به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، سید حمید پورمحمدی معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در نشست صمیمی با جمعی از خیرین مدرسه ساز اظهار داشت: همدلی و مشارکت مردم، کلید حل تمام چالشهای پیش روی کشور است. ما میتوانیم با این اراده و همراهی، همه نیازهای کشور را برطرف کنیم و ایرانی آباد و سربلند بسازیم.
پورمحمدی در خصوص بند خ ماده ۲۰ برنامه هفتم پیشرفت کشور تصریح کرد: بر اساس ماده ۲۰ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (۱۴۰۷ - ۱۴۰۳) دستگاههای اجرایی مکلفند با همکاری سازمان برنامه و بودجه، طرحهای جدید، نیمهتمام و آماده بهرهبرداری و در حال بهرهبرداری، تملک داراییهای سرمایهای و طرحهای سرمایهای قابل مشارکت با بخش خصوصی و تعاونی را مشخص و از طریق روش رقابتی و شفاف مناقصه یا مزایده با رعایت موارد اشاره شده در آیین نامه اقدام نمایند.
وی ادامه داد: مطابق بند خ - ماده۲۰: در صورتی که خیّرین با پیشنهاد دستگاه اجرایی ذیربط و موافقت سازمان، طرحهای تملک داراییهای سرمایهای را اجرا یا تکمیل نمایند و بیش از پنجاه درصد بهجای اعتبارات دولتی در این طرحها هزینه نمایند، از اعتبار مالیاتی حداقل بیست و پنج درصد و حداکثر پنجاه درصد هزینهای که انجام دادهاند، برخوردار میشوند.
رئیس سازمان برنامه بودجه کشور با بیان اینکه ما زمانی میتوانیم مسائل را خوب حل کنیم که مسئله را خوب بدانیم و بدان آگاهی داشته باشیم، تصریح کرد: اولین کار ما باید استخراج آمار و اطلاعات دقیق باشد و نقطه یابی صورت پذیرد؛ تا بتوان با برنامه مدون تخصیص اعتبارات را مرتب در دستور کار قرار دهیم تا گرهگشایی صورت پذیرد.
پورمحمدی افزود: اطلاعاتی همچون میزان زاد و ولد، روند مهاجرت، ثبت نامها، افراد درحال تحصیل و ... را داشته باشیم، تا وضع موجود را در نظر گرفته و وضع مطلوب را به درستی ترسیم کنیم.
وی با اشاره به اینکه تمام شرکتهای دولتی و خصوصی باید مسئولیت اجتماعی خودشان را نسبت به همه اتفاقات و مسائل باشد، گفت: حوزه آموزش و پرورش و به طور ویژه ساخت و توسعه فضاهای آموزشی کشور ادا کنند؛ تمامی دستگاهها و نهادها، کارخانجات، معادن و شرکتها در قالب مسئولیت اجتماعی وظایفی به آنها محول شده است که باید در این خصوص اقدامات شایسته صورت پذیرد و به نحو مقتضی در این مسیر ایفای نقش نمایند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به لزوم استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر خصوصاً در بخش آموزش کشور گفت: در کشور ظرفیت ۳ میلیون مترمربعی بام مدارس جهت تجهیز به نیروگاههای خورشیدی اقدامی بسیار ویژه خواهد بود و در واقع با راهاندازی پنلهای خورشیدی برای مدارس میتوان عواید حاصل از فروش تولید برق در آن مدرسه برای همان فضا هزینه شود.
پورمحمدی افزود: اینگونه پروژهها نه تنها در تأمین انرژی نقش مؤثری دارد، بلکه به فرهنگسازی در میان دانشآموزان و فرهنگیان نیز کمک میکند؛ با اجرای این پروژه، امید است که صنایع دیگر نیز در راستای توسعه انرژی پاک اقدام کنند.
وی به ضرورت احداث مدارس جوار صنعت اشاره و تصریح کرد: ضروری است در جهت تربیت نیروی کار ماهر که نیاز اصلی صنایع استان است با راهاندازی هنرستانها و پیگیری آموزشهای مهارتی با سرعت و کیفیت مناسبتری ارائه شود و نگاه ها نسبت به مهارتآموزی تغییر کند؛ تا هم بهرهوری نیروی انسانی بالا رود و هم مشکل اشتغال به صورت زیربنایی حل شود.
رئیس سازمان برنامه بودجه کشور در پایان خاطرنشان کرد: انشالله اولویت اول ما در این دوماه پایانی سال درخصوص تخصیص اعتبارات مربوط به حوزه فضاهای آموزشی و پرورشی، و پیشبرد ساخت مدارس کشور خواهد بود.
نشست صمیمی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با جمعی از خیرین و اعضای جامعه خیرین مدرسهساز کشور، روز شنبه ۲۹ دیماه برگزار شد.
انتهای پیام