشت زهرا (س) به هیچ عنوان تخلف صورت نگرفته و هزینهای نشده است، اظهار کرد: پیمانکار هنوز کار خود را آغاز نکرده است ما تصمیم گرفتیم که به گونهای پیش برویم که بهشت زهرا برای آسایش مراجعین بهسازی شود و بر این اساس به مناطق واگذار کردیم، این ابلاغ شده و مناقصهای که بابت آن هزینهای شده باشد، انجام نشده است.
مجید باقری با بیان اینکه ۲۰۰ میلیارد تومان میتواند در ردیف اعتبارات بهشت زهرا باشد یا مناطق، گفت: موضوع، اصل کار است که باید بهسازی صورت بگیرد.
برخی اعضا با یک تلفن بودجه خاص فرهنگی میگیرند
مهدی اقراریان هم در این خصوص اظهار کرد: ما هم مانند دیگر اعضای شورا از مساجد و تشکلهای مردمی دیگر بازدید میکنیم و به تبع درخواستهایی از ما میشود.
وی ادامه داد: از آنجایی که بعضی اعضای شورا نزد شهرداری تهران رتبه عالی و ممتاز داشته و یکسری هم مثل اینجانب درجه ۳ هستند، مطالبات مردمی که از طرف ما به شهرداری منتقل میشود مورد کم مهری قرار میگیرد.
اقراریان تاکید کرد: قطعا بخشی از بودجه، تحت نظر و نظارت برخی دوستان در شورای شهر و در جاهای دلخواه، هزینه میشود و رسما هیچ نظارتی روی این موضوع انجام نمی شود.
اولویت خرج بودجه برای حمل و نقل است
سخنگوی شورای شهر نیز با بیان اینکه در بررسی بودجه باید نگاه تخصصی داشت، گفت: همه اعضا و کمیسیونهای شورا برای بررسی و نظارت دغدغه دارند اما باید به نگاه تخصصی و کارشناسی اهتمام داشت.
علیرضا نادعلی ادامه داد: کمیته دینی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی فعالیت های مرکز فعالیت های دینی و همکاری با مساجد این مرکز را به روشهای مختلف مورد نظارت و ارزیابی قرار داده، تاجاییکه از نگاه این کمیسیون طرح آرمان یکی از اقدامات موفق در این عرصه است.
وی با اشاره به وظایف نظارتی شورا و کمسیونهای مرتبط تاکید کرد: همه اعضا و کمیسیونهای شورا برای بررسی و نظارت دغدغه دارند اما باید به نگاه تخصصی و کارشناسی اهتمام داشت.
نادعلی به مثالی درخصوص مصوبات شورا در حوزه باغات پرداخت و ادامه داد: به جهت توجه به نگاه کارشناسانه، در این حوزه معمولا رای من در صحن، رای کمیسیون مربوطه است چرا که آنها تخصصی و ویژه به آن پرداختهاند.
این عضو شورای شهر در ادامه به نظارت دقیق میدانی و بازدیدهای اعضای کمیسیون فرهنگی شورا از اقدامات مرکز فعالیتهای دینی اشاره کرد و افزود: در ادوار مختلف شهرداری تهران مرکز فعالیتهای دینی، تلاشهای قابل تقدیری داشته اما در این دوره مدیریت شهری، یکی از موفق ترین دستگاههای زیر مجموعه شهرداری بوده است.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر اضافه کرد: در همین روزهای اخیر، مساله اعتکاف یکی از بارزترین خروجی های «طرح آرمان» مرکز فعالیتهای دینی بود که بیشترین جذب را از نوجوانان در مساجد داشتند و این را میتوان در آمار استقبال از اعتکاف امسال دید.
وی در خصوص لزوم پاسخگو بودن زیر مجموعههای شهرداری به شورای شهر، تاکید کرد: پیگیری و جدیت در گزارش خواستن هم از وظایف ما در شوراست و با توجه به گستردگی فعالیتهای شهرداری، اعضا میتوانند از کمیسیونهای تخصصی برای گزارش دهی بهره مند باشند.
طرح شهید آرمان موفق بوده است
رییس شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه طرحهای خوبی در فعالیتهای فرهنگی شهرداری دیده میشود، گفت: قرار بود گزارشی از اقدامات دینی و طرح شهید آرمان که طرح موفقی بوده، ارائه شود و دعوت خواهیم کرد که گزارش مالی آن را در شورا ارائه دهند، این برنامهها قابل سنجش و قابل تقدیر است و اگر همه اینگونه کار کنند، بسیار خوب است.
مهدی چمران با تاکید بر اینکه ما سعی کردیم مسجد با کمک مردم ساخته شود، اظهار کرد: کار خوبی برای کمک به مساجد انجام شده و به شهرداران مناطق نیز نامه ارسال کردیم که به ساماندهی مساجد کمک کنند.
وی با بیان اینکه قطعا و یقینا گزارشات طرح آرمان مورد توجه اعضا قرار خواهد گرفت، افزود: افزایش حضور دانش آموزان در اعتکاف نتیجه تلاش در همین طرح بوده است باید امروز ببینیم در مساجدی که تحت پوشش این طرح بوده، چه تعداد نوجوان برای اقامه نماز حضور دارند.
رییس شورای شهر با اعلام اینکه ما با بودجه برخی بخشها موافق نیستیم و باید گزارش دهند که قرار است با اعتبارات پیشنهادی چه کاری کنند، یادآور شد: ما از رییس مرکز فعالیتهای دینی دعوت خواهیم کرد که گزارش مفصلی ارائه دهد و فکر میکنم که این گزارش مورد توجه قرار خواهد گرفت.
شهرداری برنامههای فرهنگی را تنها در بهشت زهرا رفتن دیده است
در ادامه، رییس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی افزود: برای ۲۲ منطقه و هر منطقه یک میلیارد تومان تحت عنوان اجرای برنامه فرهنگی در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی و بهشت زهرا(س) در نظر گرفته شده است، توزیع بودجه به این سبک، نه تنها غیرمعمول است بلکه میتواند به عنوان یک بدعت در بودجهریزی شهری تلقی شود.
سیدجعفر تشکری هاشمی گفت: اینکه ما برای یک مکان مشخص بودجه فرهنگی تعریف کنیم صحیح نیست هنگامی که من این ردیف را دیدم به یاد برنامه افق افتادم که به مهمانان خود کفن هدیه میداد و ما نیز در برنامههای فرهنگی خود فقط حضور در بهشت زهرا را دیدهایم و گویی دیگر برنامههای فرهنگی جایگاهی ندارند اینکه بودجه را جدا کرده و مختص این دو مکان کنیم موضوعیت ندارد.
وی تاکید کرد: چه اقدام فرهنگی خاصی قرار است در بهشت زهرا انجام شود که به ۲۲ میلیارد تومان پول احتیاج دارد.
رییس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به دیگر ردیف پیشنهادی متمم بودجه گفت: به هر منطقه اعلام شده که بخشی از بهشت زهرا را ساماندهی کند؛ مثلا منطقه ۱ قطعه ۲۹ و منطقه ۳ قطعه ۲۷ را باید ساماندهی کند؛ این شیوه توزیع بودجه و تقسیم وظایف به صورت غیرهماهنگ و سلیقهای، فاقد انسجام و برنامهریزی است.
وی یادآور شد اگر قرار است در بهشت زهرا اقداماتی همچون خیابانکشی، احداث سایبان یا هر نوع بهسازی انجام شود، باید به صورت متمرکز و با مدیریت خود بهشت زهرا صورت گیرد، توزیع بودجه به مناطق برای چنین کاری، هم غیرضروری و هم ناکارآمد است.
افزایش بودجه برخی قسمتها نه توجیه دارد نه اولویت!
دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در واکنش به لایحه متمم بودجه امسال، اظهار کرد: در حوزه فرهنگی دو عدد بزرگ است، بنظرم نیاز به توضیح دارد و به شخصه با این افزایش مخالف هستم.
ناصر امانی گفت: یک عدد در سازمان فرهنگی است تحت عنوان تولید نمایشی سینمایی و تلوزیونی که اعتبار مصوب آن ۱۰۰ میلیارد بوده، شهرداری پیشنهاد ۱۶۰ میلیارد داده و کمیسیون با ۵۰ میلیارد آن موافقت کرده است، آیا گزارش و خروجیهای مشخصی از ۱۰۰ میلیاردی که ما در بودجه مصوب تصویب کردیم وجود دارد که این افزایش را توجیه کند؟ با توجه به وجود سازمانهای تخصصی در این حوزه در کشور آیا این حجم ار سرمایهگذاری با اصل صرفهجویی و تمرکز بر ماموریتهای اصلی شهرداری واقعا همخوانی دارد؟
وی ادامه داد: یک عنوان برنامه هم در معاونت فرهنگی است تحت عنوان اجرای برنامههای قرارگاه تعلیم و تربیت که اعتبار مصوب آن ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است! ۱۷۰ میلیارد تومان در متمم پیشنهاد دادند که افزایش پیدا کند که کمیسیون با ۱۵۰ میلیارد آن موافقت کرده که به ۵۵۰ میلیارد تومان میرسد! نکته قابل تامل این است که علیالرغم اختصاص ۴۰۰ میلیارد خروجیها و دستاوردهای ملموس و قابل اندازهگیری در تهران مشاهده نکردیم.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه آموزش و پرورش متولی اصلی تعلیم و تربیت در کشور است افزایش ۳۷.۵ درصدی بودجه دقیقا به کدام یک از بخشهای بودجه که در حیطه وظایف ذاتی شهرداری است، اختصاص پیدا میکند؟ در این زمینه با شهرداری مکاتباتی کردم و اگر پاسخندهند در صحن تذکر میدهم.
امانی یادآور شد: گزارشاتی از محلهگردیهایم دارم که در قالب این اعتبار ۱۰۰ یا ۲۰۰ میلیون به حساب شخصی افراد واریز شده است! شهرداری میگوید من برای ملک فرسوده در مسیر اتوبوس پول ندارم! یک مرتبه برای برنامهای که نمیدانم چه تاثیری داشته، ۱۵۰ میلیارد تومان افزایش دهیم با این دو عنوان به جد مخالف هستم.
ارتباط شهرداری و شورای شهر دوسویه نیست
حبیب کاشانی نیز با تاکید بر اینکه رابطه بین شورا و شهرداری دو سویه نیست و برای پیدا کردن یک مسئول در شهرداری حتی باید ماهها پیگیری کنیم، بیان کرد: ما علاقه نداریم که مشکلات را پشت تریبون بگوییم اما اصلا به حرفهای ما توجه نمیکنند ولی زمان بررسی بودجه که میشود، مدام میگویند هوای ما را داشته باشید.
مهدی چمران نیز با تأکید بر اینکه کمک به حوزه علیمه را به رئیس حوزه بدهید که آنها بین مراکز تقسیمبندی کنند.
معاون شهردار تهران در جلسه امروز شورا چه گفت؟
محمد امین توکلی زاده معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در پاسخ به سوالات اعضای شورای شهر تهران با بیان اینکه در مجموعه معاونت اجتماعی، ۱۰ قرارگاه تاسیس کردیم و در این قرارگاهها سه ضلع شهرداری تهران و شورای هماهنگی فرهنگی، دستگاهها و سازمانهای مردم نهاد و ضلع سوم مردم هستند.
وی با بیان اینکه در مورد طرح آرمان باید بگویم که جمعی از طلبههای خوش فکر وارد تعلیم و تربیت شدند و حالا در حال الگوسازی برای حوزه تعلیم وتربیت هستند، گفت: ایده طرح آرمان پدید آوردن زیست بوم تعلیم و تربیت در تهران است و با دستگاههای مختلف در این راستا تفاهم نامه امضاء کردیم که تنها طرح آرمان را به ارائه کمک مالی تقلیل ندهند چراکه تاکید بر ایجاد کار «گروهی وجمعی» است و موجب افزایش همبستگی اجتماعی میشود و مجددا با این طرح، مساجد محل رجوع مردم شدند.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه هر مسجد پشتیبان دو مدرسه است و هدف گذاری میکنیم که در هر محله یک مسجد به طرح بپیوندد، گفت: باتوجه به استقبال مردمی در حال حاضر ۷۰۰ مسجد و۸۰۰ مدرسه در این طرح شرکت کردند و فقط در اعتکاف در طرح آرمان۶۰ هزار نوجوان شرکت کردند.
وی در مورد فعالیت فرهنگی بهشت زهرا با بیان اینکه از تمام اعضای شورا دعوت می کنیم که هر زمانی اراده کردند از هر بخشی از طرح آرمان بازدید کنند، گفت: مراسم هایی که در بهشت زهرا (س) برگزار می شود، بعضاً ۵۰۰ هزار نفر شرکت کننده دارد و عمده این برنامهها را مردم برگزار میکنند و دهها موکب و ایستگاه صلواتی در آن محل برپا می شوند و اینکه برنامه ریزی کنیم جمع بیشتری از شهروندان از برنامه های بهشت زهرا (س) و حرم حضرت عبدالعظیم حسنی استفاده کنند، ارزشمند است و به نوعی بخشی از گردشگری مذهبی به شمار میرود.
توکلی زاده با بیان اینکه سازمان فرهنگی و هنری از دیرباز متولی ساخت فیلم و سریال بوده است، گفت: امسال هم فهرست آثار تولیدی در اختیار ما قرار گرفته و در میانه راه تولید است. امروز زمان به ثمر رسیدن تولیدات است و بر اساس بودجه ابلاغی ساخته شده اند و به همت مدیریت شهری در این دوره شاهد با شکوه ترین جشن ها در سطح شهر بودیم و بسیاری از بزرگان بارها به ما گفته اند که برنامه های این دوره بی سابقه بودهاند و جشنهای میلیونی در تهران توانست همبستگی ایجاد کند. البته با نقدها و حملات تندی هم مواجه شد و برخی فعالیت های جبهه انقلاب در این حوزه را بر نمیتابیدند.
توکلی زاده با بیان اینکه شهرداری منطقه ۳، پارک ملت و شرکت عباس آباد به صورت ویژه بر موضوع نوروز متمرکز شدهاند، تصریح کرد: برنامههای دهه فجر، جشن های ماه شعبان و رجب، نوروز و ماه مبارک رمضان پیش بینی شده و باید به تدریج اجرایی شود و در میانه راه مناسبت هایی اضافه شد که باید بودجه برای آن در نظر می گرفتیم و تقاضای ما از شورا این است که به ما کمک کنند در ادامه راه نیز برنامهها را به ثمر برسانیم.