شناسهٔ خبر: 70888890 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

نمایش آثار هنری با مضمون اشعار عرفانی مولانا در آنکارا

با همکاری رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبای آنکارا نمایشگاهی از آثار خوشنویسی، تذهیب و نقاشی خط هنرمندان واحد هنر جهاد دانشگاهی با مضمون اشعار عرفانی مولانا جلال‌الدین رومی، روز گذشته در سالن نمایشگاه دانشگاه هنر آنکارا آغاز به کار کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در روزهای آغازین سال فرهنگی ایران و ترکیه، با همکاری رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبای آنکارا نمایشگاهی از آثار خوشنویسی، تذهیب و نقاشی‌خط هنرمندان واحد هنر جهاد دانشگاهی با مضمون اشعار عرفانی مولانا جلال‌الدین رومی، روز گذشته در سالن نمایشگاه دانشگاه هنر آنکارا آغاز به کار کرد و به مدت یک هفته در معرض دید بازدیدکنندگان قرار خواهد داشت.

در مراسم گشایش این نمایشگاه علاوه بر مدیران ارشد دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبای دانشگاه آنکارا، جمعی از استادان رشته‌های مختلف هنری، رایزن فرهنگی کشورمان در آنکارا و دیپلمات‌های خارجی مقیم این شهر شرکت کردند.

امین مختاری، رئیس واحد هنر جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران که به منظور برپایی این نمایشگاه و انجام مذاکره برای توسعه روابط بین جهاد دانشگاهی و دانشگاه هنر آنکارا به ترکیه سفر کرده است، طی سخنانی در ابتدای این مراسم با تقدیر از مسئولین دانشگاه هنر، سازمان فرهنگی الهدی و سازمان فرهنگ و ارتباطات  اسلامی به منظور فراهم کردن زمینه برپایی این نمایشگاه، گسترش مراودات فرهنگی بین دو کشور ایران و ترکیه را موجب تبادل تجربیات و شکوفایی هنرمندان دو کشور دانست و افزود: نمایشگاه حاضر، ثمره‌ ماه‌ها تلاش خستگی‌‌ناپذیر هنرمندان دانش‌آموخته واحد هنر جهاد دانشگاهی است که با عشق و تعهد توانسته‌‌اند اشعار جاودانه مولانا، شاعر و عارف بزرگ ایرانی، را در قالب هنر خوشنویسی ایرانی به زیباترین شکل ممکن به تصویر بکشند. از میان بیش از 100 اثر ارزشمند، 40 اثر منتخب در سبک‌های نستعلیق، شکسته ‌نستعلیق، نقاشی ‌خط، سیاه ‌مشق و نگارگری، امروز در معرض دید شما قرار گرفته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خلق این آثار را نشان‌‌دهنده عمق پیوند عرفان ایرانی و هنر اسلامی و همچنین توانایی بالای هنرمندان ایرانی در بهره‌گیری از سبک‌ها و تکنیک‌های مختلف دانست و افزود: این رویداد نه تنها فرصتی برای معرفی هنر خوشنویسی ایرانی و اشعار عرفانی مولانا است، بلکه می‌تواند نقطه‌ای برای آغاز تبادلات فرهنگی و هنری بیشتر بین ایران و ترکیه باشد.

مختاری افزود: در همین راستا جهاد دانشگاهی آمادگی خود را برای گسترش همکاری‌های دو طرفه با دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبای آنکارا اعلام می‌کند. ما معتقدیم که تبادل تجربه‌ها، ایده‌ها و طرح‌های مشترک می‌تواند به غنای فرهنگی هر دو کشور کمک شایانی کند.

همچنین سید قاسم ناظمی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آنکارا با اشاره به نامگذاری سال 2025 به عنوان سال فرهنگی ایران و ترکیه، برپایی این نمایشگاه را در روزهای آغازین سال جدید، نشان دهنده اهتمام مسئولین فرهنگی دو کشور برای برپایی هر چه باشکوهتر این سال دانست و افزود: اشتراکات بی‌شمار فرهنگی بین دو کشور ایران و ترکیه، اهمیت استفاده از این فرصت را برای تحکیم و توسعه پیوندهای فرهنگی دو ملت دوچندان کرده است.

وی برپایی نمایشگاه آثار خوشنویسی هنرمندان ایرانی با مضمون اشعار عرفانی مولانا را نمونه دیگری توجه هنرمندان متعهد به پیوند هنر و مضامین معنوی و عرفانی دانست و ابراز امیدواری کرد که در سال فرهنگی ایران و ترکیه شاهد برپایی نمایشگاه‌های بیشتری از آثار هنرمندان دو کشور باشیم.

نمایش آثار هنری با مضمون اشعار عرفانی مولانا در آنکارا

در ادامه‌ این مراسم پروفسور باریش دمیرجی، معاون دانشگاه هنر آنکارا ضمن قدردانی از هنرمندان ایرانی که آثار خود را برای نمایش در این نمایشگاه به آنکارا ارسال کرده‌اند و همچنین قدردانی از مسئولین جهاد دانشگاهی برای تحقق این مناسبت فرهنگی، با اشاره به پیوندهای تاریخی بین دو ملت ایران و ترکیه اظهار کرد: طراحی و اجرای این گونه برنامه‌ها موجب استحکام هر چه بیشتر پیوندهای دوستی و شناخت بیش از پیش دو ملت با یکدیگر می شود.

وی با بیان اینکه دانشگاه هنر آنکارا از هر گونه همکاری که موجب نزدیکی دو کشور به یکدیگر می‌شود استقبال می‌کند، افزود: مدیریت این دانشگاه آمادگی دارد در حوزه‌های مختلف هنری میزبان هنرمندان ایرانی باشد و از تبادل تجربیات متقابل بین هنرمندان دو کشور بهره ببرد.

وی ابراز امیدواری کرد که این نمایشگاه در آغاز سال فرهنگی دو کشور فرصت خوبی در مسیر دوستی و همکاری بیشتر میان دو ملت بزرگ ایران و ترکیه باشد.

این نمایشگاه بنا به درخواست معاون دانشگاه هنر آنکارا به مدت یک هفته در معرض دید علاقه‌مندان خواهد بود.

 

انتهای پیام